Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën


Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijnWitte wijnRestzoete wijnRosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven

Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis
Schaal- en schelpdieren

Vlees

Dessert


Aperitief


Bereiding
Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Producenten

Abel Mendoza

Dit is een van de kleinste wijndomeinen in Rioja. Abel als man van de wijngaarden en Maite, zijn echtgenote, als oenologe. Een topcombinatie, want dit is een van de verborgen pareltjes van Rioja. Abel is een no-nonsense man voor wie enkel het beste goed genoeg is. Zowel in wit als in rood super. Ze zijn gevestigd in het laatste dorp van Rioja Alta, op de grens met Alava: San Vicente de la Sonsierra.

Lees meer
Acústic Celler

Acústic Celler is zonder twijfel hét succesverhaal van deze jonge appellatie. 2004 was nog maar zijn eerste millésime, maar intussen heeft hij naam gemaakt als dé topproducent van Montsant. Pure en fruitige wijnen met een vol en mediterraan karakter zijn zijn handelsmerk; hij gebruikt enkel vieilles vignes Garnacha en Carinyena en is daar ook zeer trots op. En met reden !

Lees meer
Albet i Noya

Dit domein is een van de grote 'success stories' van het Spaanse wijnlandschap. Als pionier van de biowijnen zijn zij vandaag een van de belangrijkste domeinen in Catalunya. Een perfect uitgebalanceerd gamma van basiswijnen tot topwijnen en uitmuntende schuimwijnen maken het plaatje compleet.

Lees meer
Algueira

Het levenswerk van Fernando Gonzalez. Hier begon hij meer dan 25 jaar geleden om vieilles vignes, bijna verloren, te recupereren, muurtjes in de wijngaarden weer op te bouwen en stilaan wijn te verbouwen. Dit is "viticultora heroica" of wijnbouw tot op de limiet, met steile hellingen tot bijna 85%. Intussen heeft Fernando meer dan 20 ha van deze hellingen, met meer dan 55 verschillende perceeltjes, vooral rode druiven. Raúl Pérez leerde hem zijn filosofie van het wijnmaken : respect voor de identiteit en de wijn maken in de wijngaard. Het resultaat is het beste van Ribeira Sacra.

Lees meer
Alión

Alion is een van de grote Spaanse klassiekers. Het is het 'moderne' topdomein van de eigenaars van Vega Sicilia, een goede 10 km verderop gelegen in hetzelfde Ribera del Duero. De wijn is een volmondige, stevige en sappige Ribera die jong op de markt komt en steeds jarenlang kan rijpen. Top !

Lees meer
Anima Negra

Anima Negra is de grote vernieuwer van Mallorca. Zij reïntroduceerden de Callet als voornaamste druif van het eiland en gaven de eilandwijnen zo terug karakter en een eigen gezicht. Vandaag nog steeds dé referentie voor topwijnen uit Mallorca. Mediterrane stijl met veel finesse en elegantie. De Son Negre, een zeldzame 100% Callet en waarvan het etiket jaarlijks gemaakt wordt door kunstenaar Miquel Barcelo, is hun paradepaardje.

Lees meer
Artiga Fustel

Artiga Fustel gaat op zoek naar oude wijngaarden, hoofdzakelijk in Campo de Borja, en maakt daar wijnen op maat mee. De realiteit is dat er hier steeds met een wijnhuis uit de regio wordt samengewerkt die een groot arsenaal aan wijngaarden hebben. Viticultuur wordt uitgestippeld en de vinificatie komt in handen van de oenologe van Artiga Fustel (of gebeurt in samenwerking met het wijnhuis, zie Ermita de San Lorenzo). Zo drukken zij hun stempel op hun wijnen en geven ze een hedendaagse interpretatie aan soms klassiekere wijngebieden. Perfect voor huiswijnen.

Lees meer
Artuke

Artuke is een klein familiewinery, gesticht door vader Miguel Blanco in 1991 en sinds een 10-tal jaren met hulp van zonen Arturo en Kike (samen 'Artuke'). Samen bewerken zij 22 ha, verspreid over 32 verschillende percelen, waarvan een aantal topcru's. Zij zijn ook de voortrekkers van de Rioja'n Roll beweging die een aantal jaren geleden het licht zag in dit gebied. Jonge wijnmakers uit Rioja werkten samen met dezelfde filosofie; terroirwijnen maken op een natuurlijke manier, zonder poespas, en met respect voor hun regio en vooral hun landschap én hun variëteiten, in de eerste plaats natuurlijk de Tempranillo, maar ook ...

