Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen












































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Elias Mora

Toon onze 17 wijnen

Appellaties Elias Mora

Omschrijving Elias Mora

De stevige Tinta de Toro met een vrouwelijke touch.

Geschiedenis Elias Mora

In 2000 richtten twee vriendinnen, Marivi Pariente en Viki Benavides, een domein op in de streek van Rueda onder de naam Dos Victorias. In het begin vinifiëren ze in een andere bodega omdat er nog niet voldoende middelen zijn. Langzaam rijpen de plannen om ook een eigen bodega in gebruik te nemen. Deze zal gebouwd worden in San Roman de Hornija, een dorp dat niet gelegen is in het Rueda-gebied, maar in het Toro-gebied. Vanaf dan wordt er ook rode wijn gemaakt in de Toro-appellatie. Wettelijk is het echter onmogelijk om ook hun witte Rueda in deze nieuwe bodega te vinifiëren en de twee zijn dan ook genoodzaakt te splitsen in 2007: Marivi Pariente bouwt haar bodega in Rueda onder de naam José Pariente en Viki Benavides houdt de bodega in San Roman de Hornija onder de naam Elías Mora. De twee vrouwen hebben hun domein dus naar twee mannen genoemd ... als eerbetoon aan de mannen die gedurende jaren de vieilles vignes waarmee zij nu werken, onderhouden hebben. Van in het begin was er het plan om ook in Toro enkel te werken met vieilles vignes; ze zochten die bij oude wijnboeren die bereid waren om hun druiven of hun wijngaard te verkopen. Een van hen was net Elías Mora, een krasse tachtiger die heel zijn leven zijn wijngaard met Tinta de Toro had bewerkt. Sindsdien maakt Viki drie verschillende wijnen, elk met een andere persoonlijkheid en telkens met het doel om een vrouwelijke touch aan de Tinta de Toro te geven, toch een van Spanjes meest stevige cépages.

Varieteiten

In Toro is de Tinta de Toro heer en meester. Deze streek is uniek in Spanje, aangezien vele wijngaarden pre-phylloxera zijn en dus nog zonder Amerikaanse onderstok, een verplichting in alle Spaanse appellaties op het vasteland. Al de wijngaarden van Elías Mora zijn pre-phylloxera en sommige zijn dus bijna 100 jaar oud.

Tinta de Toro wordt beschouwd als een extreme variëteit van de meer bekende Tempranillo. Hij is echter beter bestand tegen extreme klimaten en geeft vaak een meer rustiek resultaat. Tinta de Toro is bovendien zeer goed bestand tegen oxidatie, waardoor het ook de perfecte druif is om een mooie veroudering te verkrijgen. In totaal controleert Viki 82 ha wijngaarden, waarvan 12 ha in eigendom. Al de stokken zijn 'en gobelet'.

Terroir

Het gebied is gelegen tussen de rivieren Hornija en Duero. De bovenlaag bestaat uit grote keien en kiezels, maar de ondergrond is zeer kalkrijk. Het is een van de meest continentale streken van Spanje. De regenval is eveneens een van de laagste van het Iberisch Schiereiland. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 850 m; op deze hoogte en in deze extreme klimatologische omstandigheden overleeft alleen Tinta de Toro.

Vinificatie

De drie wijnen worden gelagerd op eiken vaten. Dat is noodzakelijk om de wijnen te laten ademen op een natuurlijke manier; de Tinta de Toro is immers zeer goed bestand tegen oxidatie en zou bijgevolg serieuze reductiegeuren afgeven indien geen élevage op eik zou voorzien worden.

De oogst is vanzelfsprekend manueel. De wijnen worden geklaard met eiwit en op natuurlijke manier gefilterd. Ze worden niet gestabiliseerd.

Het verschil tussen de drie wijnen, Viñas Elías Mora, Elías Mora Crianza en Gran Elías Mora, ligt vooral in de selectie in de wijngaard en de élevage. De eerste rijpt 6 maanden op Amerikaanse eik, de Crianza 12 maanden op Franse en Amerikaanse eik en de Gran Elías Mora 17 maanden op nieuwe Franse eik.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.