Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieënSelecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties

Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijnWitte wijnRestzoete wijnRosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis
Schaal- en schelpdieren

Vlees

Dessert


Aperitief


Bereiding
Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Producenten

Abel Mendoza

Dit is een van de kleinste wijndomeinen in Rioja. Abel als man van de wijngaarden en Maite, zijn echtgenote, als oenologe. Een topcombinatie, want dit is een van de verborgen pareltjes van Rioja. Abel is een no-nonsense man voor wie enkel het beste goed genoeg is. Zowel in wit als in rood super. Ze zijn gevestigd in het laatste dorp van Rioja Alta, op de grens met Alava: San Vicente de la Sonsierra.

Lees meer
Acústic Celler

Acústic Celler is zonder twijfel hét succesverhaal van deze jonge appellatie. 2004 was nog maar zijn eerste millésime, maar intussen heeft hij naam gemaakt als dé topproducent van Montsant. Pure en fruitige wijnen met een vol en mediterraan karakter zijn zijn handelsmerk; hij gebruikt enkel vieilles vignes Garnacha en Carinyena en is daar ook zeer trots op. En met reden !

Lees meer
Albet i Noya

Dit domein is een van de grote 'success stories' van het Spaanse wijnlandschap. Als pionier van de biowijnen zijn zij vandaag een van de belangrijkste domeinen in Catalunya. Een perfect uitgebalanceerd gamma van basiswijnen tot topwijnen en uitmuntende schuimwijnen maken het plaatje compleet.

Lees meer
Algueira

Het levenswerk van Fernando Gonzalez. Hier begon hij meer dan 25 jaar geleden om vieilles vignes, bijna verloren, te recupereren, muurtjes in de wijngaarden weer op te bouwen en stilaan wijn te verbouwen. Dit is "viticultora heroica" of wijnbouw tot op de limiet, met steile hellingen tot bijna 85%. Intussen heeft Fernando meer dan 16 ha van deze hellingen, met meer dan 40 verschillende perceeltjes, vooral rode druiven. Raúl Pérez leerde hem zijn filosofie van het wijnmaken : respect voor de identiteit en de wijn maken in de wijngaard. Het resultaat is het beste van Ribeira Sacra.

Lees meer
Alión

Alion is een van de grote Spaanse klassiekers. Het is het 'moderne' topdomein van de eigenaars van Vega Sicilia, een goede 10 km verderop gelegen in hetzelfde Ribera del Duero. De wijn is een volmondige, stevige en sappige Ribera die jong op de markt komt en steeds jarenlang kan rijpen. Top !

Lees meer
Anima Negra

Anima Negra is de grote vernieuwer van Mallorca. Zij reïntroduceerden de Callet als voornaamste druif van het eiland en gaven de eilandwijnen zo terug karakter en een eigen gezicht. Vandaag nog steeds dé referentie voor topwijnen uit Mallorca. Mediterrane stijl met veel finesse en elegantie. De Son Negre, een zeldzame 100% Callet en waarvan het etiket jaarlijks gemaakt wordt door kunstenaar Miquel Barcelo, is hun paradepaardje.

Lees meer
Artiga Fustel

Artiga Fustel gaat op zoek naar oude wijngaarden, hoofdzakelijk in Campo de Borja, en maakt daar wijnen op maat mee. Perfect voor huiswijnen.

Lees meer
Artuke

Artuke is een klein familiewinery, gesticht door vader Miguel Blanco in 1991 en sinds een 10-tal jaren met hulp van zonen Arturo en Kike (samen 'Artuke'). Samen bewerken zij 22 ha, verspreid over 32 verschillende percelen, waarvan een aantal topcru's. Zij zijn ook de voortrekkers van de Rioja'n Roll beweging die een aantal jaren geleden het licht zag in dit gebied. Jonge wijnmakers uit Rioja werkten samen met dezelfde filosofie; terroirwijnen maken op een natuurlijke manier, zonder poespas, en met respect voor hun regio en vooral hun landschap én hun variëteiten, in de eerste plaats natuurlijk de Tempranillo, maar ook ...

Lees meer
Autòcton Celler

Autòcton Celler is het nieuwe geesteskind van Albert Jané, die we al goed kennen van zijn topwijnen in Montsant onder de naam 'Acústic'. Na de opening van zijn domein in Priorat een paar jaar geleden, is hij nu teruggegaan naar zijn roots in de Baix Penedès. Hij maakt enkel wijnen van de typische Catalaanse druivensoorten van zijn regio.

