Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven












































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Lagar de la Salud

Toon onze 1 wijnen

Appellaties Lagar de la Salud

Omschrijving Lagar de la Salud

Lagar de la Salud is het kleine familieproject van Fátima Ceballos en Miguel Puig. Ze leerden elkaar kennen in Frankrijk en werken op heel wat topdomeinen. Ze kwamen terug naar hun geboortedorp om het werkelijke potentieel van de Pedro Ximénez op de kaart te zetten. Geen zoete wijnen, maar stille witte wijnen in functie van hun terroir. "Dulas" is de naam van hun wijnen (en omgekeerde van "Salud"). Daarnaast is Fátima ook de verantwoordelijke van het prestigieuze "Miut" van Toro Albalá, waar ze het geluk heeft om met de allerbeste cru's van Montilla (en in eigendom van Toro Albalá) top witte wijnen te maken, volgens dezelfde filosofie als op haar familiedomein.

Geschiedenis Lagar de la Salud

Fátima Ceballos en Miguel Puig leerden elkaar kennen terwijl ze werkten op prestigieuze domeinen in Zuid-Frankrijk (Gayda). Miguel deed al lang proefvinificaties met rode wijnen op het domein Lagar de la Salud in Montilla. Na reizen en werken over de hele wereld in verschillende wijndomeinen, besloten ze om terug naar hun roots te keren in Montilla en vroegen ze zich af waarom er nooit iemand aan gedacht had om de zo fantastische druif Pedro Ximénez op een andere manier te gebruiken, meer gericht op zijn terroir en niet zozeer op de typische zoete PX wijnen. Vanaf 2015 deden ze dan proefvinificaties op het kleine domein Lagar de la Salud. Fátima kwam zo ook in contact met het topdomein Toro Albalá die met hetzelfde idee speelden. Toro Albalá bezat echter wel de allerbeste terroirs van Montilla-Moriles, dus de ambitie lag erg hoog. Intussen maakt zij dus haar eigen "Dulas"-wijn en vinifieert ze de witte "MIUT" wijnen van Toro Albalá van de allerbeste terroirs in de regio. Dulas werd voor de eerste keer gemaakt in 2017. De "MIUT" wijnen in 2020.

Varieteiten

Pedro Ximénez is hier de absolute topdruif. Fátima zorgt ervoor dat het terroir helemaal tot zijn recht komt : andere snoeiwijze en viticultuur, veel lagere rendementen en een totaal andere vinificatie. Het resultaat is véén van Spanjes meest fantastische witte wijnen.

Terroir

Rond Montilla hebben we een terroir dat te vergelijken is met de Albariza terroirs rond Jerez de la Frontera. Hier noemt men dit "antehojuelas" een subtype van de albariza. Dit terroir is wat losser, korreliger en poreuzer dan de Albariza van Jerez. Als de aarde hier nat wordt, wordt ze zacht, maar ze verhardt snel bij het drogen. Dit terroir werkt als een spons om het water bij te houden in de winter.

Vinificatie

De traditionele snoeiwijze werd helemaal aangepast en de opbrengsten zijn nog een fractie van normaal. Er wordt steeds manueel geoogst waarbij zowel een selectie in de wijngaard wordt gemaakt als bij het aankomen op de bodega. Op een natuurlijke non-interventionistische manier wordt de gisting gedaan op cuves inox. De wijnen rijpen dan verder op hun gistcellen. Een deel op barrique, een deel op cuves inox.

Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen
Lagar de la Salud - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.