Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties





























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen






















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Van deze producent hebben wij momenteel geen wijnen.

Appellaties Xavier Ausàs

Omschrijving Xavier Ausàs

Xavier Ausás was van 1988 tot 2015 oenoloog bij Vega Sicilia. In 2016 maakt hij zijn eerste wijn onder zijn eigen naam : Ausás Interpretación. Een nieuwe Cult Ribera del Duero !

Geschiedenis Xavier Ausàs

Een Catalaan geboren in Figueras bij Girona in 1968.

Zijn verdere wijncarrière speelde zich af in Ribera del Duero waar hij in 1988 start als oenoloog van Vega Sicilia, eerst nog 10 jaar onder de vleugels van Mariano Garcia en vanaf 1998 als technisch directeur. . Al de wijnprojecten in Spanje van de groep Vega Sicilia behoorden tot de verantwoordelijkheid van Xavier voor de vinificatie. In 2015 besloten beide partijen uit elkaar te gaan nadat Xavier met zijn eigen project startende was.

Door de jarenlange ervaring in de streek met Tempranillo wist Ausas als geen ander waar kwaliteit te vinden was. De basis ligt in de wijngaard bij oude wijnstokken en de terroir waarop deze geplant zijn in samenspraak met expositie en hoogteligging. Ausas heeft tal van relaties met wijnbouwers die dit type van wijngaarden in eigendom hebben. Deze optelsom vormt de basis van zijn eigen wijn. Tempranillo 100% met een leeftijd van minstens 40 j afkomstig v hoog gelegen percelen, om en bij de 900 m, met een verscheidenheid van ondergronden zoals kalk, klei, kalksteen.

Xavier is ook de oenoloog geweest die de wijnen van Vega Sicilia tot een hoger niveau heeft weten te tillen zonder te toucheren aan hun stijl. Als je met hem sprak wist hij steeds te vertellen dat de verschillende wijngaarden onderling grote verschillen vertonen qua rijpheid, polyfenolen, suikers etc op het zelfde tijdstip. Dit inspireerde hem tot plotvinificatie wat een grote succesformule werd voor hem. Deze techniek past hij vandaag ook toe in de andere wijnhuizen waar hij als consulent optreedt.

2016 Werd de eerste botteling van zijn wijn “Ausas Interpretacion”. Zijn kleine bodega is gelegen in Quintanillo de Onésimo waar hij jaarlijks een produktie heeft van slechts 24000 fl.

Varieteiten

Tempranillo, of Tinto Fino ! Ribera del Duero's meest bekende druivensoort.

Xavier werkt enkel met druivenstokken ouder dan 40 jaar, afkomstig van topterroirs en op een hoogte van ongeveer 900 m.

Terroir

De naam van zijn wijn "Interpretación" verwijst naar zijn interpretatie van Tempranillo en van Ribera del Duero. Hij werkt met druivenboeren uit verschillende dorpen, waarmee hij reeds contact had om ook daarvoor de Alión te maken. Dit inspireerde hem tot plotvinificatie wat een grote succesformule werd voor hem. De bodems variëren van klei, kalk en kalksteen. Deze techniek past hij vandaag ook toe in de andere wijnhuizen waar hij als consulent optreedt.

Vinificatie

De Tempranillo krijgt een gisting deels op cuve inox en cuve beton met autochtone gistcellen. Crianza verloopt verder op deels barrique en voor 50% op 500 liter vaten. In totaal een maximum van 40% aan nieuwe houten vaten met een rijpingsperiode van 16 maanden.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.