Lees meer
Axial

Axial is een project van de Nederlander Louis Geirnaerdt en zijn familie. Hij zoekt oude wijnstokken wit en rood in de regio rond Zaragoza, vooral in de appellaties Campo de Borja en Calatayud.

Lees meer
Bodegas Artevino (Orben)

Nieuwe stijl Rioja, gemaakt van oude wijnstokken in het hart van Rioja Alavesa. Een persoonlijk project van de jonge en ambitieuze Lalo Anton.

Lees meer
Bodegas Bentomiz

Kleine 'boutique winery' die de absolute top maakt van de appellatie. Clara en André willen enkel de beste druiven van steile hellingen in hun bergachtige appellatie. Fantastische zoete wijnen, maar ook wit en rood zijn van topniveau.

Lees meer
Bodegas La Horra (Roda)

Een nieuwe topper in Ribera del Duero. Een klein project met oude wijnstokken van het bekende Roda in Rioja. Dezelfde kwaliteit en standaards als in Rioja worden er gehanteerd.

Lees meer
Bodegas Licinia

Ten zuiden van Madrid vinden we deze kleine 'boutique winery' die slechts één wijn maakt: Licinia, zonder meer het vlaggenschip van deze kleine appellatie. Bovendien aan de top met R&D in de wijngaard.

Lees meer
Bodegas Roda

Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel dé katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied. Hun Roda en Roda I zijn zonder meer een van onze grootste klassiekers in het gamma.

Lees meer
Buil i Giné

Xavi Buil heeft als jongeman zijn streek, de Priorat, zien evolueren. Vandaag is hij een van de pioniers van wijnen in Priorat met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Zijn Giné Giné is het meest pure voorbeeld van een jonge Prioratwijn.

Lees meer
Castro Candaz

Castro Candaz is een miniproject in Ribeira Sacra van Spanjes meest beroemde oenoloog Raúl Perez en Rodri Méndez van Forjas del Salnés in Rias Baixas. Hun bedoeling met dit project is om vroeger te oogsten zodat de wijnen nooit hoger dan 13° alcohol uitkomen. Voor de liefhebbers van Bourgondische elegante wijnen.

Lees meer
Castro Ventosa

Castro Ventosa is een van de oudste domeinen in Bierzo. Dit is het familiedomein van Spanjes meest beroemde oenoloog Raul Pérez. Zeer mooi gamma met pure wijnen, van een basis joven tot de topper Valtuille. De essentie van Mencia.

Lees meer
Celler Bàrbara Forés

Eén van de pioniers van DO Terra Alta, een kleine denominatie van Catalonië in het binnenland, ten zuiden van de Ebro-rivier. Mari Carme Ferrer, Manuel Sanmartín en Pili Sanmartín geven een nieuw leven aan de Garnatxa Blanca, Morenillo en Garnatxa negra.

Lees meer
Celler del Roure

Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio's, met recuperatie van vergeten druivensoorten, zoals Mando in het rood en Verdil in het wit. Maar vooral het gebruik van amfora's is door hem terug op de wijnkaart gezet.

Lees meer
Celler Joan d'Anguera

De pioniers van de Montsant-appellatie. De twee broers Josep en Joan hebben sinds 2008 het roer resoluut omgegooid en zijn volledig overgeschakeld op biodynamie. Hun wijnen zijn nu veel lichter en eleganter dan vroeger.

Lees meer
Celler Nin Ortiz

Een van onze kleinste domeinen in Priorat. Ester Nin is de oenologe van Clos Erasmus en heeft daarnaast haar eigen domein samen met haar man Carles. Zeer zuivere en elegante Priorat-wijnen met zeer weinig sulfiet zijn het resultaat.

Lees meer
Cellers Augustus-Forum

Een van de voorlopers in Penedès. Vooral bekend om hun Chardonnay, die zonder meer de beste in Spanje mag genoemd worden. Vandaag maken hun topwijnazijnen Forum meer dan de helft van hun omzet uit!

Lees meer
Cérvoles

Het prestigeproject van Castell del Remei. Hier wordt het beste van de appellatie Costers del Segre gemaakt. Meer mediterraan van stijl dan de wijnen van Castell del Remei.

