Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven








































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van The Sadie Family Wines

Omschrijving The Sadie Family Wines

Eben Sadie is na jaren werk in Priorat en de oprichting van Terroir al Limit, teruggekeerd naar zijn roots. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: "Een wijnmaker moet in zijn streek van herkomst wijnen maken. Daar waar hij terroir het beste zou moeten kennen."

Geschiedenis The Sadie Family Wines

De wijnwereld kent een aantal helden, en Eben Sadie is daar één van. Eben studeerde af als oenoloog te Elsenburg (Zuid-Afrika). Daar raakte hij geïntegreerd door de wijnstok: een plant die zoveel diversiteit biedt, 5000 variëteiten over de hele wereld. Sadie reisde gedurende 8 jaar de wereld rond en werkte zowel in bedrijven die jaarlijks 6 miljoen liter wijn maken als in bedrijven die maar 6 vaten produceren.

Hij kwam terecht in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Oregon en Californië, om uiteindelijk naar zijn vaderland Zuid-Afrika terug te keren. Daar wordt hij nu gerekend tot de nieuwe garde wijnmakers die de Nieuwe Wereld een betere reputatie willen bezorgen.

Hij vestigde zich in Swartland (1999), een nieuwe wijnregio voor Zuid-Afrika. Tegelijk brak hij resoluut met de gewoonte in de Nieuwe Wereld om wijnen van één enkele druivensoort te maken: hij koos voor blends van complementaire druivensoorten. De reden daarvoor baseerde hij op een nuchtere analyse: "Overal in de wereld worden wijnen van verschillende druivensoorten gemaakt in een mediterraan, zuidelijk klimaat, terwijl de wijnen van één enkele druivensoort vooral voorkomen in een continentaal, meer noordelijk klimaat. De meeste landen genieten daar van een mediterraan klimaat, maar toch begon men er wijnen van één druivensoort te maken: van Cabernet Sauvignon, van Merlot, van Chardonnay enzovoort. Dat had in het begin succes, omdat het nieuw was en omdat de druivensoort sterk op de voorgrond werd geplaatst. Maar echt grote wijnen maak je daar niet mee. Het gevolg is dat de Nieuwe Wereld goed scoort in de lagere prijsklassen, maar niet gezien wordt als een leverancier van grote wijnen. Dat wil ik veranderen."

Sadie zette zijn visie meteen om in de praktijk. Hij plantte de druivensoorten aan die in het zuidelijke Rhônegebied de beste resultaten geven : Syrah, Grenache en Mourvèdre. 43 ha verdeeld over 48 verschillende percelen, biodynamisch bewerkt en verwerkt. Daarnaast wist hij nog tal van oude wijngaarden te ontdekken, ze te restaureren en een nieuw leven te geven (Ouwingerd-reeks). En net zoals in de tijd van Terroir al Limit, gaf hij de wijnen eigenheid en voorzag hij ze van zijn eigen handtekening, die van verfijning.

Varieteiten

Het gamma bestaat zowel uit blends (signature wines) als enkele single vineyard-wijnen (Old Vine of "Die Ouwingerdreeks"). Columella en Palladius zijn de signature wines. Hieronder een overzicht van de Old Vine series :

-Skurfberg: Chenin Blanc van +90 jaar. Tafelbergzandsteen, zanderig, 3 percelen gelegen in Olifantsriver.

-Kokerboom: Sémillon Blanc (groendruif) en Sémillon Gris aangeplant rond 1930 in Olifantsriver.

-Mev. Kirsten: Chenin Blanc van een single vineyard in Jonkershoek aangeplant tussen 1905 en 1920 met granietondergronden. Naamgeving komt van de eigenares van de wijngaard en zou de oudste aanplant van Chenin Blanc zijn in Zuid-Afrika.

-’t Voetpad: Field blend aangeplant in 1928 van Sémillon Blanc, Sémillon Gris, Palomino, Chenin en Muscat d’Alexandrie in Piketberg - Swartland. Historisch zou deze wijngaard aangeplant zijn door Dirk Brand voor eigen behoefte en geeft vandaag een ongezien mooi en complex glas wijn.

-Skerpioen: Field blend met 45% Chenin Blanc en 55% Palomino met een leeftijd van +80 jaar. Skerpioen is gelegen noordelijk aan het kustgebied van Swartland met kalkrijke bodems en profiteert van de mildere invloeden van de zee.

-Palladius: Chenin Gris, Chenin Blanc, Marsanne, Sémillon, Clairette, Viognier, Roussanne, Verdelho, Palomino, Colombard, afkomstig van 17 verschillende percelen in Swartland.

-Columella: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Tinto Barocca en Carignan afkomstig van 8 verschillende percelen in Coastal Region.

-Pofadder (kleine Zuid-Afrikaanse gifslang): Cinsault aangeplant in 1966 op de westflank van Kasteelberg – Swartland met schist als hoofdaandeel in de ondergrond. Mediterraan klimaat.

Soldaat: Aanplant van Grenache Noir uit de jaren ’70 gelegen in een hoger gelegen dal op 708 m, Piekenierskloof – Olifantsriver. Deze wijn toont de expressie van zijn Grenachewijnen bij Terroir al Limit.

Treinspoor: Tinta Barocca 1974 van een wijngaard westelijk van Malmesbury – Swartland.

Terroir

De Swartlandregio strekt zich uit ten noorden van Kaapstad, tussen Durbanville en Piketberg, naar het binnenland toe vanaf de Atlantische Oceaan, met Malmesbury in het midden ervan. De regio heeft een heel stabiel klimaat, waardoor elk jaar een heel consequente kwaliteit kan bereikt worden. Alle druiven zijn afkomstig van wijngaarden die niet geïrrigeerd worden, gelegen in de regio Swartland.

Vinificatie

Eben Sadie is een wijnfilosoof in vele opzichten. Hierdoor gebruikt hij vele oude technieken in combinatie met experimenten. Zo fermenteert hij gedeeltes van zijn wijn in grote betonnen ‘eieren’, Stöckinger-foeders, amforen en gebruikt hij houten vaten die niet getoast zijn. Ook is hij een experiment begonnen met het fermenteren in kruiken die gemaakt zijn van de grond rondom het wijnhuis en die tijdens de fermentatie begraven worden. Deze techniek is al zeer oud en stamt uit het Balkangebied.

Overrijpe en te rijpe druiven worden niet gebruikt voor de vinificatie en aldus uit het oogstmateriaal weggeselecteerd.

The Sadie Family Wines - Spaanse wijnen
The Sadie Family Wines - Spaanse wijnen
The Sadie Family Wines - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.