Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen



























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven







































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Axial

Omschrijving Axial

Axial is een project van de Nederlander Louis Geirnaerdt en zijn familie. Hij zoekt oude wijnstokken wit en rood in de regio rond Zaragoza, vooral in de appellaties Campo de Borja en Calatayud.

Geschiedenis Axial

Louis Geirnaerdt is eigenlijk geoloog van opleiding, maar na een jarenlange ervaring in de Spaanse wijnwereld, besloot hij solo te gaan met zijn expertise. Met Axial bouwde hij intussen een mooie portfolio op van wijnen gemaakt van vieilles vignes uit de regio rond Zaragoza.

Varieteiten

In rood hoofdzakelijk Garnacha, die zo veelvuldig voorkomt in Campo de Borja en Calatayud. In wit, maar veel zeldzamer, de oude wijnstokken Macabeu.

Terroir

De regio rond Zaragoza is niet echt de meest klimaatvriendelijke regio : ijskoud in de winter, zeer warm in de zomer. Ideaal dus om goede resultaten te krijgen met oude wijnstokken. En die zijn er meer dan voldoende voorhanden ! Het terroir is vaak semi-woestijnachtig, met veel stenen bodems, wat klei en kalk, maar vooral weinig organisch materiaal. Arme bodems op de hellingen rond de Moncayo zorgen voor extreme omstandigheden.

Vinificatie

Klassieke vinificatie in de bestaande coöperatieves : vaak maceratie in betonnen of cement cuves en gisting op inox.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.