Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven








































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Josep Maria Castillo

Omschrijving Josep Maria Castillo

Een miniproject van Josep Maria Castillo. Hij was oenoloog in verschillende betere domeinen in Terra Alta, maar wou altijd al zijn eigen ding doen. De revival van de vermout bracht hem terug naar zijn roots.

Geschiedenis Josep Maria Castillo

Vermout was altijd al een populaire drank in de jaren 60 en 70, en dat in heel Europa. Na jarenlang een sluimerend bestaan geleid te hebben, is er nu een heuse revival met allerlei kleine familieprojecten die teruggaan naar de roots en kwaliteitsvolle en originele producten op de markt brengen.

Varieteiten

Garnatxa blanca en Macabeu.

Botanicals: gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruidwortel, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardemom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes.

Terroir

Terra Alta in het zuiden van Catalonië is een divers landschap met arme bodems, waar vooral de Garnatxa blanca de variëteit bij uitstek is. Voor de botanicals werden hoofdzakelijk kruiden gebruikt uit deze mediterrane biotoop.

Vinificatie

De botanicals worden gehydrateerd in amforen gedurende 24 uur. Aan deze gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermout of "la Madre del Vermouth". Deze moederessentie wordt op eiken vaten gelagerd gedurende 6 maanden, zodat er nog een betere complexiteit ontstaat tussen de botanicals. Daarna wordt er witte wijn op basis van Garnatxa blanca en Macabeu aan de moederessentie toegevoed en macereert het geheel 15 dagen. Daarna is de vermout klaar voor botteling.

Josep Maria Castillo - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.