Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Celler Joan d'Anguera

Toon onze 5 wijnen

Appellaties Celler Joan d'Anguera

Omschrijving Celler Joan d'Anguera

De pioniers van de Montsant-appellatie. De twee broers Josep en Joan hebben sinds 2012 het roer resoluut omgegooid en zijn volledig overgeschakeld op biodynamie. Hun wijnen zijn nu veel lichter en eleganter dan vroeger.

Geschiedenis Celler Joan d'Anguera

Dit kleine familiedomein bestaat al sinds 1830 en is daardoor zonder enige twijfel de pionier van deze appellatie. Eerst onder de grote DO Tarragona, maar sinds 2001 vaart Montsant zijn eigen koers onder een eigen appellatie. Vandaag staat de 7e generatie aan het roer: de broers Josep en Joan Anguera, samen met hun moeder Mercé. Het was hun vader Josep die in 1980 een belangrijke stap zette voor het domein en als eerste in Spanje Syrah aanplantte. Vervolgens begon hij in 1984 met het zelf bottelen van zijn wijnen. Hij werkte zowel met de klassieke oude wijnstokken, die al van oudsher in hun bezit waren zoals Garnatxa en Carinyena, als met de nieuwe aanplant Syrah en Cabernet Sauvignon. Josep was echter zeer consequent in zijn zoektocht naar kwaliteit. Zolang de stokken Syrah en Cabernet niet oud genoeg waren, werd er enkel een jonge wijn gemaakt. Het is pas sinds 1996 dat hij zich aan de Finca l’Argatà waagde. In 1998 volgde El Bugader. De stokken waren op dat moment al 18 jaar oud. Spijtig genoeg heeft hij zelf het succes van zijn werk niet meer kunnen meemaken; in het begin van de eeuwwisseling is hij veel te vroeg overleden. Beide zonen hebben met de hulp van hun moeder echter allerminst hun viticulturele erfenis verloochend, wel integendeel. Elk jaar opnieuw streven ook zij naar perfectie, ten eerste in de wijngaarden, maar ook in de wijnkelder, waar ze op meticuleuze en gedreven manier elk jaar betere wijnen maken. Intussen passen ze ook de principes toe van de biodynamie en brengen ze hun wijnen vanaf jaargang 2012 op de markt met het Demeter-label. Vader Josep zou terecht trots geweest zijn op zijn familie.

Varieteiten

Als pionier van Syrah is dit natuurlijk een van hun belangrijkste druivenrassen. Van de iets meer dan 25 ha die ze actueel in productie hebben, is 7,5 ha Syrah. Op dit moment zijn de stokken dus ouder dan 30 jaar en reeds vieilles vignes. Josep geraakte eind jaren 70 zo in de ban van Syrah omdat hij in Australië het succes gezien had van de Shiraz, die op gelijkaardige ondergronden stonden aangeplant (Terra Rossa) als hij had. Bovendien kwam het mediterrane klimaat in sterke mate overeen, dus zette hij in 1980 de belangrijke stap om Syrah aan te planten.

Garnatxa maakt op dit moment 12,5 ha uit van hun wijngaarden en is dus nog steeds de belangrijkste druif. Hier ook werken ze enkel met vieilles vignes. Verder is er nog een flinke 4 ha Carinyena en 1ha Cabernet Sauvignon, beide eveneens ouder dan 30 jaar.

Alle wijngaarden zijn ecologisch gecertificeerd en worden nu ook biodynamisch bewerkt.

Terroir

Het terroir van Montsant is zeer divers. Heuvels, bergen en dalen wisselen elkaar af. De ondergrond is veelal rotsachtig en kiezelachtig met een bovenlaag die leemachtig of zanderig is. Sommige stukken zijn erg kalkachtig, andere bevatten dan weer meer ijzeroxide en zijn rood gekleurd. De druiven voor de jonge wijn komen hoofdzakelijk van de vlakte en staan in rijen aangeplant. Hier hebben we ook bodems van alluviale oorsprong. De vieilles vignes staan 'en gobelet'.

Al hun wijngaarden op de hellingen zijn georiënteerd naar het noorden, zeer belangrijk in een warme en mediterrane appellatie zoals Montsant.

Vinificatie

Alle druiven worden manueel geoogst en worden vergist met hun autochtone gisten. De Joven krijgt een korte maceratie en gisting op inox. De Planella wordt op inox cuves vergist en krijgt daarna een élevage op eiken vaten. Finca l’Argatà en El Bugader krijgen ook hun malolactische gisting op eiken vaten en daarna hun verdere élevage.

De wijnen worden gestabiliseerd door de winterkoude en niet gefilterd (enkel de Joven wordt geklaard en gefilterd).

Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen
Celler Joan d'Anguera - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.