Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen














































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Celler Bàrbara Forés

Toon onze 27 wijnen

Appellaties Celler Bàrbara Forés

Omschrijving Celler Bàrbara Forés

Dit domein zijn de pioniers van deze kleine appellatie in het binnenland van Catalunya, net ten zuiden van de Ebro. Mari-Carme Ferrer heeft zowel de witte Garnacha terug op de kaart gezet als de rode Morenillo. De top van de appellatie !

Geschiedenis Celler Bàrbara Forés

Maria Carme Ferrer en Manuel Sanmartín, de eigenaars van dit kleine domein, brengen met de naam Bàrbara Forés hulde aan hun betovergrootmoeder (°1828), die haar zoon Rafael leerde hoe hij wijnen moest maken. Deze begon in 1889 met de constructie van een kleine bodega in het huis waar vandaag nog steeds de wijnen gemaakt worden. Reeds toen werden er al wijnen gebotteld, een zeldzaamheid ! Van in het begin heeft Maria Carme deze traditie en geschiedenis met veel respect behandeld, maar ze had ook de ambitie om te verbeteren en te perfectioneren wat ze van haar voorouders had meegekregen.

De traditie van Terra Alta, het meest zuidelijke gebied van Catalunya, was zoete rancio-wijnen maken van de Garnatxa blanca. Deze druif is vandaag nog steeds de belangrijkste in de regio. Dit domein zorgde voor een ommekeer en is de grote vernieuwer voor deze appellatie. Als oenologe en docent oenologie zag Maria Carme meer potentieel in de Garnatxa blanca. Eind jaren 80 begon ze de oude wijnstokken te restaureren en nieuwe variëteiten aan te planten. De eerste witte Bàrbara Forés-wijn volgde begin jaren 90 en sinds 1996 wordt er ook een rode topwijn gemaakt. Recent recupereerde ze ook de vergeten en bijna verdwenen druivensoort Morenillo, met hun Templari. Intussen zijn er al heel wat meer wijngaarden in eigendom, maar het blijft een van de kleinste domeinen uit onze catalogus, een domein dat nog steeds vinifieert in het voorouderlijk huis in het centrum van Gandesa.

Varieteiten

De voornaamste druif is en blijft de Garnatxa blanca, een druif die zeldzaam is in andere gebieden maar hier nog steeds een grote rol speelt. De soort heeft kleine druifjes en een groot aromatisch potentieel, veel body en alcohol.

In totaal bezit Bàrbara Forés 23 ha wijngaarden, waarvan ietsje meer dan 8 ha Garnatxa blanca ouder dan 50 jaar. Hier worden zowel de witte wijnen als de zoete wijn mee gemaakt.

Een andere druivensoort die voorkomt in wit is Viognier (0,39 ha).

In rood is het de Garnatxa die het meest staat aangeplant, met iets meer dan 4 ha. Vervolgens zijn er Carinyena (4 ha), Syrah (3,5 ha) en Morenillo (1,5 ha). Van Cabernet Sauvignon en Merlot is er een kleine hoeveelheid.

Sedet 2008 worden al hun wijngaarden biologisch bewerkt.

Terroir

Mediterrane regio tussen 350 en 600 m hoogte. De Garnatxa blanca staat op een löss-ondergrond: fijne zandgronden, van oorsprong sediment van silicium in een kalkachtig milieu (bij ons ook wel Limburgse klei genoemd – löss is een eolische of door de wind gevormde afzetting van silt of leem).

De rode druiven staan eveneens op deze löss, maar door de vallei waarin deze wijnstokken staan is er een mengeling met kleine kiezels. Morenillo staat aangeplant op de hellingen van de Sierra de Pàndols, met een zeer kalkachtig rotsgesteente en een deel conglomeraatgesteente of piynó, de bodem met meer leemdeeltjes en klei heet 'tapás'.

Heel het gebied ligt beschermd tussen verschillende oude bergmassieven. De Ebro loopt doorheen deze massieven en zorgt voor aanvoer van de 'garbí', de vochtige wind van over de zee. Er is veel zon en de regenval is beperkt (minder dan 500 liter per jaar). De wijngaarden zijn de speelbal van de droge en koude wind uit het binnenland, de 'cierzo', en de vochtige 'garbí'.

Vinificatie

De Blanc krijgt een lichte 'macération pelliculaire' of schilmaceratie en daarna worden de gistcellen gebruikt op inox cuves. De witte topwijn El Quintà krijgt zijn gisting op eikenhouten vaten (Allier) van 300 en 500 liter, gevolgd door een élevage 'sur lies' van 6 maanden.

De rode wijnen krijgen hun gisting op inox cuves en daarna hun élevage op eikenhouten vaten (Allier) van 300 en 400 liter gedurende 12 tot 16 maanden.

De Dolç tot slot is 'naturalmente dulce'. De druiven worden overrijp geplukt en daarna vergist en opgevoed op barriques gedurende 16 maanden.

Celler Bàrbara Forés - Spaanse wijnen
Celler Bàrbara Forés - Spaanse wijnen
Celler Bàrbara Forés - Spaanse wijnen
Celler Bàrbara Forés - Spaanse wijnen
Celler Bàrbara Forés - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.