Lees meer
Autòcton Celler

Autòcton Celler is het nieuwe geesteskind van Albert Jané, die we al goed kennen van zijn topwijnen in Montsant onder de naam 'Acústic'. Na de opening van zijn domein in Priorat een paar jaar geleden, is hij nu teruggegaan naar zijn roots in de Baix Penedès. Hij maakt enkel wijnen van de typische Catalaanse druivensoorten van zijn regio.

Lees meer
Axial

Axial is een project van de Nederlander Louis Geirnaerdt en zijn familie. Hij zoekt oude wijnstokken wit en rood in de regio rond Zaragoza, vooral in de appellaties Campo de Borja en Calatayud.

Lees meer
Bimbache

Bimbache is de naam van de vroegere inwoners van het kleine eiland El Hierro, het meeste westelijke en kleinste eiland van de Canarische eilanden. Na de verovering door de Spanjaarden in 1405, werden de lokale inwoners of Bimbaches een paar jaren later verkocht als slaven. Het is echter ook en vooral de naam van één van de meest tot de verbeelding sprekende wijnprojecten van de laatste jaren in Spanje. Rayco Fernández (we kennen hem ook van het project "Puro Rofe" in Lanzarote), is een lokale wijndistributeur in Gran Canaria met een onmetelijke kennis van het potentieel en de toekomst van ...

Lees meer
Bodegas Artevino (Orben)

Nieuwe stijl Rioja, gemaakt van oude wijnstokken in het hart van Rioja Alavesa. Een persoonlijk project van de jonge en ambitieuze Lalo Anton. Lalo is de oudste zoon van Bodega Izadi in Rioja. Tevens eigenaar van Finca Villacreces in Ribera del Duero en Bodega Vetus in Toro – Rueda.

Lees meer
Bodegas Bentomiz

Kleine 'boutique winery' die de absolute top maakt van de appellatie. Clara en André willen enkel de beste druiven van steile hellingen in hun bergachtige appellatie. Fantastische zoete wijnen, maar ook wit en rood zijn van topniveau.

Lees meer
Bodegas Gratias

Gratias zijn 4 vrienden, Ivan, Ana, José en Silvia, die besloten om samen op een eerlijke manier wijn te maken. Met respect voor hun terroir en voor de mensen van het dorp waar hun wijnen gemaakt worden. Ze werken op een "natuurlijke" manier, dwz dat er tijdens de vinificatie niets wordt toegevoegd, zelfs geen sulfiet.

Lees meer
Bodegas La Horra (Roda)

Een nieuwe topper in Ribera del Duero. Een klein project met oude wijnstokken van het bekende Roda in Rioja. Dezelfde kwaliteit en standaards als in Rioja worden er gehanteerd.

Lees meer
Bodegas Licinia

Ten zuiden van Madrid vinden we deze kleine 'boutique winery' die slechts één wijn maakt: Licinia, zonder meer het vlaggenschip van deze kleine appellatie. Bovendien aan de top met R&D in de wijngaard.

Lees meer
Bodegas Roda

Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel dé katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied. Hun Roda en Roda I zijn zonder meer een van onze grootste klassiekers in het gamma.

Lees meer
Bodegas Roman

Onstaan uit een klassieke familiale Spaanse bodega waar 2 generaties hun eigen visie hebben op het heden en het verleden van wijn.

Lees meer
Buil i Giné

Xavi Buil heeft als jongeman zijn streek, de Priorat, zien evolueren. Vandaag is hij een van de pioniers van wijnen in Priorat met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Zijn Giné Giné is het meest pure voorbeeld van een jonge Prioratwijn.

Lees meer
Castro Candaz

Castro Candaz is een miniproject in Ribeira Sacra van Spanjes meest beroemde oenoloog Raúl Perez en Rodri Méndez van Forjas del Salnés in Rias Baixas. Hun bedoeling met dit project is om vroeger te oogsten zodat de wijnen nooit hoger dan 13° alcohol uitkomen. Voor de liefhebbers van Bourgondische elegante wijnen.

Lees meer
Castro Ventosa

Castro Ventosa is een van de oudste domeinen in Bierzo. Dit is het familiedomein van Spanjes meest beroemde oenoloog Raul Pérez. Zeer mooi gamma met pure wijnen, van een basis joven tot de topper Valtuille. De essentie van Mencia.

Lees meer
Cava Damia

Wijnbouwersfamilie die sinds 1637 hun eigen wijngaarden bewerken. Ecologische wijnbouw met respect voor de natuur. Men zet zich hier resoluut af tegen de massaproductie van Cava die het historisch werk geen eer aan doet. Geen mechanisatie en industrialisatie ten nadele van de kwaliteit.

