Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen



























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven







































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Mustiguillo

Omschrijving Mustiguillo

Ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding voor deze Vino de la Tierra afkomstig van de Levante.

Geschiedenis Mustiguillo

De appellatie Tierra de Terrerazo zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Utiel-Requena, in het binnenland van Valencia, is al iets bekender, maar vaak enkel vanwege zijn wijnen van mindere kwaliteit. Dat was ook de overweging die Toni Sarrión maakte toen hij zijn project begon eind jaren 90. Hij besliste prompt om zich buiten Utiel-Requena te houden en zijn eigen weg te gaan. Eerst nog als Vino de la Tierra, maar intussen als een eigen appellatie. De hele familie Sarrión bouwt mee aan dit prachtige project, maar het was niet vanzelfsprekend. Bobal, de variëteit waar men hier mee werkt, werd nu niet dadelijk geroemd om zijn kwaliteiten. Toni besloot echter om alles in te zetten op deze Bobal, in plaats van druivensoorten te importeren. Jaargang 2000 waren de eerste wijnen die hij op de markt bracht en deze sloegen letterlijk en figuurlijk in als een bom; dit had niemand verwacht van deze druivensoort! Intussen is hij er ook in geslaagd om deze bommen te verfijnen. Toni is in alles een perfectionist en slaagt erin om stevige wijnen te maken met toch de nodige verfijning. Ons heeft hij destijds vooral overtuigd met zijn Mestizaje: zijn basiswijn die echt alles heeft, vooral ook een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding.

Varieteiten

Tierra del Terrerazo is de bakermat geworden van de kwaliteits-Bobal. Bobal ziet er weliswaar niet echt uit als een kwaliteitsdruif: de druiven zijn veel groter dan men verwacht van druiven waarmee wijn wordt gemaakt. De trossen zijn groot en compact. De variëteit is zeer tanninerijk en geeft veel kleur en structuur. Het belangrijkste is echter dat Bobal de beste aciditeit bezit van alle mediterrane variëteiten, niet onbelangrijk bij deze temperaturen! Bovendien verdraagt Bobal zeer goed de rijping op houten vaten, maar het is echter vooral belangrijk om de wijngaard goed te bewerken.

In totaal bezit Mustiguillo 85 ha, waarvan 70% Bobal. Verder staat er Garnacha, Tempranillo en een beetje Syrah en Cabernet Sauvignon aangeplant. Voor zijn topwijnen gebruikt Toni vieilles vignes Bobal van 90 jaar oud. De stokken zijn hoofdzakelijk 'en gobelet'. Dit is een zeer droge streek, vandaar dat de principes gevolgd worden van het aanpassen van de rendementen aan de bladoppervlakte (1 meter bladoppervlakte is 1 kg druiven). In de wijngaard werkt hij volledig biologisch (gecertificeerd CAE) sinds 2009.

Toni is erin geslaagd om werkelijk alles uit deze variëteit te halen; na hem zijn velen in de Levante gevolgd en geloven nu ook in de capaciteiten van Bobal.

Sinds 2008 probeert hij hetzelfde te doen met het witte druivenras Merseguera, eveneens de typische witte druif uit Valencia die echter nooit garant gestaan heeft voor kwaliteitswijn.

Terroir

Bijna al zijn wijngaarden hebben dezelfde bodems: zanderig op een kalkkorst van dolomitische oorsprong. Enkel Finca Terrerazo heeft een volledige zandbodem (meer drainage) met veel invloed van de mediterrane maquis rond de wijngaard (lavendel, tijm, rozemarijn ...).

Het klimaat is zeer continentaal, met wat mediterrane invloeden (we zitten ongeveer 80 km van de kust van Valencia). Maar er is vooral een grote rol weggelegd voor de hoogte waarop de wijngaard zich bevindt: tussen 800 en 825 m. ’s Nachts zorgt de hoogte ervoor dat het fris blijft. Tijdens de zomer en de oogst is het overdag bijna 35°C, terwijl het ’s nachts nauwelijks 12°C is. De winters daarentegen zijn koud.

Al de wijngaarden zijn op zachte hellingen aangeplant, bijna steeds met een zuidelijke oriëntatie.

Vinificatie

Elk perceel wordt apart gevinifieerd. Koude maceratie gedurende 24 uur. Verder worden de druiven zo weinig mogelijk gemanipuleerd en gebeurt alles door de eigen zwaartekracht.

Mestizaje wordt voor 50% vergist in foeders van 3500 liter van Franse eik en voor 50% in inox cuves (ook de malolactische gisting verloopt voor 50% op vat en voor 50% op inox). Finca Terrerazo wordt volledig vergist in foeders van Franse eik. Quincha Corral vergist in kleine cuves van 225 liter, geopend aan de bovenkant. Zowel Finca Terrerazo als Quincha Corral krijgen hun malolactische gisting volledig op houten vaten.

Voor de élevage wordt enkel Franse eik gebruikt. Mestizaje, afhankelijk van het jaar lagert 8 à 10 maanden; Finca Terrerazo en Quincha Corral tussen de 22 à 24 maanden.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.