Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties
























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven






































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Envínate

Omschrijving Envínate

Envínate zijn 4 studievrienden, elk afkomstig uit een andere regio van Spanje, die elkaar ontmoetten op de oenologiefaculteit van Alicante. Hun voorkeur voor frisse, drinkbare wijnen afkomstig van vieilles vignes en indrukwekkende terroirs brengt hen samen in dit project "Envínate", dat we zouden kunnen vertalen met het neologisme "verwijn je zelf". Hun kleinschalig project liep gepaard met consultingopdrachten bij andere domeinen om op die manier de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Vandaag zijn ze echter een grote naam geworden en één van de meest spannende wijnprojecten in Spanje. Ze zijn elk afkomstig van een andere regio en besloten elk om in hun regio hun favoriete drinkwijnen te maken. (Tenerife, Ribeira Sacra, Albecete, Murcia). Met zeer groot succes !

Geschiedenis Envínate

In 2005 werd Envínate opgericht. Vandaag zijn ze echter één van de grote vernieuwers en één van de meest spannende wijnprojecten in Spanje. Ze zijn elk afkomstig van een andere regio en besloten elk om in hun regio hun favoriete wijnen te maken : Alfonso is van Galicia, José van Albecete, Laura van Múrcia en Roberto van de Canarische Eilanden.

De wijnen die ze maken komen vaak van spectaculaire wijngaarden (vooral in Tenerife !). Intussen maken ze heel wat verschillende wijnen van heel wat verschillende terroirs en regio's ! De rode draad is echter elegantie en drinkbaarheid. Hoofdzaak blijven de Atlantische wijnen, maar ze hebben intussen ook een aantal Mediterrane wijnen met een verrassende fraîcheur.

Varieteiten

In Ribeira Sacra : vieilles vignes met Mencía hoofdzakelijk, aangevuld met de typische in Galicia voorkomende cépages als Brancellao, Merenzao, Mouratón, Tintorera, Bastardo.

In de Levante (Almansa, Manchuela) : Garnacha Tintorera (of Alicante Bouschet) en Moravia Agria, een minder bekende druif waar nog slechts 50 ha van aangeplant is in Spanje, die aciditeit en frisheid bijbrengt bij de wijnen.

Tenerife : zowel wit als rood. In wit vinden we Listán blanco, Gual, Verdello, Malvasía, Forastera, Marmajuelo, Albillo Criollo, Vijariego blanco. In rood hebben we een even grote variëteit met Baboso, Negramoll, Listán negro, Listán gacho, Tintilla, Vijariego negro, Malvasía negra, Moscatel negro, Listan Prieto (Criolla chica in Argentinië, Mission in California)...

In Extremadura : Tinta Amarela (Trincadeira Preta in Alentejo).

Terroir

In Ribeira Sacra : hoofdzakelijk leisteen.

In Tenerife : steeds bodem van vulkanische oorsprong, zowel zwarte als rode ondergrond (Anaga). Soms basalt (Amogoje).

In Almansa : Klei-kalkbodems, vaak ook vermengd met zanderige bovenlagen.

Vinificatie

Over de hele lijn werken zij op een non-interventionistische manier. Vaak wordt een deel of het geheel van de druiven niet ontritst. Er wordt gewerkt volgens de Bourgondische filosofie met "vin village", en cru's of parcelas. Er wordt enkel gewerkt met autochtone gisten.

Voor de witte wijnen : er wordt niet ontritst, direct geperst en fermentatie gebeurt in grote fouders. Geen malolactische gisting. Voor de rode : volledige of gedeeltelijk ontritste trossen, fermentatie in eikenhouten vaten of foudres. Daarna meestal, voor zowel wit als rood, een élevage van 11 maanden op 500 liter foudres. Er wordt een kleinigheid sulfiet toegevoegd net voor botteling.

Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen
Envínate - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.