Lees meer
Celler Bàrbara Forés

Eén van de pioniers van DO Terra Alta, een kleine denominatie van Catalonië in het binnenland, ten zuiden van de Ebro-rivier. Mari Carme Ferrer, Manuel Sanmartín en Pili Sanmartín geven een nieuw leven aan de Garnatxa Blanca, Morenillo en Garnatxa negra.

Lees meer
Celler del Roure

Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio's, met recuperatie van vergeten druivensoorten, zoals Mando in het rood en Verdil in het wit. Maar vooral het gebruik van amfora's is door hem terug op de wijnkaart gezet.

Lees meer
Celler Joan d'Anguera

De pioniers van de Montsant-appellatie. De twee broers Josep en Joan hebben sinds 2008 het roer resoluut omgegooid en zijn volledig overgeschakeld op biodynamie. Hun wijnen zijn nu veel lichter en eleganter dan vroeger.

Lees meer
Celler Nin Ortiz

Een van onze kleinste domeinen in Priorat. Ester Nin is de oenologe van Clos Erasmus en heeft daarnaast haar eigen domein samen met haar man Carles. Zeer zuivere en elegante Priorat-wijnen met zeer weinig sulfiet zijn het resultaat.

Lees meer
Cellers Augustus-Forum

Een van de voorlopers in Penedès. Vooral bekend om hun Chardonnay, die zonder meer de beste in Spanje mag genoemd worden. Vandaag maken hun topwijnazijnen Forum meer dan de helft van hun omzet uit!

Lees meer
Cérvoles

Het prestigeproject van Castell del Remei. Hier wordt het beste van de appellatie Costers del Segre gemaakt. Meer mediterraan van stijl dan de wijnen van Castell del Remei.

Lees meer
Clos de l'Obac

Bij Clos de l’Obac, van de familie Pastrana & Jarque, werd de "Nieuwe Priorat" geboren. Zij waren de eersten om in Priorat te geloven en als pionier in 1979 te starten. In 1991 kwamen dan de eerste wijnen (jaargang 1989) van Clos de l'Obac en 4 andere wijnhuizen op de markt. Dit huis staat voor de klassieke Priorat, hun wijnen met materie en uitzonderlijk bewaarpotentieel: Miserere en Clos de l'Obac.

Lees meer
Comando G

Comando G is op dit moment een van de meest besproken wijnprojecten in Spanje. Ze hebben een ware revolutie teweeggebracht in de Sierra de Gredos. Schitterende, elegante wijnen met veel terroir en karakter.

Lees meer
Cote

Cote is een apart figuur. Levende encyclopedie van de Ribera del Duero regio, met het meest indrukwekkende cv van alle oenologen. Met zijn kennis begon hij in 2018 met een kleine boutique winery, genoemd naar zijn nickname "Cote". Hij werkt volgens de maancyclus tot in al zijn consequenties, hoofdzakelijk met vieilles vignes in pie franc en doet het meeste samen met zijn jonge dochter Carlota, zijn oogappel.

Lees meer
Daniel Landi Viticultor

Daniel Landi is vandaag één van Spanjes voortrekkers van de nieuwe generatie oenologen. Dankzij hem heeft Spaanse Grenache een nieuwe definitie gekregen: die van finesse en elegantie. En niet alleen is hij de grote vernieuwer van Grenache, maar hij heeft er ook voor gezorgd dat de regio Sierra de Gredos als één gebied wordt gezien. Op dit moment is dit immers nog een lappendeken tussen verschillende appellaties als Vinos de Madrid, Vinos de la Tierra de Castilla en Méntrida. Daniel werkt met uiterste respect voor het terroir en zijn omgeving. Alle percelen worden in biodynamie bewerkt. Zijn wijnen zijn een ...

Lees meer
Descendientes de J. Palacios

Eén variëteit in het bijzonder : Mencia. Eén terroir: El Bierzo. Eén wijnmaker: Ricardo Pérez Palacios. Het resultaat is een gamma van uitzonderlijke wijnen die hun oorsprong perfect uitdrukken. Ricardo zag samen met Raúl Perez het belang van de identiteit en uitmuntendheid van bepaalde percelen. Zij zijn dan ook samen de drijvende kracht geweest achter de hervorming van de nieuwe Bierzo-wetgeving.

Lees meer
Dominio de Pingus

De majestueuze Tinto Fino door de Deense oenoloog Peter Sisseck, is dé cultwijn van de streek.

Lees meer
Elias Mora

Victoria Benavides gaat nog steeds door met dezelfde spirit. Ze werkt enkel met vieilles vignes, afkomstig van wijngaarden die sinds mensenheugenis beplant waren met druivenstokken en niet met graan zoals de meerderheid in deze streek. De stevige Tinta de Toro met een vrouwelijke touch.