Lees meer
Clos de l'Obac

Bij Clos de l’Obac, van de familie Pastrana & Jarque, werd de "Nieuwe Priorat" geboren. Zij waren de eersten om in Priorat te geloven en als pionier in 1979 te starten. In 1991 kwamen dan de eerste wijnen (jaargang 1989) van Clos de l'Obac en 4 andere wijnhuizen op de markt. Dit huis staat voor de klassieke Priorat, hun wijnen met materie en uitzonderlijk bewaarpotentieel: Miserere en Clos de l'Obac.

Lees meer
Comando G

Comando G is op dit moment een van de meest besproken wijnprojecten in Spanje. Ze hebben een ware revolutie teweeggebracht in de Sierra de Gredos. Schitterende, elegante wijnen met veel terroir en karakter.

Lees meer
Daniel Landi Viticultor

Daniel Landi is vandaag één van Spanjes voortrekkers van de nieuwe generatie oenologen. Dankzij hem heeft Spaanse Grenache een nieuwe definitie gekregen : die van de finesse en elegantie. En niet alleen is hij de grote vernieuwer van de Grenache, maar hij heeft er ook voor gezorgd dat de regio Sierra de Gredos als één gebied wordt gezien. Op dit moment is dit immers nog een lappendeken tussen verschillende appellaties als "vinos de Madrid", "Vinos de la Tierra de Castilla" en "Méntrida". Daniel werkt met uiterste respect voor het terroir en zijn omgeving. Alle percelen worden in biodynamie bewerkt. Zijn ...

Lees meer
Descendientes de J. Palacios

Eén variëteit: Mencia. Eén terroir: El Bierzo. Eén wijnmaker: Ricardo Pérez Palacios. Het resultaat is een gamma van uitzonderlijke wijnen die hun oorsprong perfect uitdrukken.

Lees meer
Dominio de Pingus

De majestueuze Tinto Fino door de Danese oenoloog Peter Sisseck.

Lees meer
Elias Mora

De stevige Tinta de Toro met een vrouwelijke touch.

Lees meer
Enric Soler

Deze kleine bodega onstond in 2004, toen Enric Soler van zijn grootvader een klein perceel oude Xarel·lo-wijnstokken erfde (aangeplant in 1947). Voor Enric betekenen deze wijngaard en de wijn die uit deze wijnstokken komt het begin van een nieuw leven. Momenteel heeft de micro-wijnmakerij vier wijnen: Nun, Espenyalluchs, Improvisació en Istiu en in totaal 2,5 hectare wijngaard. Deze witte wijnen zijn allen bewaarwijnen, van de Xarel.lo druif, die thuis is in dit gebied. Met een heel precieze manier van werken maakt Enric wijnen in alle eerlijkheid, met een levendige aciditeit in een Mediterraans klimaat, aromatische helderheid, volume en lengte. Nun Vinya dels ...

Lees meer
Envínate

Envínate zijn 4 studievrienden, elk afkomstig uit een andere regio van Spanje, die elkaar ontmoetten op de oenologiefaculteit van Alicante. Hun voorkeur voor frisse, drinkbare wijnen afkomstig van vieilles vignes en indrukwekkende terroirs brengt hen samen in dit project "Envínate", dat we zouden kunnen vertalen met het neologisme "verwijn je zelf". Hun kleinschalig project liep gepaard met consultingopdrachten bij andere domeinen om op die manier de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Vandaag zijn ze echter een grote naam geworden en één van de meest spannende wijnprojecten in Spanje. Ze zijn elk afkomstig van een andere regio en besloten elk ...

Lees meer
Finca Villacreces

Het mooi domein van de familie Anton in Ribera del Duero.

Lees meer
Forjas del Salnés

Eén van de kleinste projecten in Rias Baixas, maar intussen wereldberoemd geworden bij de kenners. De huidige generatie met Rodri aan het roer, maakt sinds 2005 prachtige witte, maar vooral rode wijnen met zeer veel Atlantische en Galicisch karakter. Er wordt volledig biologisch en non-interventionistisch gewerkt. Dit zijn geen wijnen voor beginners...!

Lees meer
Gramona

De absolute top in Cava.

Lees meer
Gutiérrez Colosía

Grote sherry's van een almacenista.

Lees meer
Hermanos Pérez Pascuas

Bodeguero del anyo 2017! Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf.

Lees meer
Jané Ventura

Grote terroirwijnen van Baix Penedès.

