Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën























Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties





























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen





















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven





























































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Celler Joan d'Anguera

Toon onze 22 wijnen

Appellaties Celler Joan d'Anguera

Omschrijving Celler Joan d'Anguera

De pioniers van de Montsant-appellatie. De twee broers Josep en Joan hebben sinds 2008 het roer resoluut omgegooid en zijn volledig overgeschakeld op biodynamie. Hun wijnen zijn nu veel lichter en eleganter dan vroeger.

Geschiedenis Celler Joan d'Anguera

Joan d'Anguera wordt gerund door de 2 broers Joan en Josep d'Anguera. Zij zijn de 7e generatie wijnboeren gevestigd in Darmós sinds 1820. Ze bewerken 36 hectare wijngaarden, 3 hectare olijvenbomen en 1 hectare amandelbomen. Ze produceren 60.000-70.000 flessen per jaar, afhankelijk van de oogst.

Van 1820 tot 1984 werd de geproduceerde wijn in bulk verkocht. In 1984 begon hun vader, Josep Anguera Beyme, voor het eerst met bottelen van hun wijn en werd de rode "Joan d'Anguera" gelanceerd, en sindsdien is de kelder uitgegroeid met een selectie wijnen die altijd het terroir respecteren. Josep studeerde landbouwingenieur en Joan oenologie. Toen hun vader stierf, waren ze heel jong. In die tijd, begin de jaren 2000, was de mode in van heel geconcentreerde wijnen, met veel alcohol, tannines en nieuwe eik, en in eerste instantie deden ze zo verder. De erkenning was er ook door wijncritici van de meest prestigieuze tijdschriften van die tijd. Maar in 2008 waren ze deze manier van werken moe, de wijnen van toen leken erg op elkaar omdat ze allemaal in die standaard internationale stijl gemaakt werden.

De vraag kwam: wat is onze wijncultuur? Wat zijn onze referenties, wat drinken we zelf graag? Ze kwamen tot het besef dat ze wijnen wilden maken die een weerspiegeling zijn van hun terroir en geschiedenis. Dit was het startpunt van de verandering van stijl om wijnen te maken met een verhaal en gelinkt aan hun dorp Darmos in de Montsant.

In 2008 begon de omschakeling naar de biodynamie en sinds de jaargang 2012 hebben alle wijnen het Demeter (biodynamische) certificaat en zijn de EU biologisch gecertificeerd. Hun filosofie is gebaseerd op respect voor traditie en het natuurlijke ritme. Ze volgen daarom de principes van de biodynamische landbouw, waardoor de wijnen de identiteit van het terroir kunnen uitdrukken. In de wijngaarden bewerken ze de grond om die in leven te houden, waarbij ze de voorkeur geven aan een omgeving die rijk is aan fauna en flora, met een verscheidenheid aan bloemen en bomen. Ze volgen de kosmische ritmes tijdens het werken en laten de natuur zijn gang gaan en zich uitdrukken. Behalve ploegen worden alle andere werkzaamheden in de wijngaarden manueel gedaan. Bijna alle wijngaarden zijn en gobelet en deze die nog in cordon royat aangeplant staan, zijn ze aan het veranderen naar gobelet. In de kelder is het hun taak om de wijnen te begeleiden, maar zonder aan te geven waar ze heen moeten. Ze gebruiken enkel autochtone gisten voor de alcoholische gisting en de malolactische gisting vindt van nature plaats.

Vanaf jaargang 2015 gebruiken ze geen sulfieten meer tijdens de vergisting of bij het bottelen. De enige sulfiet die gebruikt wordt, is wanneer ze de wijn in vaten doen, dmv zwavelkaars te branden in de barriques in plaats van deze uitermate te reinigen met water of andere moderne technieken. De wijnen worden niet geklaard, noch gefilterd.

Varieteiten

Waar vroeger Syrah de grootste aanplant was en er ook Cabernet Sauvignon en Merlot aangeplant stond, bestaan de 36 ha wijngaarden vandaag uitsluitend uit Garnatxa en Carinyena, de autochtone druivensoorten. Alle Franse variëteiten werden vervangen door de Garnatxa en Carinyena op de stam te enten.

Alle wijngaarden zijn ecologisch gecertificeerd en worden biodynamisch bewerkt.

Terroir

Het terroir van Montsant is zeer divers. Heuvels, bergen en dalen wisselen elkaar af. De ondergrond is veelal rotsachtig en kiezelachtig met een bovenlaag die leemachtig of zanderig is. Sommige stukken zijn erg kalkachtig, andere bevatten dan weer meer ijzeroxide en zijn rood gekleurd. De jongere stokken staan in de vlakte, hier hebben we ook bodems van alluviale oorsprong. De vieilles vignes staan 'en gobelet' en wat er nu nog in cordon aangeplant staat van jongere stokken, wordt naar gobelet omgevormd.

Al hun wijngaarden op de hellingen zijn georiënteerd naar het noorden, zeer belangrijk in een warme en mediterrane appellatie zoals Montsant.

Vinificatie

Alle druiven worden manueel geoogst en worden vergist met hun autochtone gisten. De vinificatie gebeurt in betonnen cuves. De Planella, Altaroses en Finca l'Argatà krijgen daarna 1 jaar élevage in oude eiken vaten. Vinya de la Gloria rijpt 2 jaar in oude eiken vaten en hun absolute topper L'Hostal 3 jaar in oude eiken vaten. De wijnen worden niet geklaard noch gefilterd.

Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.