Mediterranean Premium Spirits
Enkele wijnen van Mediterranean Premium Spirits
Omschrijving Mediterranean Premium Spirits
Dé gastronomische gin van Barcelona. Een project van Roger Burgués en Lluis Jauregui, 2 vrienden die beslisten om de gastronomische gin van Barcelona te maken. Daarvoor verzamelden ze een aantal specialisten die hen geholpen hebben in hun zoektocht : Rosendo Mateu, maître parfumeur, één van 's werelds meest bekende 'neuzen' die ook mee de parfumdesserts van Jordi Roca van Celler de Can Roca (beste restaurant van de wereld 2013-2015), Javier Caballero, Barcelona's meest beroemde mixologist, Sergi Figueras, beste sommelier van Spanje 2012, Xano Saguer, topchef en eigenaar van Espai Sucre in Barcelona.
Geschiedenis Mediterranean Premium Spirits
In hun zoektocht naar de perfecte gastronomische gin hebben Roger en Lluis zich laten leiden door de professionals in de wereld van de Barcelonese gastronomie.
Varieteiten
De gebruikte botanicals, naast de jeneverbes : frisse mediterrane : Limoen, citroen en laurier.
Exotische botanicals : blaadjes van de kefir limoen, zwarte kardamom en koriander zaadjes.
Terroir
De citroen en limoenzeste zijn Mediterraans van oorsprong (limoen van Murcía, citroen van Valencia). Kefir limoenblaadjes uit Thailand, zwarte kardamom uit India en korianderzaadjes uit Egypte.
Vinificatie
voor de distillatie van de jeneverbes worden de traditionele koperen distillatieketel gebruikt. De botanicals echter worden op lage temperatuur gedistilleerd via de Rotaval, het toestel dat door Joan Roca van El Celler de Can Roca op punt werd gezet om te gebruiken in de gastronomie. Op die manier vindt de distillatie plaats bij een temperatuur van 25° waardoor de aroma's veel zuiverder blijven en de essentie van de delicate smaken fris blijft.