Enkele wijnen van Terroir al Limit
Omschrijving Terroir al Limit
Terroir al Limit maakt, zoals zijn naam het zelf zegt, wijnen met het terroir als opperste uitgangspunt. Zij zijn gevestigd in het dorpje Torroja en werken meer dan veel andere domeinen, met Carinyena. Zij werken biodynamisch in een stijl die werkelijk uniek is.
Geschiedenis Terroir al Limit
Wat gebeurt er als een Duitser en een Zuid-Afrikaan elkaar ontmoeten in een kleine regio als Priorat ? De Zuid-Afrikaan is Eben Sadie, één van Zuid-Afrika's meest bekende en meest befaamde wijnmakers. De Duitser is Dominik Huber. Samen maakten zij in 2001 hun eerste wijn. Lang voor alle andere in de regio, focusten zij steeds op elegantie en Fraîcheur. In Torroja maken zij de meest gastronomische wijnen van de regio.
Varieteiten
Zij werken enkel met Garnatxa en Carinyena, en vooral deze laatste wordt gebruikt voor hun premier cru's.
Terroir
Torroja ligt gesitueerd in het midden van de appellatie en heeft vooral vieilles vignes Carinyena. Terroir al Limit heeft schitterende wijngaarden, bijna steeds gelegen op de leisteenhellingen zonder terras, maar aangeplant tegen de hellingen.
Vinificatie
Zij werken biodynamisch, gebruiken hele, niet ontritste trossen, werken enkel met autochtone gisten, geen pigeage of remontages, non-interventionistisch, met zo weinig mogelijk sulfiet. Precisie, discipline en perfectie in de wijngaard, wat resulteert in fijne elegante wijnen vol leven, mineralig met respect voor het terroir.