Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven








































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Cava Damia

Toon onze 3 wijnen

Appellaties Cava Damia

Omschrijving Cava Damia

Wijnbouwersfamilie die sinds 1637 hun eigen wijngaarden bewerken. Ecologische wijnbouw met respect voor de natuur.

Men zet zich hier resoluut af tegen de massaproductie van Cava die het historisch werk geen eer aan doet. Geen mechanisatie en industrialisatie ten nadele van de kwaliteit.

Geschiedenis Cava Damia

Jaargangsproducten met lange rijping sur latte wat hun handelsmerk is om een topproduct als eindresultaat te krijgen. Datum van dégorgement en oogstjaar zijn hier vermeld op het contra-etiket. Vandaag is de productie op dit domein net geen 500 000 flessen verdeeld over hun verschillende cava’s en beperkte productie van stille wijnen. Cal Cassanyes is een 17e eeuwse finca waar vandaag nog de volledige productie plaatsvindt. De totale opbrengst gaat niet groeien omdat men dan genoodzaakt zal zijn om uit te breiden en de traditionele manier van werken niet in stand kan gehouden worden.

Varieteiten

Xarello is als meest kwalitatieve druif van de cava-productie hier het meest aangeplant. Verder is er nog aanplant van Macabeu, Muscat d’Alexandria, Parellada en beperkte aanplant van rode variëteiten. De 70 ha wijngaarden situeren zich rond de bodega en zijn allemaal in eigendom. Een groot deel van de wijnen zijn afkomstig van oudere wijnstokken.

Terroir

Totaal 70 ha gelegen in Alt en Baix Penedès met een hoog gehalte aan kalk en kalksteen. Ideaal voor de productie van cava en daarom is dit ook het epicentrum van de cava productie in Spanje.

Vinificatie

Manuele oogst in boxen van 20 kg. Selectietafel wordt ingezet wanneer de druiven in de bodega arriveren en vervolgens is er een zachte persing van volledige trossen. De gisting gebeurt met autochtone gistcellen en onder temperatuurcontrole. De cuvée is steeds samengesteld ifv de jaargangskwaliteiten van elke cépage en bestaat steeds voor een minimum van 50% uit de kwalitatieve Xarello. Rijping sur latte van om en bij de 24 maanden met passage in pupitre alvorens dégorgement met geringe dosages ifv de cuvée.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.