Lees meer
Enric Soler

Deze kleine bodega onstond in 2004, toen Enric Soler van zijn grootvader een klein perceel oude Xarel·lo-wijnstokken erfde (aangeplant in 1947). Voor Enric betekenen deze wijngaard en de wijn die uit deze wijnstokken komt het begin van een nieuw leven. Momenteel heeft de micro-wijnmakerij vier wijnen: Nun, Espenyalluchs, Improvisació en Istiu en in totaal 2,5 hectare wijngaard. Deze witte wijnen zijn allen bewaarwijnen, van de Xarel.lo druif, die thuis is in dit gebied. Met een heel precieze manier van werken maakt Enric wijnen in alle eerlijkheid, met een levendige aciditeit in een Mediterraans klimaat, aromatische helderheid, volume en lengte. Nun Vinya dels ...

Lees meer
Envínate

Envínate zijn vier studievrienden, elk afkomstig uit een andere regio van Spanje, die elkaar ontmoetten op de oenologiefaculteit van Alicante. Hun voorkeur voor frisse, drinkbare wijnen afkomstig van vieilles vignes en indrukwekkende terroirs brengt hen samen in dit project Envínate, dat we zouden kunnen vertalen met het neologisme "verwijn je zelf". Hun kleinschalig project ging gepaard met consultingopdrachten bij andere domeinen om op die manier de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Vandaag zijn ze echter een grote naam geworden en een van de meest spannende wijnprojecten in Spanje. Ze zijn elk afkomstig van een andere regio en besloten elk ...

Lees meer
Finca Villacreces

Het mooi domein van de familie Antón in Ribera del Duero. De directe buur van Vega Sicilia aan de westkant en de rivier de Duero aan de noordkant.

Lees meer
Forjas del Salnés

Eén van de kleinste projecten in Rias Baixas, maar intussen wereldberoemd bij de kenners. De huidige generatie met Rodri aan het roer, maakt sinds 2005 prachtige witte maar vooral ook rode wijnen met een overduidelijk Atlantisch en Galicisch karakter. Er wordt volledig biologisch en non-interventionistisch gewerkt. Opgelet, dit zijn geen wijnen voor beginners!

Lees meer
Gramona

“De absolute top in Cava.” Familiedomein gestart als pioniers in de bereiding van kwaliteitscava. De nadruk ligt hier vooral op zeer kwalitatief basismateriaal en een lange rijping sur latte. In de laatste generatie is men zich uitermate gaan interesseren in de biologische viticultuur & vinificatie. Gramona is ook de grondlegger van de oprichting van de DO Corpinnat waar de standaard voor het maken van de Spaanse bubbel uitermate hoog wordt gelegd.

Lees meer
Gutiérrez Colosía

Gutierrez-Colosia is alles wat een authentiek wijnhuis moet zijn. Van almacenista gegroeid tot eigen bottelingen waarin ze vooral de authenticiteit van de appellatie enorm streng bewaken! Al hun wijnen zijn puur zonder camouflage of opsmuk tot medium, sweet….Iedereen die met Juan Carlos gesproken heeft weet dat deze man alles in het werk zet om dit gebied zijn vroegere glans terug te geven met loepzuivere en kwalitatieve wijnen in de fles.

Lees meer
Habla

Dit is een van de meest prestigieuze wijnprojecten van de laatste jaren in Spanje, en dan nog in Extremadura, een regio die niet bepaald bekend staat voor topwijnen.

Lees meer
Hermanos Pérez Pascuas

Bodeguero del anyo 2017! Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf. Een schoolvoorbeeld van de autochtone stijl Ribera del Duero met een super reflectie van de Tempranillo en vooral de jaargangskarakteristieken. Wijnhuis gegroeid vanuit hun kwaliteitswijngaarden met traditionele vinificatie en een constante gretigheid naar kennis. Kennis die vergaard wordt uit hun wijngaarden, micro-klimaat en vinificatie.

Lees meer
Jané Ventura

Grote terroirwijnen van Baix Penedès.

Lees meer
Javi Revert Viticultor

Javi Revert is een jonge oenoloog die samenwerkt met Pablo Calatayud van Celler del Roure in Valencia. In 2014 startte hij zijn eigen project, geïnspireerd door de wijngaarden die stonden aangeplant met lokale mediterrane variëteiten door zijn grootvader en overgrootvader. Alle wijngaarden liggen in en rond het dorp La Font de la Figuera (Terres dels Alforins, Valencia), steeds op hoogtes tussen 700 tot 800 m en altijd in gemengde cultuur, oftewel vieilles vignes aangeplant tussen olijfbomen, amandelbomen en bossen. Een project dat een eerbetoon is aan zijn roots.