Lees meer
Javi Revert Viticultor

Javi Revert is een jonge oenoloog die samenwerkt met Pablo Calatayud van Celler del Roure in Valencia. Sinds 2014 begon hij zijn eigen project, geïnspireerd door de wijngaarden die werden geplant met lokale mediterrane variëteiten door zijn grootvader en overgrootvader. Alle wijngaarden in en rond zijn dorp La Font de la Figuera (Terres dels Alforins, Valencia). Steeds op hoogtes tussen 7 à 800 m en altijd in gemengde cultuur, dwz vieilles vignes geplant tussen olijfbomen, amandelbomen en bossen. Een project dat een eerbetoon is aan zijn roots.

Lees meer
Javier San Pedro

Javier San Pedro Ortega is een jonge wijnmaker die mooie zuivere wijnen maakt in Rioja Alavesa, met een moderne touch, maar met respect voor zijn familiegeschiedenis.

Lees meer
Javier Sanz Viticultor

Ruedawijnen met persoonlijkheid.

Lees meer
Jiménez-Landi

Lang leve Grenache!

Lees meer
José Pariente

Dit domein dat reeds vele prijzen behaalde, is vandaag de inspiratiebron voor tal van wijnbouwers in Rueda.

Lees meer
Josep Maria Castillo

Een mini project van Josep Maria Castillo. Hij was oenoloog in verschillende betere domeinen in Terra Alta, maar wou altijd al zijn eigen ding doen. De revival van de vermouth bracht hem terug naar zijn roots.

Lees meer
La Pintada

Klein Project van Sophia Choursan en Isabel Cuevas, oudgedienden van één van Extremadura's meest bekende wijndomeinen. Zij hebben de handen in mekaar geslagen om deze fantastische cava te maken met een ongelooflijke prijs/kwaliteit. En dat in Extremadura !

Lees meer
La Vizcaina (Raúl Pérez)

Een ander klein project van globetrotter-oenoloog Raúl Pérez, samen met zijn neef Cesar Marquez. Hun ambitie is om wijnen te maken met respect voor de traditie en met de terroirs rond Valtuille de Abajo.

Lees meer
Máquina & Tabla

Máquina & Tabla is een project van het jonge koppel Oriol Illa en Susana Pastor. Zij werken met kleine en oude wijngaarden doorheen Castilla y León. De naam en de etiketten verwijzen naar de strijd tussen natuur en cultuur. De natuur is wild en vrij en na een aantal mooie cycli is de dood altijd het eindpunt. Het landschap, de druiven, de gisting van de most en de élevage zijn gemarkeerd door menselijke tussenkomst op het juiste moment en op de meest zachte manier om uiteindelijk een wijn te bekomen die het best zijn landschap weerspiegelt, zijn druiven en de ...

Lees meer
Marqués de Valdueza

Het kroonjuweel van de familie Alvarez de Toledo, dichtbij Mérida.

Lees meer
Mas de les Pereres

De passie van een Belg voor terroirwijnen van Priorat.

Lees meer
Mas d'en Gil

Een van de grootste domeinen van Priorat, en ook een van de beste.

Lees meer
Mediterranean Premium Spirits

Dé gastronomische gin van Barcelona! Een project van Roger Burgués en Lluis Jauregui, twee vrienden die beslisten om de meest gastronomische gin van Barcelona te maken. Daarvoor verzamelden ze een aantal specialisten die hen geholpen hebben in hun zoektocht: Rosendo Mateu, maître-parfumeur, één van 's werelds meest bekende 'neuzen' die ook mee de parfumdesserts van Jordi Roca van Celler de Can Roca (beste restaurant van de wereld 2013-2015) creëerde, Javier Caballero, Barcelona's meest beroemde mixologist, Sergi Figueras, beste sommelier van Spanje 2012, en Xano Saguer, topchef en eigenaar van Espai Sucre in Barcelona.

Lees meer
Mesquida i Mora

Bàrbara Mesquida komt uit een wijnbouwfamilie, maar heeft haar kleine micro domein helemaal alleen uit de grond gestampt. Ze werkt volledig in biodynamie en hoofdzakelijk met autochtone cépages zowel in wit als in rood. Eén van de meest eerlijke en kleine wijnprojecten van Mallorca.

Lees meer
Mustiguillo

Ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding voor deze Vino de la Tierra afkomstig van de Levante.

Lees meer
Pazo de Señorans

Een van de mooiste domeinen in de DO Rias Biaxas, en een van de beste Albariñowijnen.

Lees meer
Pintia

Het Toro-project van de familie Alvarez (Vega Siciia).

