Mediterranean Premium Spirits
Enkele wijnen van Mediterranean Premium Spirits
Omschrijving Mediterranean Premium Spirits
Dé gastronomische gin van Barcelona! Een project van Roger Burgués en Lluis Jauregui, twee vrienden die beslisten om de meest gastronomische gin van Barcelona te maken. Daarvoor verzamelden ze een aantal specialisten die hen geholpen hebben in hun zoektocht: Rosendo Mateu, maître-parfumeur, één van 's werelds meest bekende 'neuzen' die ook mee de parfumdesserts van Jordi Roca van Celler de Can Roca (beste restaurant van de wereld 2013-2015) creëerde, Javier Caballero, Barcelona's meest beroemde mixologist, Sergi Figueras, beste sommelier van Spanje 2012, en Xano Saguer, topchef en eigenaar van Espai Sucre in Barcelona.
Geschiedenis Mediterranean Premium Spirits
In hun zoektocht naar de perfecte gastronomische gin hebben Roger en Lluis zich laten leiden door enkele professionals in de wereld van de Barcelonese gastronomie.
Varieteiten
De gebruikte botanicals, naast jeneverbes, zijn mediterrane limoen, citroen en laurier. Exotische botanicals zijn blaadjes van de kefirlimoen, zwarte kardemom en korianderzaadjes.
Terroir
De citroen en limoenzeste zijn mediterraan van oorsprong (limoen van Murcía, citroen van Valencia). De kefirlimoenblaadjes komen uit Thailand, de zwarte kardemom uit India en de korianderzaadjes uit Egypte.
Vinificatie
Voor de distillatie van de jeneverbessen worden traditionele koperen distillatieketels gebruikt. De botanicals echter worden op lage temperatuur gedistilleerd via de Rotaval, het toestel dat door Joan Roca van El Celler de Can Roca op punt werd gezet om te gebruiken in de gastronomie. Op die manier vindt de distillatie plaats aan een temperatuur van 25 °C waardoor de aroma's veel zuiverder blijven en de essentie van de delicate smaken fris blijft.