Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen














































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Autòcton Celler

Omschrijving Autòcton Celler

Autòcton Celler is het nieuwe geesteskind van Albert Jané, die we al goed kennen van zijn topwijnen in Montsant onder de naam 'Acústic'. Na de opening van zijn domein in Priorat een paar jaar geleden, is hij nu teruggegaan naar zijn roots in de Baix Penedès. Hij maakt enkel wijnen van de typische Catalaanse druivensoorten van zijn regio.

Geschiedenis Autòcton Celler

Op het domein Mas Vilella dat toebehoort aan de familie Jané, heeft Albert Jané zijn nieuwe project uitgerold. In de dorpen rond La Bisbal del Penedès en in de Sierra del Montmell zoekt hij de beste en oudste wijngaarden van autochtone druivensoorten en maakt zijn klassiekers. Terug naar zijn roots !

Varieteiten

Hoofdzakelijk in wit typische variëteiten als Garnatxa blanca, Malvasía de Sitges, Macabeu, Xarel.lo, Xarel.lo Vermell. In rood hoofdzakelijk Sumoll, Garnatxa, Carinyena en Ull de llebre.

Terroir

Mas Vilella: vooral bepaald door zanderige bodems, met kleine zand- en petro-calcaire partikels. Een bodem die stress geeft, vooral in droge zomers. Zanderige textuur met zeer weinig klei (ongeveer 10%). De petro-calcaire lagen vormen een buffer en verhinderen dat de wortels dieper dan 50 à 60 cm gaan. Deze lagen zijn vooral gevormd op de 3 ha rond Mas Vilella. Met bulldozers werd er hard gewerkt om die steenbuffer zo veel als mogelijk te verwijderen. Meer dan 500 vrachtwagens stenen werden er verplaatst. Op die manier konden de wortels dieper gaan en werd de hele wijngaard beter gedraineerd. De bodem heeft hier een rustiek karakter, wat hem ideaal maakt voor cépages met een gemiddelde of middellange cyclus, zoals Xarel.lo, Malvasía de Sitges of Sumoll.

Vinificatie

Klassieke vinificatie. Selectie in de wijngaard en bij het binnenkomen van de druiven. Elevage op amfora en op eikenvaten (geen nieuwe eik).

Autòcton Celler - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.