Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen












































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Hermanos Pérez Pascuas

Toon onze 37 wijnen

Appellaties Hermanos Pérez Pascuas

Omschrijving Hermanos Pérez Pascuas

Bodeguero del anyo 2017!

Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf.

Geschiedenis Hermanos Pérez Pascuas

Vader Mauro Pérez plantte zijn wijnstokken in de jaren 40 en 50 aan, meer dan 35 ha, op dat moment een immense hoeveelheid in het kleine dorpje Pedrosa de Duero. Heel de opbrengst ging naar de plaatselijke coöperatie. Onder impuls van de drie zonen, Benjamín, Adolfo en Manuel werd er besloten om in 1980 zelf wijn te gaan maken. De eerste Viña Pedrosa was een feit. Op dat moment waren er in de hele regio nog geen tien bodega’s actief!

Het was ook pas in 1982 dat de DO Ribera del Duero werd gecreëerd, mede onder impuls van de broers Pérez Pascuas; zij waren medestichters van de appellatie. 1989 was voor hen eveneens een belangrijke stap, met de intrede van de 3e generatie : José Manuel, zoon van Benjamín, maakte zijn opwachting als oenoloog; vanaf dat moment zouden de wijnen nog hogere toppen gaan scheren. Hij zette zich volledig achter het kwaliteitsconcept van zijn vader en ooms en bracht nog tal van verbeteringen aan. Vandaag is de cirkel rond met de volledige intrede van de 3e generatie: ook de zonen van Manuel en van Adolfo zijn intussen vaste waarden geworden in de bodega.

De kleine bodega in het dorp verhuisde intussen naar de rand van het dorp. Het is een mooi complex geworden met prachtige degustatieruimtes en vooral met een vinificatie- en rijpingskelder waar de topwijnen op een perfecte manier kunnen rijpen. Viña Pedrosa staat voor elegantie en finesse, twee sleutelwoorden die zeldzaam zijn geworden in de wijnen van Ribera del Duero.

Varieteiten

Hier is het natuurlijk de Tinto Fino of Tempranillo die de ster is. Er is 135 ha in eigendom, bijna hoofdzakelijk oude wijnstokken, wat op zich al uniek is in Ribera del Duero. Een klein gedeelte van de wijngaard (10%) is aangeplant met Cabernet Sauvignon.

De Tinto fino uit Ribera del Duero is beter bestand tegen de extreme omstandigheden dan de Tempranillo uit Rioja, die hier niet zou overleven. In de wijnen van Viña Pedrosa kom je de typische animale toetsen tegen die de Tinto fino uniek maken. De meerderheid van de wijnstokken staan 'en gobelet'.

Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt, zonder gebruik van enig fytosanitair product. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt blijft. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.

Terroir

We hebben hoofdzakelijk klei-kalkbodems. Ribera del Duero is natuurlijk een continentale appellatie bij uitstek, met dus een continentaal klimaat en weinige Atlantische invloeden. Er is vooral een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen.

De bodega is gelegen op een hoogte van 844 meter en is daarmee een van de hoogst gelegen domeinen in Ribera del Duero. Het landschap is zacht golvend. De hoogte waarop de wijnstokken staan aangeplant, maakt dat de wijnen perfect in evenwicht zijn en met veel fraîcheur.

Vinificatie

Alles staat hier in het teken van de langlevendigheid van de wijnen. Er worden lange maceraties toegepast met vele en intense remontages. Vinificatie en élevage gebeuren in functie van de ouderdom van de wijnstokken.

Hun basiswijn, de Cepa Gavilan, krijgt een élevage van 12 maanden. De Crianza krijgt 18 maanden en vanaf de Reserva worden dat 24 maanden. Hun topwijn, Pérez Pascuas Gran Selección, komt zelfs aan 26 maanden. De eiken vaten (zowel Amerikaans als Frans) worden om de 3 jaar vernieuwd. De wijn wordt niet gefilterd en niet gestabiliseerd voor botteling.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.