Lees meer
Javier San Pedro

Javier San Pedro Ortega is een jonge wijnmaker die mooie zuivere wijnen maakt in Rioja Alavesa, met een moderne touch, maar met respect voor zijn familiegeschiedenis.

Lees meer
Javier Sanz Viticultor

Wijnen uit het epicentrum van Rueda op basis van oude wijnstokken die een schoolvoorbeeld geven van hoe Verdejo moet zijn.

Lees meer
Jiménez-Landi

Lang leve Grenache!

Lees meer
José Gil

Young Winemaker of the year in 2021. Dit is één van Spanjes meest beloftevolle wijnmakers. Zeker in een klassieke appellatie als Rioja is zijn Bourgondische aanpak baanbrekend. Met hun grote voorbeelden Abel Mendoza en de broers Artuke hebben José & Vicky natuurlijk the perfect way to follow. Tempranillo van zijn meest fijne en elegante kant.

Lees meer
José Pariente

Dit domein dat reeds vele prijzen behaalde, is vandaag de inspiratiebron voor tal van wijnbouwers in Rueda. Marivi is vandaag nog even gretig naar verbetering en tracht met de Verdejo tot de limieten van het mogelijke te gaan. Het minimum aan sulfieten, autochtone gistcellen, viticultuur, micro- en plotvinificaties, foeders ipv barrique…..Steeds om met zijn Verdejo een kwalitatief antwoord te bieden aan de eenheidsworst die de markt overspoelt!

Lees meer
Josep Maria Castillo

Een miniproject van Josep Maria Castillo. Hij was oenoloog in verschillende betere domeinen in Terra Alta, maar wou altijd al zijn eigen ding doen. De revival van de vermout bracht hem terug naar zijn roots.

Lees meer
La Pintada

Klein Project van Sophia Choursan en Isabel Cuevas, oudgedienden van één van Extremadura's meest bekende wijndomeinen. Zij hebben de handen in mekaar geslagen om deze fantastische cava te maken met een ongelooflijke prijs/kwaliteit. En dat in Extremadura !

Lees meer
La Vizcaina (Raúl Pérez)

Een ander klein project van globetrotter-oenoloog Raúl Pérez, samen met zijn neef César Márquez. Hun ambitie is om wijnen te maken met respect voor de traditie en met de terroirs rond Valtuille de Abajo. Elke wijn is afkomstig van een single vineyard met de bedoeling om de eigenheid en verscheidenheid te laten spreken. Een leerschool om de subtiliteiten van de Mencia te ontdekken.

Lees meer
Lagar de la Salud

Lagar de la Salud is het kleine familieproject van Fátima Ceballos en Miguel Puig. Ze leerden elkaar kennen in Frankrijk en werken op heel wat topdomeinen. Ze kwamen terug naar hun geboortedorp om het werkelijke potentieel van de Pedro Ximénez op de kaart te zetten. Geen zoete wijnen, maar stille witte wijnen in functie van hun terroir. "Dulas" is de naam van hun wijnen (en omgekeerde van "Salud"). Daarnaast is Fátima ook de verantwoordelijke van het prestigieuze "Miut" van Toro Albalá, waar ze het geluk heeft om met de allerbeste cru's van Montilla (en in eigendom van Toro Albalá) top ...

Lees meer
Máquina & Tabla

Máquina & Tabla is een project van het jonge koppel Oriol Illa en Susana Pastor. Zij werken met kleine en oude wijngaarden doorheen Castilla y León. De naam en de etiketten verwijzen naar de strijd tussen natuur en cultuur. De natuur is wild en vrij en na een aantal mooie cycli is de dood altijd het eindpunt. Het landschap, de druiven, de gisting van de most en de élevage zijn gemarkeerd door menselijke tussenkomst op het juiste moment en op de meest zachte manier om uiteindelijk een wijn te bekomen die het best zijn landschap weerspiegelt, zijn druiven en de ...

Lees meer
Marqués de Valdueza

Het kroonjuweel van de familie Alvarez de Toledo, dichtbij Mérida.

Lees meer
Mas de les Pereres

Dirk Hoet is een gedreven Vlaming die in zijn jeugdjaren reeds de passie ontwikkelde voor gistingen en menig fruitwijn produceerde. Deze passie dreef hem naar het binnenland van Priorat om er op een schitterend terroir echte terroirwijnen te vinifiëren. Hij ging van dierenarts tot wijnbouwer!

