Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties
























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven






































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Javi Revert Viticultor

Toon onze 4 wijnen

Appellaties Javi Revert Viticultor

Omschrijving Javi Revert Viticultor

Javi Revert is een jonge oenoloog die samenwerkt met Pablo Calatayud van Celler del Roure in Valencia. Sinds 2014 begon hij zijn eigen project, geïnspireerd door de wijngaarden die werden geplant met lokale mediterrane variëteiten door zijn grootvader en overgrootvader. Alle wijngaarden in en rond zijn dorp La Font de la Figuera (Terres dels Alforins, Valencia). Steeds op hoogtes tussen 7 à 800 m en altijd in gemengde cultuur, dwz vieilles vignes geplant tussen olijfbomen, amandelbomen en bossen. Een project dat een eerbetoon is aan zijn roots.

Geschiedenis Javi Revert Viticultor

Na zijn studies bio-ingenieur in Valencia ging Javi voor zijn stage aan de slag bij Celler del Roure in Moixent, dezelfde regio als waar hij zelf vandaan komt (Font de la Figuera is het dorp naast Moixent). Zijn grootouders langs beide kanten zijn wijnbouwer geweest in de regio en hadden hier en daar nog wel een klein perceeltje of hadden weet van een aantal perceeltjes van oude of onbekende variëteiten. Dat was immers waar Javi van in het begin naar op zoek was. In 2014 kwam hij zo terecht bij een perceel dat zijn overgrootvader nog had aangeplant in 1948 en daarna bij andere perceeltjes, vaak ook verlaten wijngaarden en terrassen die al meer dan 50 jaar overwoekerd zijn en die hij probeert te herplanten of te herstellen in hun vroegere glorie. Javi zoekt hoofdzakelijk percelen op hoogte, met noord-oriëntatie en van lichte bodems. In 2016 maakt hij zijn eerste wijnen, die stuk voor stuk een reflectie zijn van deze filosofie.

Varieteiten

Javi werkt enkel met typische Mediterrane variëteiten waarvan vaak de oorsprong niet duidelijk is, maar die voor de phylloxera op een normale manier voorkwamen in de regio. De zoektocht is continu en via oude wijnboeren of vrienden van zijn grootvader vindt hij perceeltjes, vaak op terrein dat al lang verwilderd en overwoekerd is. Als witte variëteiten wordt vooral gebruikt gemaakt van de reeds bekende Merseguera, Verdil en Malvasia. Nieuw in ons gamma zijn de Tortosi en Trepadell. In rood werkt hij met de bekende regionale Monastrell en Garnacha Tintorera (of Alicante Bouchet). Zijn topwijn Simeta is gemaakt van 100% Arcos, een druivensoort die we in Valencia nog zeer zelden terugvinden, met een lange cyclus, grote druiven en dikke schil. Zeer Mediterraans van stijl. Volgens ampelografische studies zou Arcos familie zijn van de in Aragón voorkomende Moristel. Zowel in wit gaat het om traagrijpende variëteiten met een lange cyclus en grote druiven.

Terroir

Terres dels Alforins is het gebied van Moixent, La Font de la Figuera en Fontanars dels Alforins. Het is gelegen in de subzone Clarión, de inlands gelegen bergachtige streek in de D.O.Valencia.

De gronden zijn aan de oppervlakte vaak bijna blank, zoals albariza, op hoogtes tussen 7 à 800 m. Aangezien de aangetroffen percelen vaak verwilderd zijn, zien we altijd een symbiose van olijfbomen, amandelbomen en typische Mediterrane bomen en struiken. Javi is steeds op zoek naar 'frisse' bodems met noord-oriëntatie, vaak noodzakelijk in deze warme regio. Zijn terroir moet ook de reflectie zijn van wat hij in zijn wijnen wil brengen.

De witte variëteiten en een aantal van de gerecupereerde rode zijn hoofdzakelijk afkomstig van de flanken van de Penya Forada, op witte bodems, stenig en droog en vaak immobiel sinds meer dan 100 jaar.

De variëteiten voor de Sensal komen van één perceel, geplant in 1965 op 700 m hoogte, veel kalk en met een minderheid klei-leem. Een deel van de Monastrell komt van een perceel met zanderige en keiïge gronden.

Vinificatie

Javi werkt volledig biologisch. Enkel met autochtone gisten. De witte Micalet en de rode Sensal krijgen hun gisting op eikenvaten (zonder temperatuurcontrole) en erna een élevage van ongeveer 8 maanden sur lies voor de witte en 10 maanden voor de rode. Van deze laatste gaat een belangrijk gedeelte de fermentatie in als hele trossen. Een deel van de witte rust ook op de gistcellen op damejeannes gedurende een 8-tal maanden. Zijn rode topwijn Simeta krijgt een opvoeding op amfora en damejeanne gedurende 10 maanden.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.