Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen



























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven







































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Tanajara

Toon onze 4 wijnen

Appellaties Tanajara

Omschrijving Tanajara

De renaissance van Canarische wijnen.

Geschiedenis Tanajara

Gonzalo, afkomstig uit El Hierro, is professor informatica aan de universiteit van Tenerife. Een van zijn vroegere collega-leerlingen was Juan Jesús Méndez, intussen bekend als de grote vernieuwer van de wijnen van Tenerife. Gonzalo en zijn familie hadden nog wat terrein op het kleine eiland El Hierro en wilden graag de opinie van Juan Jesús om hier een wijnproject op te starten. De eerste tests waren zeer positief en hij besloot om met Gonzalo en zijn broer Pedro in zee te gaan. De bodega werd genoemd naar een kleine vulkaan in El Pinar, de Tanajara.

Juan Jesús had de Baboso terug op de kaart gezet in Tenerife en besloot deze ook terug te introduceren in El Hierro, samen met de Vijariego tinto, twee variëteiten die ook vroeger op El Hierro voorkwamen. Wijngaarden werden zowel aangeplant aan de Atlantische noordkant, in La Frontera, als aan de droge en warme zuidkant in El Pinar, hoewel de focus op de zuidkant ligt, waar ook de bodega – een grote garage – gehuisvest is. Tot nu toe zijn de wijnen enkel afkomstig van de wijngaarden in El Pinar. De wijngaarden in het noorden zitten nog in een experimentele fase.

De wijngaarden bevinden zich in een van de meest spectaculaire ecosystemen die te vinden zijn in Europa. Bovendien zijn de gerecupereerde variëteiten waarmee gewerkt wordt twee antipoden en daardoor zeer interessant. Er worden voorlopig twee wijnen gemaakt, beide top en zonder meer van de meest originele uit ons hele gamma.

Varieteiten

Er staan zowel witte als rode variëteiten aangeplant, maar wijn wordt voorlopig enkel gemaakt van de rode druivensoorten. Met de witte (Baboso blanco en Vijariego blanco) worden enkel proefvinificaties uitgevoerd.

Baboso: zeer weinig productief. Vooral in El Hierro, maar ook in kleinere hoeveelheden in Tenerife. Genetisch bijna identiek aan de Portugese Alfrocheiro Preto en aan de Bruñal uit de nieuwe Castilliaanse appellatie Arribes. Van al de rode druivensoorten is dit de meest delicate, met een zeer fijne schil die gemakkelijk stuk gaat. Door zijn gevoeligheid vooral aan te planten in kustzones. Of indien aangeplant op grotere hoogte, steeds zuidelijk georiënteerd, aangezien deze druif niet tegen vocht kan. Een druif met een korte cyclus. Oogst begin september. Goede aciditeit, maar vooral schitterende concentratie met hints van rijp zwart fruit en delicate tannines. Het resultaat in El Hierro is zonodig nog spectaculairder dan de wijnen van Tenerife.

Vijariego Tinto: zeer zeldzaam. Komt ook nog voor in de Alpujarras, wat waarschijnlijk ook zijn origine is. Met een zeer lange cyclus en daardoor vooral op grotere hoogte geplant vanwege de noodzaak aan koude. De oogst is dan ook voor eind oktober of begin november. De druiven zijn groter dan de meeste andere, maar van een grote subtiliteit. Zeer goede aciditeit, zachte en delicate tannines met goede polymerisatie-eigenschappen. Vaak complex na vinificatie en élevage met veel rood fruit. Bijna Bourgondisch van karakter. De Tanajara Vijariego is van een finesse en delicaatheid die vrij ongewoon is voor een Spaanse wijn.

Terroir

Alle bodems zijn nog zeer jong, zuur en vulkanisch van oorsprong.

El Pinar: de belangrijkste wijngaard (5 ha) aan de zuidkant van het eiland, met de helft van de aanplant Baboso en de andere helft Vijariego tinto. De bodem is volledig samengesteld uit vulkanische kiezel afkomstig van de Tanajara, de ernaast gelegen kleine vulkaan. Het klimaat is droog. De wijngaarden hier zijn gelegen op 600 m hoogte.

La Frontera: 5 ha aan de noordkant van het eiland, tegen de rotswand. Hier is de bodem afkomstig van een degradatie van de rotswand, zwarte lavakiezeltjes en kleideeltjes. Het klimaat is hier vochtig door de expositie naar de Atlantische Oceaan, met constante wolken die tegen de rotswand aanschurken. De wijngaard ligt op een 200 m hoogte.

Voorlopig worden de wijnen enkel gemaakt van de wijngaarden in El Pinar. De wijngaarden in La Frontera zijn nog experimenteel maar veelbelovend voor de toekomst.

Vinificatie

Alles wordt manueel geoogst in bakjes van 20 kg. De wijngaard wordt bovendien constant gevolgd met een metereologisch station dat tussen de wijnstokken werd geplaatst. Zowel selectie in de wijngaard als daarna bij het binnenkomen van de bodega.

De gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde inox cuves. De malolactische gisting vindt plaats op nieuwe Franse eik. Vervolgens krijgt de wijn een élevage naargelang de druivensoort en het millésime. De wijn wordt niet gefilterd, niet gestabiliseerd en daarna gebotteld.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.