Lees meer
Mas d'en Gil

Mas d’en Gil is een van dé historische wijndomeinen in Priorat gekend om hun arsenaal aan goed gelegen wijngaarden. De familie Rovira heeft in 1998 het domein van zijn ondergang weten redden en laat het vandaag terug schitteren met respect voor de tradities van viticultuur en vinificatie.

Lees meer
Mediterranean Premium Spirits

Dé gastronomische gin van Barcelona! Een project van Roger Burgués en Lluis Jauregui, twee vrienden die beslisten om de meest gastronomische gin van Barcelona te maken. Daarvoor verzamelden ze een aantal specialisten die hen geholpen hebben in hun zoektocht: Rosendo Mateu, maître-parfumeur, één van 's werelds meest bekende 'neuzen' die ook mee de parfumdesserts van Jordi Roca van Celler de Can Roca (beste restaurant van de wereld 2013-2015) creëerde, Javier Caballero, Barcelona's meest beroemde mixologist, Sergi Figueras, beste sommelier van Spanje 2012, en Xano Saguer, topchef en eigenaar van Espai Sucre in Barcelona.

Lees meer
Mesquida i Mora

Bàrbara Mesquida komt uit een wijnbouwfamilie, maar heeft haar kleine micro domein helemaal alleen uit de grond gestampt. Ze werkt volledig in biodynamie en hoofdzakelijk met autochtone cépages zowel in wit als in rood. Eén van de meest eerlijke en kleine wijnprojecten van Mallorca. Volgens Bàrbara gebeurt niets toevallig maar is er een synchroniciteit aan alles in het leven, van daar Sincronia, de naam van haar witte en rode instapwijn.

Lees meer
Muchada-Léclapart

Cult champagnemaker (David Léclapart) meets Andalucia's beste kalkterroir (albariza) en een wijnmaker die 'out of the box' kan denken (Alejandro Muchada). Magic happens! Stille witte wijnen uit de Sherrystreek, en dan nog met Palomino, één van Spanjes meest verguisde druivensoorten. Zelfs wij waren stomverbaasd van deze uitkomst en vooral deze kwaliteit en complexiteit. Atlantisch, mineraal, origineel!

Lees meer
Mustiguillo

Mustiguillo staat voor de kwalitatieve revival van de Bobal en Merseguera in de Levante. Het domein is sedert 2003 gestart als monopole appellatie in de streek, om nadien bij de alliantie "Vinos de Pago" aan te sluiten (in 2010).

Lees meer
Oremus-Vega Sicilia

Dit is het domein van Tempos Vega Sicilia in de Tokaj, een streek die reeds eeuwenlang geroemd wordt voor de unieke restzoete wijnen. Mede dankzij Oremus is er in deze streek ook een groeiende interesse voor droge witte wijnen op basis van de Furmint-druif.

Lees meer
Pazo de Señorans

Een van de mooiste domeinen in de DO Rias Biaxas, en een van de beste Albariñowijnen. Dit domein is mede de grondlegger geweest van de oprichting van de DO Rias Baixas. De lat wordt dan ook zeer hoog gelegd.

Lees meer
Pintia

Het Toro-project van de familie Alvarez (Vega Sicilia). Zoals steeds in al hun projecten zien we ook hier een volledige toewijding aan de expressie van Tempranillo in deze regio.

Lees meer
Prieto Pariente

Dit is het project van Ignacio en Martina Pariente, zoon en dochter van de bekende Marivi Pariente die met haar Rueda-wijn, José Pariente, een van Spanjes meest populaire en hoog ingeschatte witte maakt. Martina en Ignacio wilden oude wijngaarden van Castilla y Leon terug tot leven wekken, zowel in rood als wit. Na een jarenlange zoektocht naar kleine, oude wijngaarden, hebben zij intussen een mooie portfolio uitgebouwd met klassevolle en expressieve wijnen.

Lees meer
Priorat Natur

Priorat Natur S.L. werd geboren uit de behoefte om eeuwenoude tradities voort te zetten, een manier om het leven te begrijpen dat nauw verbonden is met de veranderende seizoenen en de effecten die ze hebben op de vegetatie in de regio Priorat. In 1996, tijdens een familiediner, ontstond het idee voor Priorat Natur. Veel van de lekkernijen die ze op dat moment aten, zoals gekaramelliseerde amandelen, zelfgemaakte jam en olijven, waren traditionele producten die dreigden verloren te gaan. Bij Priorat Natur gelooft men in het doorgeven van tradities van generatie op generatie, en dus ook voor de nieuwe generaties. Zo worden er ...