Lees meer
Prieto Pariente

Dit is het project van Ignacio en Martina Pariente, zoon en dochter van de zo bekende Marivi Pariente die met haar Rueda wijn 'José Pariente', één van Spanjes meest populaire en hoog ingeschatte witte maakt. Martina en Ignacio willen oude wijngaarden van Castilla y Leon terug tot leven wekken, zowel in rood als wit. Na een jarenlange zoektocht naar kleine, oude wijngaarden, hebben zij intussen een mooie portfolio uitgebouwd met klassevolle expressieve wijnen.

Lees meer
Remírez de Ganuza

Grote wijnen worden in de wijngaard gemaakt - ook in Rioja.

Lees meer
Roura

Roura is één van de weinige wijndomeinen die nog gevestigd zijn in de Maresme, het gedeelte ten noorden van Barcelona. Hier wordt hoofdzakelijk cava gemaakt, zeer gekenmerkt door zijn terroir : Saulo, een mengeling van graniet en andere bodemsoorten met een perfecte drainage. Een zeer kruidige, mediterrane stijl.

Lees meer
Tanajara

De renaissance van Canarische wijnen.

Lees meer
Teófilo Reyes

Téofilo Reyes is het levende geheugen van de appellatie Ribera del Duero; dit is de man die deze bekende appellatie vorm heeft gegeven. Zijn wijnen hebben steeds een fluwelige stijl met krokant fruit en met heel wat bewaarpotentieel. Uniek in Ribera del Duero.

Lees meer
Terroir al Limit

Terroir al Limit maakt, zoals zijn naam het zelf zegt, wijnen met het terroir als opperste uitgangspunt. Zij zijn gevestigd in het dorpje Torroja en werken meer dan veel andere domeinen, met Carinyena. Zij werken biodynamisch in een stijl die werkelijk uniek is.

Lees meer
Toro Albalá

Toro Albalá is zonder meer de absolute top voor de zoete wijnen van de Pedro Ximénez-druif. Wat zij doen is het bottelen van de tijd. Elk jaar worden er een aantal botas (vaten) uit een bepaald jaar gebotteld. La Buena Vida heeft één van de mooiste collecties in de wereld van deze grote dessertwijnen.

Lees meer
Torre de Barreda

Fraaie Cencibel van de bergen van Toledo.

Lees meer
Vall Llach

Zanger en wijnproducent.

Lees meer
Vega Sicilia

Het meest beroemde wijndomein van Spanje.

Lees meer
Verum

Familie domein in het centrum van La Mancha. in 2007 wordt onder impuls van Elias (één van de 4 broers en zusters) een nieuwe weg ingeslagen met het project Ulterior in hun Finca El Romeral. Ambitie is om het wijndomein meer in relatie met zijn terroir en regio te brengen. In 2007 wordt er dan ook aanplant gedaan van wijnstokken die het dichtst aanleunen bij de authentieke wijnen van de regio, en tegelijkertijd een antwoord zijn op de uitdagingen van de climate change.

Lees meer
Victoria Ordóñez

Klein maar ambitieus project van Victoria Ordóñez en haar zoon Guillermo. Victoria is de dochter van wijndistributie pionier José María Ordóñez uit Málaga. Haar droom was het om de wijngaarden in de heuvels van Málaga stad terug naam en faam te geven. En daar is ze tot onze grote tevredenheid zeer mooi in aan het slagen...

Lees meer
Viñatigo

Viñátigo is sinds dag 1 bezig met het herstellen en promoten van het uitgebreide wijnbouwerfgoed van de Canarische Eilanden. Als resultaat van het werk dat ze eind jaren 90 zijn begonnen, hebben ze met succes diverse druivensoorten herontdekt in hun waarde en opnieuw in de kijker gezet: Gual, Marmajuelo, Vijariego, Tintilla, Baboso, Malvasia, enz.

Lees meer
Viñedos de Raúl Perez

Mencia afkomstig van zandbodems, getekend Raúl Pérez.

Lees meer
Ximénez-Spínola

In alle opzichten een uniek domein. Sinds 1729 zijn zij het enige wijndomein in Jerez dat zich uitsluitend focust op Pedro Ximénez. Waar 99% van de rest hun Pedro Ximénez aankoopt in Montilla-Moriles, bezitten zij eigen wijngaarden in de streek van Jerez. Niet alleen bekend voor hun fantastische wijnen, maar ook en vooral voor hun brandy's op basis van Pedro Ximénez. Werkelijk uniek !

Lees meer

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.