Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties





























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

























































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Muchada-Léclapart

Omschrijving Muchada-Léclapart

Cult champagnemaker (David Léclapart) meets Andalucia's beste kalkterroir (albariza) en een wijnmaker die 'out of the box' kan denken (Alejandro Muchada). Magic happens! Stille witte wijnen uit de Sherrystreek, en dan nog met Palomino, één van Spanjes meest verguisde druivensoorten. Zelfs wij waren stomverbaasd van deze uitkomst en vooral deze kwaliteit en complexiteit. Atlantisch, mineraal, origineel!

Geschiedenis Muchada-Léclapart

Alejandro Muchada, ‘Gaditano’ van geboorte (Cadiz), is architect van opleiding. In 2011 trok hij met de rugzak en per toeval naar Champagne om daar de oogst mee te doen. Op dat moment waren de begrippen wijnmaken en biodynamie voor hem nog onbekend. Maar daar kwam zeer snel verandering in. Hij kwam namelijk terecht in Trépail, waar David Léclapart zijn cultchampagnes maakt en alles volledig biodynamisch doet. Alejandro werd gebeten door de wijnmicrobe van David... Eenmaal terug in Sanlucar de Barrameda, besliste hij met een aantal vrienden-wijnbouwers om ook bubbels te maken van Palomino. Maar toen David naar Sanlucar kwam en het potentieel zag van dit fantastische kalkterroir, dat zoveel gemeen heeft met Champagne, maar hier ook een Atlantische dimensie krijgt, wou hij alleen maar stille witte wijnen maken. Samen begonnen ze eraan in 2016. Slechts 3 ha van de beste wijngaarden, een volledige biodynamische viticultuur en een natuurlijke vinificatie (hoewel ze dat woord niet graag horen, aangezien 'natuurwijn' vaak misbruikt wordt om foute wijnen goed te praten) zonder toevoegingen en zonder sulfiet, zetten hun wijnen dadelijk op de kaart. 2017 en vooral 2018 zijn echter de jaren van de grote doorbraak. De wijnen zijn sindsdien zuiver, puur, Atlantisch en bovenal oneindig complex.

Varieteiten

Palomino is hier natuurlijk de hoofdvariëteit. Zij maken onderscheid tussen hun vieilles vignes Palomino en hun jongere variant (20 jaar oud), de California Palomino. In Chipiona hebben ze nog vieilles vignes Moscatel, die gebruikt worden in de Elixir. Al hun wijnen worden gemaakt zonder flor en zonder versterking. Het is het pure Atlantische fruit van de Palomino dat je proeft. Niemand anders brengt Palomino tot zulke verfijning en terroirexpressie.

Terroir

Ze hebben voorlopig 3 wijngaarden, van in totaal 3 ha: 2 wijngaarden in Sanlucar de Barrameda en 1 in Chipiona, telkens zo westelijk mogelijk en met zo veel mogelijk invloed van de Atlantische Oceaan.

De grootste wijngaard is La Platera (1,7 hectare), gelegen in de bekende Pago Miraflores (Sanlucar de Barrameda). Ongeveer 0,5 ha is 20-jaar oude Palomino California en 1,2 ha is 60-jaar oude Palomino. De bodem is hier de typische kalksteen albariza, 2 meter diep met klei-kalkkiezels aan de oppervlakte.

De 2e wijngaard in de Pago Miraflores is 0,7 ha groot en heet Miraflores Alta. Hier vinden we enkel oude Palomino van 50 jaar oud en de bodem is eveneens kalk-albariza van Lentejuela, op 2,5 meter diepte en met klei-kalkkiezels aan de oppervlakte.

Tenslotte hebben we in Chipiona oude wijnstokken Moscatel, 0,9 ha in de 'Camino del Puerto' in de Pago Abulagar. De stokken zijn hier meer dan 40 jaar oud met hoofdzakelijk arme zandgronden en kleiachtige tussenstukken.

Vinificatie

Alejandro en David passen in de wijngaard biodynamische principes toe. In de vinificatie is er vooral de non-interventionistische filosofie. De wijnen worden zo natuurlijk en zo puur mogelijk gemaakt, met dien verstande dat ze niet willen dat hun wijnen 'natuurwijnen' genoemd worden, omdat dit vaak als legitimatie wordt gebruikt om fouten in wijnen goed te praten. Net zij willen de meest pure en zuivere wijnen brengen, zonder enige fout!

Het oogstmoment is cruciaal omdat dan de rijping en ontwikkeling van de droge witte wijn het meest bepaald wordt. Bij het binnenkomen van de druiven (steeds 's ochtends, zo fris mogelijk) worden deze geperst in een champagnepers, zeer zachtjes, gedurende ongeveer 4 uur. Daarna wordt alles gedaan zodat de wijn zo min mogelijk moet bewegen, aangezien door elke beweging er kwaliteitsverlies is van de most. Er worden sowieso geen enzymes of gisten toegevoegd en er wordt slechts 10% van de normale sulfieten toegevoegd. Vervolgens rust de wijn op zijn gistcellen gedurende 9 à 10 maanden, ofwel in oude bordeauxvaten. Er wordt geen inox gebruikt. De Univers+ rust op stalen tanks met een keramische coating en alle andere wijnen in oude Bordelese barriques.

Muchada-Léclapart - Spaanse wijnen
Muchada-Léclapart - Spaanse wijnen
Muchada-Léclapart - Spaanse wijnen
Muchada-Léclapart - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.