Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van La Vizcaina (Raúl Pérez)

Toon onze 8 wijnen

Appellaties La Vizcaina (Raúl Pérez)

Omschrijving La Vizcaina (Raúl Pérez)

Een ander klein project van globetrotter-oenoloog Raúl Pérez, samen met zijn neef Cesar Marquez. Hun ambitie is om wijnen te maken met respect voor de traditie en met de terroirs rond Valtuille de Abajo.

Geschiedenis La Vizcaina (Raúl Pérez)

Raúl Pérez is natuurlijk één van Spanjes meest bekende oenologen. Afkomstig uit Valtuille, heeft hij de Bierzo-streek terug op de kaart gezet, in de eerste plaats met het familiedomein Castro Ventosa, maar ook met heel wat andere domeinen in Bierzo en Galicia. Met bepaalde micro-terroirs op de hellingen van Valtuille de Abajo, worden sinds 2011 in zeer kleine hoeveelheden deze wijnen gemaakt, telkens genoemd naar hun perceel. 'La Vizcaina ' verwijst naar zijn vader waarvan hij zich uit zijn jeugd herinnert dat die steeds een petje droeg met die benaming...

Omdat Raúl zelf in vrij veel projecten betrokken is in Galicia, doet hij dit kleine project samen met zijn neef Cesar.

Varieteiten

Er wordt hoofdzakelijk met vieilles vignes Mencía gewerkt, maar er is ook één perceel met Doña Blanca voor een witte wijn. Aangezien het om oude wijnstokken gaat, zit er in de assemblage meestal een goeie 5 à 8 procent Sousón, Bastardo of Alicante Bouchet.

Terroir

De terroirs rond Valtuille de Abajo bestaan hoofdzakelijk uit arme zand-en/of kleigronden. Al de percelen zijn gelegen op de glooiingen van de Castro, of de oude Romeinse vestiging, die boven de streek uittorent, vandaar ook de naam 'Lomas de Valtuille'. Een klein gedeelte bevat ook een mengeling van zand en leisteen.

Vinificatie

Alles wordt manueel geoogst in mandjes. De vinificatie gebeurt traditioneel. De druiven worden niet ontritst en ondergaan maceratie en gisting in open houten barriques. Daarna een élevage van een goeie 12 maanden op Franse eik.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.