Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën























Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties





























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen





















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven





























































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Enric Soler

Toon onze 22 wijnen

Appellaties Enric Soler

Omschrijving Enric Soler

Deze kleine bodega onstond in 2004, toen Enric Soler van zijn grootvader een klein perceel oude Xarel·lo-wijnstokken erfde (aangeplant in 1947). Voor Enric betekenen deze wijngaard en de wijn die uit deze wijnstokken komt het begin van een nieuw leven. Momenteel heeft de micro-wijnmakerij vier wijnen: Nun, Espenyalluchs, Improvisació en Istiu en in totaal 2,5 hectare wijngaard. Deze witte wijnen zijn allen bewaarwijnen, van de Xarel.lo druif, die thuis is in dit gebied.

Met een heel precieze manier van werken maakt Enric wijnen in alle eerlijkheid, met een levendige aciditeit in een Mediterraans klimaat, aromatische helderheid, volume en lengte.

Nun Vinya dels Taus is de internationale referentie voor de Xarel·lo-druif.

Sinds 2017 bottelen ze niet meer onder de Penedès-appellatie (hoewel ze we in deze regio gelegen zijn).

Geschiedenis Enric Soler

Enric Soler begon zijn carrière in de wijnwereld als sommelier, een gebied waarin hij zich onderscheidde met zijn talent voor proeven en analyse van wijnen. Evenzo heeft hij jarenlang zijn passie voor deze wereld overgedragen door projecten uit alle hoeken van de wereld te verdedigen en te erkennen. Deze eigenschappen hebben hem tot een gewaardeerde docent voor sommeliers in Spanje gemaakt.

Deze ervaringen en zijn respect voor het werk in de wijngaard en het wijnmaken, heeft Enric Soler aangezet zich sinds 2004 te specialiseren in de productie van uitsluitend witte bewaarwijnen. Door zijn unieke persoonlijkheid en stijl van wijnen, wordt hij erkend als één van de meest gerespecteerde producenten in Spanje.

De wijnen worden gevinifieerd in de kleine familieboerderij in de buurt die geleidelijk opgebouwd is. Vanaf het begin nam Enric de beslissing om zijn wijngaarden te bewerken volgens de biodynamie. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de wijnstokken in balans komen. Door het kleine aantal percelen, kan Enric de wijnstokken bijna op een persoonlijke manier verzorgen. In de wijnkelder wordt het werk tot een minimum beperkt, Enric begeleidt als het ware de wijnen, zonder er zelf veel aan te morren.

Varieteiten

Een enkele variëteit voor dit wijnhuis: Xarel·lo met uitzondering van 300 Malvasía-wijnstokken waarmee Enric zijn nieuwste cuvee 'Istiu' produceert. De specialisatie en het onderzoek naar deze variëteit hebben het mogelijk gemaakt om de maximale uitingen van de Xarel·lo-variëteit te tonen.

Sommige van de wijnstokken, geërfd van hun grootvader, zijn meer als 70 jaar oud. De jongere zijn geënt met de druivenstokken van de Vinya dels Taus wijngaard om de oude kloon van Xarel·lo te behouden.

Deze wijngaarden geven expressieve wijnen met veel mineraliteit.

Wanneer er gewerkt wordt met lage opbrengsten en oude Xarel·lo-klonen, biedt deze variëteit een perfecte balans tussen body en aciditeit, met aroma's van amandelbloesem, sinaasappel, citrus en kweepeer. Al deze kenmerken maken van de Xarel·lo een variëteit die het ook goed doet bij een élevage in eiken vaten.

Terroir

Het klimaat is voornamelijk mediterraan. In totaal bewerkt Enric slechts 2,5ha wijngaard.

De wijngaarden liggen tussen 200 en 400 meter hoogte en de bodems zijn vooral een mix van klei en kalksteen, luchtig van structuur en arm aan organisch materiaal.

Vinificatie

Alles wordt manueel geoogst in kisten van 15 kg.

Er worden enkel autochtone gisten gebruikt om heel zuivere expressieve wijnen te verkrijgen.

Er worden geen additieven gebruikt en geen correcties aangebracht tijdens de vinificatie.

Elke interventie wordt beperkt tot het minimum: er wordt praktisch geen bâtonnage uitgevoerd. De wijnen worden niet geklaard of gestabiliseerd.

De wijnen tonen zo de maximale expressie van de Xarel·lo-variëteit: met een ziel, levendig, aromatisch zuiver en complex. In de mond, met volume en lengte en met tijd steeds boeiender.

Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.