Lees meer
Puro Rofe

Voor wijnliefhebbers lijkt Lanzarote het paradijs. Oude autochtone wijnstokken op lavagronden, met Atlantische invloeden. Tot onze frustratie proefden we enkel banale toeristenwijntjes tot nu toe. Rayco Fernández had, als distributeur gevestigd op Gran Canaria, hetzelfde gevoel. Hij besloot er iets aan te doen. Met een aantal gelijkgezinde kompanen besloot hij om échte terroirwijn te maken op het eiland. En zo geschiedde. Zelfs na meer dan 25 jaar Spaanse wijnen proeven, toch nog zo verrast worden door een domein en zijn wijnen, het is weinigen gegeven. Hier worden extreme wijnen gemaakt in een extreem landschap.

Lees meer
Quinta da Muradella

José Luis Mateo is een zeer bescheiden man. Door velen opgehemeld als de enige wijnmaker van niveau in deze appellatie of zelfs als de beste wijnmaker van Galicia. Geen interesse voor de hoge scores die hij behaalt in de internationale pers, maar alles in functie van de wijngaard.

Lees meer
Rafael Palacios

Rafa Palacios is dé witte wijnmaker van Spanje. In nauwelijks 1 decennium heeft hij zich op de kaart gezet als de specialist van witte topwijnen. Zijn invloed was gigantisch. Op dit moment is Godello één van Spanjes meest populaire witte druivenrassen en zitten al de bekende oenologen in Valdeorras met een eigen project.

Lees meer
Raúl Perez

Raúl Perez is Spanjes meest bekende oenoloog, bezeten door de wijngaard en autochtone cépages. In zijn eigen woorden maakt hij liever een slechte wijn maar met Galicische identiteit dan een goede wijn zonder identiteit. Geen eenheidsworst dus voor Raúl !

Lees meer
Remírez de Ganuza

Grote wijnen worden in de wijngaard gemaakt - ook in Rioja. Fernando Remirez de Ganuza is een man met open vizier, gek van zijn wijnstokken die hij enorm observeert. Hij maakt een punt van een detail waar collega wijnbouwers aan voorbij gaan. Daarin maakt hij het grote verschil en dat merk je als je zijn wijnen na 20 jaar in het glas krijgt!

Lees meer
Roura

Roura is één van de weinige wijndomeinen die nog gevestigd zijn in de Maresme, het gedeelte ten noorden van Barcelona. Hier wordt hoofdzakelijk cava gemaakt, zeer gekenmerkt door zijn terroir : Saulo, een mengeling van graniet en andere bodemsoorten met een perfecte drainage.

Lees meer
Ruberte

Prototype van een klassiek familiedomein dat veel wijngaarden met oude wijnstokken in eigendom heeft. Zelf bottelen ze hier een deel van de oogst en een groot deel van de wijnen wordt in bulk verkocht. Ermita de San Lorenzo vormt hun paradepaardje!

Lees meer
Solar de Urbezo

Solar de Urbezo is hét schoolvoorbeeld voor de grote vernieuwing van deze appellatie. Onder impuls van Santiago Gracia kende de streek een revival en vooral modernisering. Sinds een aantal jaren werkt hij ook volledig biologisch.

Lees meer
Teófilo Reyes

Téofilo Reyes is het levende geheugen van de appellatie Ribera del Duero; dit is de man die deze bekende appellatie vorm heeft gegeven. Zijn wijnen hebben steeds een fluwelige stijl met krokant fruit en met heel wat bewaarpotentieel. Uniek in Ribera del Duero. In mei 2016 is Téofilo gestorven en werd het domein overgenomen door een familiedomein uit Rioja.

Lees meer
Terroir al Limit

Terroir al Limit maakt, zoals zijn naam het zelf zegt, wijnen met het terroir als belangrijkste uitgangspunt. Ze zijn gevestigd in het dorpje Torroja en werken meer dan veel andere domeinen met Carinyena. Ze werken biodynamisch in een stijl die werkelijk uniek is.

Lees meer
The Sadie Family Wines

Eben Sadie is na jaren werk in Priorat en de oprichting van Terroir al Limit, teruggekeerd naar zijn roots. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: "Een wijnmaker moet in zijn streek van herkomst wijnen maken. Daar waar hij terroir het beste zou moeten kennen."

Lees meer
Toro Albalá

Toro Albalá is zonder meer de absolute top voor zoete wijnen van de Pedro Ximénez-druif. Wat zij doen is het bottelen van de tijd. Elk jaar worden er een aantal botas (vaten) uit een bepaald jaar gebotteld. La Buena Vida heeft één van de mooiste collecties ter wereld van deze grote dessertwijnen.

