Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties
























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen
















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven


































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Bodegas Reyes

Toon onze 15 wijnen

Appellaties Bodegas Reyes

Omschrijving Bodegas Reyes

Téofilo Reyes is het levende geheugen van de appellatie Ribera del Duero; dit is de man die deze bekende appellatie vorm heeft gegeven. Zijn wijnen hebben steeds een fluwelige stijl met krokant fruit en met heel wat bewaarpotentieel. Uniek in Ribera del Duero.

Geschiedenis Bodegas Reyes

Téofilo Reyes is een levende legende in de appellatie Ribera del Duero; dit is de man die deze bekende appellatie vorm heeft gegeven. Met uitzondering van Vega Sicilia werden er in deze regio immers hoofdzakelijk 'clarete'-wijnen gemaakt, lichte drinkwijnen die mijlenver afstaan van de wijnen waar de regio vandaag zo bekend om staat. Teófilo werd geboren in La Horra in 1922 en studeerde in 1946 af als scheikundige aan de universiteit van Salamanca. Hij werd bovendien 2 jaar later primus in de oenologie-school van Haro in Rioja. Tot aan zijn pensioen in 1987 was Teófilo een lesgever chemie en fysica en heeft zo verschillende generaties oenologen en wetenschappers gevormd en beïnvloed. Hij was betrokken bij de oprichting van verschillende coöperaties en leerde hen rode wijnen maken. In 1954 nam hij zelfs de technische directie op van de toenmalige bodega Ribera Duero, in Peñafiel (bekend om hun wijn Protos).

Op dat moment was er nog geen sprake van een D.O. Ribera del Duero ! Hij bleef bij Protos tot 1972, maar leerde in 1974 Alejandro Fernández kennen in Pesquera de Duero. Teófilo creëerde Pesquera en maakte van deze wijn gedurende jaren dé benchmark van de regio. In 1992, na 20 jaar hart en ziel gegeven te hebben aan dit project, kwam er een bruusk einde aan de samenwerking. Maar Teófilo voelde zich op zijn 70ste nog te jong om niets te doen. Met de hulp van zijn twee zonen, Juanjo en Luís, werd het eigen wijndomein Bodegas Reyes opgericht in Peñafiel.

1994 was de eerste millésime en werd in Amerika dadelijk als een van de 10 beste wijnen ter wereld gecatalogeerd. Sindsdien is zijn naam en faam alleen maar toegenomen. Zijn stijl is klassiek met een fluwelen afdronk. Intussen maken ze ook een kleine wijn, de Tamiz, en in grote jaren wordt er ook een Reserva gemaakt.

Varieteiten

In deze streek is de Tinto Fino of Tempranillo natuurlijk dé druif. Hiervan hebben ze 59 ha. Een klein gedeelte (1ha) is Albillo, een witte druif die bijna niet meer voorkomt in Ribera del Duero. Teófilo gebruikt Albillo steeds in kleine hoeveelheden (1 tot 3%) in assemblage met Tinto Fino en geeft zo de kenmerkende fluwelen stijl aan zijn wijnen.

Terroir

De wijngaarden (in totaal een goede 60 ha) zijn verdeeld over twee dorpen en drie wijngaarden.

In Manzanillo: een wijngaard van 24 ha met kalkbodem op een hoogte van 750 m en een tweede wijngaard van 11 ha tegen een helling op een hoogte tussen 500 en 650 m. Hier zijn de bodems zanderig en met rode aarde. Beplant met 100% Tinto Fino.

In Olmos de Peñafiel: 25 ha, waarvan een deel alluviaal en een deel kleibodem. Deze wijngaard ligt op 900 m hoogte! Naast de Tinto Fino hebben ze hier ook hun 1ha Albillo geplant.

Het klimaat is zeer extreem: in de winter zeer koud (tot -15°C) met veel vrieskoude. In de lente warmer maar met nog steeds de kans op vriesweer. Warme zomers met frisse nachten en een herfst met vriesweer en regen.

Vinificatie

Manuele oogst. De vinificatie gebeurt klassiek, met maceratie en fermentatie op inox cuves en daarna élevage op eiken vaten, zowel Franse als Amerikaanse. Afhankelijk van de wijn duurt deze élevage 7 tot 20 maanden.

Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen
Bodegas Reyes - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.