Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Roura

Toon onze 3 wijnen

Appellaties Roura

Geschiedenis Roura

Alella is gelegen net boven Barcelona, een kleine bergachtige enclave met zicht op zee. Dit kleine gebied heeft echter een lange wijngeschiedenis. Er bestaan geschriften waaruit blijkt dat er reeds wijn werd geëxporteerd door de Romeinen sinds 140 voor Christus. Dit gebied was toen bekend als Hispania Citerior, met Tarragona als hoofdstad.

Roura werd opgericht door Juan Antonio Pérez Roura midden jaren 80. Het plan was er reeds begin jaren 80 maar kreeg in 1990 uiteindelijk vaste vorm met het op de markt brengen van de eerste witte wijn uit wijnjaar 1989, een cava en een rode wijn uit 1987. Vandaag bestaat de helft van de productie uit cava. Het was en is nog steeds een van Alella’s meest moderne bodega’s.

Varieteiten

Er wordt zowel gewerkt met de klassieke Pansa blanca of Xarel.lo als met Franse variëteiten. Een deel van de Xarel.lo zijn vieilles vignes 'en gobelet'. De nieuwe aanplant gebeurt steeds in cordon om een betere controle van de rijping te krijgen. Aangezien de grond arm is, worden er 2500 stokken per ha aangeplant.

Naast Pansa blanca wordt er voor cava hoofdzakelijk gewerkt met Chardonnay. Voor rosé cava wordt de typische druivensoort Trepat gebruikt, die ook veel voorkomt in de appellatie Conca de Barbera. Ongeveer 30 ha wijngaard wordt voor cava gebruikt.

Terroir

Het domein is gelegen in de vallei Vall de Rials, een bergachtig gebied net buiten Alella en vlakbij de zee. Het dorpje zelf ligt op 90 m hoogte, maar Vall de Rials en de meeste wijngaarden liggen tussen 200 en 300 m hoogte. De bodem bestaat uit graniet in decompositie, 'sauló' in het Catalaans, een bodem die een perfecte drainage toelaat. Bovendien kunnen de wortels diep gaan om water te zoeken in droge periodes.

Alle wijngaarden zijn op zuidhellingen gelegen. De vallei heeft een microklimaat, met korte en zachte winters en niet te warme zomers. Vooral de zeebries die door de vallei waait doet de temperatuur niet te hoog oplopen. Hierdoor is het verschil tussen de millésimes dan ook vrij klein en zijn de klimatologische omstandigheden vrijwel elk jaar gelijk.

Vinificatie

De verwerking van de manueel geoogste druiven gebeurt met de meest moderne technieken: inox cuves, temperatuurcontrole, rémuage van de cava via gyropalletten, enz.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.