Lees meer
Torre de Barreda

Uitgegroeid van een familiaal landbouwbedrijf tot een druivenproducent. Het potentieel dat de oude wijngaarden boden en de aanplant van nieuwe variëteiten, deed hen inzien dat een eigen productie de toekomst was. In 1999 werden de eerste wijnen gebotteld.

Lees meer
Vall Llach

Zanger Lluis Llach in tandem met oenoloog Albert Costa. De perfecte balans tussen de expressie van het Priorat-terroir en hun sociaal engagement voor het dorpje Porrera. Een voorbeeld van samenwerking voor de samenleving die er haar vruchten van plukt.

Lees meer
Vega Sicilia

Het meest beroemde wijndomein van Spanje met een rijke wijngeschiedenis. Vooral bekend om zijn meest langlevende wijnen ter wereld !

Lees meer
Vega Sicilia & Benjamin de Rothschild

Twee klassieke wijnlanden en twee grote namen uit de wijnwereld treffen zich in een klassiek wijngebied als Rioja met de ambitie om topwijnen te maken onder een gemeenschappelijke naam.

Lees meer
Verónica Ortega

Verónica Ortega is opgegroeid in Cádiz (Andalucía). Na haar studies trok ze de wereld rond en werkte bij heel wat grote namen in de wijnwereld. Ze is een fiere pupil van Raúl Pérez en werd verliefd op de Mencía. Sinds 2012 heeft ze haar eigen kleine domein, eveneens in Valtuille de Abajo.

Lees meer
Verum

Familie domein in het centrum van La Mancha. in 2007 wordt onder impuls van Elias (één van de 4 broers en zusters) een nieuwe weg ingeslagen met het project Ulterior in hun Finca El Romeral. Ambitie is om het wijndomein meer in relatie met zijn terroir en regio te brengen. In 2007 wordt er dan ook aanplant gedaan van wijnstokken die het dichtst aanleunen bij de authentieke wijnen van de regio, en tegelijkertijd een antwoord zijn op de uitdagingen van de climate change.

Lees meer
Vetus (Artevino)

De familie Antón, oorspronkelijk uit Vitoria met een eigen domein in Rioja, heeft niet alleen nieuw leven gegeven aan Finca Villacreces in Ribera del Duero, maar ook geïnvesteerd in Toro en Rueda met Vetus.

Lees meer
Victoria Ordóñez

Klein maar ambitieus project van Victoria Ordóñez en haar zoon Guillermo. Victoria is de dochter van wijndistributiepionier José María Ordóñez uit Málaga. Haar droom was het om de wijngaarden in de heuvels van Málaga stad terug naam en faam te geven. En daar is ze tot onze grote tevredenheid zeer mooi in aan het slagen...

Lees meer
Viñátigo

Viñátigo is sinds dag 1 bezig met het herstellen en promoten van het uitgebreide wijnbouwerfgoed van de Canarische Eilanden. Als resultaat van het werk dat ze eind jaren 1990 zijn begonnen, hebben ze met succes diverse druivensoorten herontdekt in hun waarde en opnieuw in de kijker gezet: Gual, Marmajuelo, Vijariego, Tintilla, Baboso, Malvasia, enz. Misschien wel het belangrijkste in de viticultuur op Tenerife is de kennis van de klimaatzones die erg beïnvloed worden door de Teide. Weten welke cépage op welke hoogte gedijt, is van enorm belang om de perfecte druif te kunnen oogsten.

Lees meer
Vinyes del Terrer

Klein domein van de familie Morell, op nauwelijks een steenworp van de zee en niet al te ver van bekend vakantie-oord Salou en pretpark Port Aventura. Vooral befaamd voor hun specifiek terroir : "lumaquel.la", een zeer kalkrijk terroir met veel resten van zee-fossielen. Het is ook dat terroir dat de stijl van het huis bepaalt.

Lees meer
Xavier Ausàs

Xavier Ausàs was van 1988 tot 2015 oenoloog bij Vega Sicilia. In 2016 maakte hij zijn eerste wijn onder zijn eigen naam : Ausàs Interpretación. Een nieuwe Cult Ribera del Duero!

Lees meer
Ximénez-Spínola

In alle opzichten een uniek domein. Sinds 1729 zijn zij het enige wijndomein in Jerez dat zich uitsluitend focust op Pedro Ximénez. Waar 99% van de rest hun Pedro Ximénez aankoopt in Montilla-Moriles, bezitten zij eigen wijngaarden in de streek van Jerez. Niet alleen bekend voor hun fantastische wijnen, maar ook en vooral voor hun brandy's op basis van Pedro Ximénez. Werkelijk uniek !

Lees meer

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.