Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen












































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Enric Soler

Toon onze 15 wijnen

Appellaties Enric Soler

Omschrijving Enric Soler

Zeer klein project van Enric Soler, bevlogen wijnfanaat en lesgever in Barcelona. Oude wijnstokken Xarel.lo, volledig in biodynamie zorgen voor een van Catalunya's beste witte wijnen : NUN.

Geschiedenis Enric Soler

Enric Soler is al jaren docent wijnkennis en een veelgevraagd spreker in de diverse gespecialiseerde media in Catalunya. Het overlijden van zijn 94-jarige grootvader gaf hem echter de mogelijkheid om zelf wijn te maken : deze liet hem een kleine wijngaard met vieilles vignes Xarel.lo na van ongeveer 70 jaar oud. Deze wijngaard, de Vinya dels Taus, is nauwelijks 0.89 ha groot. Intussen kocht hij er tegenover nog een kleine wijngaard bij zodat hij in totaal op 1,5 ha werkt. Dit is dus een zeer klein project. De wijn wordt gemaakt in de kleine masia die vlakbij gelegen is. Vanaf het begin besliste Enric te werken volgens de biodynamische principes en het gebruik van pesticiden en aanverwanten te bannen. Op die manier werd de oude wijngaard terug in evenwicht gebracht met zijn omgeving. Ook tijdens de vinificatie wordt er op volledig natuurlijke manier gewerkt. Het resultaat was voor ons dan ook spectaculair : een intense en zuivere Xarel.lo met veel karakter en inhoud. De wijn heeft men NUN genoemd, wat voor de Egyptenaren het begin van alles was. Voor Enric is deze wijngaard en zijn wijn immers ook het begin van een nieuw leven.

Varieteiten

Hier wordt met één enkele druivensoort gewerkt, de o zo Catalaanse Xarel.lo. De stokken die hij gebruikt zijn ongeveer 70 jaar oud en heeft hij geërfd van zijn grootvader. Oude Xarel.lo geeft een maximum aan fruit en mineralige expressies. Indien er gewerkt wordt met lage rendementen is er een perfect evenwicht tussen aciditeit en volume, met aroma's van witte amandelbloesem en sinaasappel. Vaak ook met mooie citrustoetsen en kweepeer. Deze eigenschappen maken de Xarel.lo dan ook perfect geschikt voor een élevage op eiken vaten.

Terroir

Hoewel het een kleine oppervlakte van nauwelijks 1,5 ha is, vinden we hier drie verschillende bodemtypes. De voornaamste bodem is zanderig (45%), vervolgens hebben we in gelijke delen leem (29%) en klei (26%). Het klimaat is bij uitstek mediterraan. Het gehucht Sabanell bij Font Rubi ligt iets hoger dan de vallei rond Villafranca, maar krijgt nog voldoende invloed van de Middellandse Zee om de nodige frisheid te hebben.

Vinificatie

Vanzelfsprekend wordt alles manueel geoogst. Voor de NUN gebeurt de gisting en élevage op Franse eiken vaten: 60% nieuw en 40% van het 2e jaar. Er wordt enkel gewerkt met autochtone gisten. De wijnen worden zo puur mogelijk gehouden.

De Improvisacio heeft vooral zijn gisting gehad in een betonnen ei en ook in eikenhouten vaten. Net zoals bij NUN wordt er enkel met autochtone gisten geweerkt en vinden er geen correcties plaats.

Dit betonnen ei is een vrij recent fenomeen en wordt vooral gebruikt door wijnmakers die biodynamisch werken. Maar wat is het precies? Het is een cementen tank in de vorm van een ei. Door zijn vorm is er voortdurende beweging van de gistcellen in de vorm van een vortex. Op die manier wordt het volume van de wijn beter gestabiliseerd. Aangezien de cementen wand bovendien poreus is, is er ook geen risico voor reductie; er is dus een voortdurende zuurstoftoevoer, zonder de nadelen van de houtaroma's te hebben. Bovendien wordt de menselijke tussenkomst tot een absoluut minimum herleid, aangezien er geen bâtonnage moet plaatsvinden - de vortexbeweging zorgt voor voldoende beweging van de gistcellen.

Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen
Enric Soler - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.