Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën























Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties





























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen





















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

De wijngaarden van Pingus zijn gelegen in het dorpje La Horra. Ze zijn bovendien de buren van ons andere project in La Horra, ook genoemd naar dit dorpje; de Ribera’s van Roda, Corimbo en Corimbo I. Hun wijngaarden liggen op een steenworp van elkaar. Pingus zal echter steeds enkel en alleen met deze wijngaard gemaakt worden en de productie kan dus nooit naar omhoog. Vanaf het moment dat Sisseck echter in de regio een zekere renommé kreeg, werd hij steeds meer gecontacteerd door oudere wijnboeren die het niet meer zagen zitten om zelf nog wijn te maken of die geen opvolging hadden in de familie. Ze hadden bovendien nog minder zin om hun druiven te goedkoop te verkopen aan andere producenten. Op de duur is het natuurlijk goedkoper om de oudere wijnstokken, steeds afkomstig van oudere en verschillende Tempranillo-clonen, te rooien en nieuwe stokken aan te planten. De productie van de oude wijnstokken is immers veel beperkter dan deze van recente wijnstokken die dan vaak ook nog ’s geplant worden met een modern geleidsysteem om zo meer opbrengst te hebben. De oude wijnstokken staan hier immers steeds “en vaso” of “en gobelet” en kunnen enkel handmatig geoogst worden.

Sisseck had deze wijnstokken niet nodig voor zijn Pingus, maar vond het toch zonde voor de appellatie dat deze oude wijnwingerds zouden verloren gaan of dat de oude wijnboeren de stiel zouden verlaten en hun wijngaarden zouden overlaten aan grote mastodonten uit de wijnbusiness. Hij besloot dus in 2007 om een soort van coöperatie op te richten. De richtlijnen waren zeer strikt : de wijngaarden moesten volledig volgens zijn lastenboek onderhouden worden. Helemaal biodynamisch dus. Als tegenprestatie kregen de wijnboeren dan wel een veel hogere prijs dan ze gewoon waren te krijgen. Op die manier werd het belangrijkste patrimonium van de Ribera del Duero, namelijk oude wijnstokken, bewaard én hadden de kleine en oudere wijnboeren recht op een mooi pensioen.

2007 werd de eerste millésime van het project en werd dadelijk een succes. Toevallig heb ik wel wat 2007 aan de kant liggen, omdat het het geboortejaar is van mijn dochter Marta. Dus af en toe wordt er een fles gekraakt. De evolutie van deze wijn is wonderbaarlijk. U moet rekenen, het wijnmaakproces is hier ook zeer traditioneel. De wijnen worden op cementen cuves vergist. Daarna is er een gemengde élevage tussen cement en grote houden fouders van 700 liter. Op die manier krijgen we wijnen die een toonbeeld zijn van elegantie. Bovendien werkt hij met zowel Tempranillo als Garnacha. Deze laatste druivensoort is vooral aangeplant in de dorpen van de provincie Soria, waar hij het meest mee werkt.

In 2017 is dit project al zeer belangrijk voor de regio : in totaal wordt er geoogst van 841 kleine percelen. Zowat 225 ha, dus het gemiddelde perceel meet slechts 0,27 Ha ! Er wordt geoogst met een gemiddelde opbrengst van 1500 kg/ha, wat onder de 10 hl opbrengst per ha geeft. Werkelijk belachelijk lage cijfers vergeleken met wat grote klassieke wijngebieden als opbrengst hebben (vaak tussen de 30 a 60 hl/ha).

De oogst startte op 19 september 2017 in het dorpje Villalvaro (provincie Soria) en duurde tot 29 september. In totaal liggen de percelen verspreid over 27 dorpjes, vooral in de provincie Soria.
2017 is zoals overal gemarkeerd door de voorjaarsvorst van 28 april. Vandaar dat de opbrengst minder is dan deze van 2016. Het resultaat is echter het toppunt van elegantie !


Psi
Castilla y León
Dominio de Pingus
D.O. Ribera del Duero
€ 76,23
€ 63,00 excl. BTW
Voeg toe aan mandje Detailfiche
Psi
Castilla y León
Dominio de Pingus
D.O. Ribera del Duero
€ 77,14
€ 63,75 excl. BTW
Voeg toe aan mandje Detailfiche

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.