Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven








































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Bodegas Gratias

Toon onze 2 wijnen

Appellaties Bodegas Gratias

Omschrijving Bodegas Gratias

Gratias zijn 4 vrienden, Ivan, Ana, José en Silvia, die besloten om samen op een eerlijke manier wijn te maken. Met respect voor hun terroir en voor de mensen van het dorp waar hun wijnen gemaakt worden. Ze werken op een "natuurlijke" manier, dwz dat er tijdens de vinificatie niets wordt toegevoegd, zelfs geen sulfiet.

Geschiedenis Bodegas Gratias

Ivan werkte als oenoloog bij verschillende ons bekende wijndomeinen, waarvan Celler del Roure in Moixent ons het dierbaarste is. Zijn droom was om wijn te maken in zijn geboortedorp Alborea, in de wijnregio Manchuela. Samen met Ana, José en Silvia richtten ze hier Gratias op, als eerbetoon aan al de mensen die hen geholpen hebben hun droom waar te maken. Hun keuze was duidelijk : ethische duurzame wijnen maken met respect voor hun omgeving en voor de mensen die hen omringen. Dit alles met minimum interventie tijdens de vinificatie om globalisering en standaardisatie in de wijnwereld tegen te gaan.

Varieteiten

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met typische variëteiten van de regio.

In wit Tardana, Macabeo, Marisancho, Doña Blanca, Albillo, Blanquilla.

In rood vooral Bobal, maar ook bijna volledig uitgestorven druivensoorten zoals Pintaillo. Rode draad zijn oude wijnstokken, afkomstig van wijngaarden tussen de 700 à 800 m hoogte, steeds fieldblends aangezien deze oude wijngaarden vaak een lappendeken aan druivensoorten zijn.

Terroir

Al hun wijngaarden zijn "en gobelet" en zonder irrigatie. Alles volledig biologisch bewerkt. Er is een grote diversiteit aan terroirs, maar de constante is dat het om arme gronden gaat, zowel klei als kalkgronden en ook leemkalkgronden. Vaak met witte kalksteen aan de oppervlakte. De hoogte is ook cruciaal : al de wijngaarden liggen tussen 700 à 800 m hoogte.

Vinificatie

Biodynamische werkwijze waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van sulfieten. Druiventrossen worden niet altijd ontritst en de gisting is enkel met natuurlijke gisten van de wijngaard. Geen remontages en ook hier minimale interventies en zwaartekracht die het werk doen. Er wordt geen sulfiet gebruikt. Oude grote foeders, cimenten cuves en tinajas of amforae worden gebruikt.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.