Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën






















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties


































































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen

































































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven








































































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Vetus

Omschrijving Vetus

De familie Antón, oorspronkelijk uit Vitoria met een eigen domein in Rioja, heeft niet alleen nieuw leven gegeven aan Finca Villacreces in Ribera del Duero, maar ook geïnvesteerd in Toro en Rueda met Vetus.

Geschiedenis Vetus

Vetus is een project van de familie Antón. Gonzalo Antón is afkomstig uit de restaurantwereld (zijn vader heeft het sterrenrestaurant Zaldiaran in Vitoria, Baskenland). Bovendien organiseren zij jaarlijks een gastronomisch congres waar de beste chefs van de wereld zich van hun beste kant laten zien. Hun eerste project in Rioja Alavesa was in Villabuena de Alava met domein Izadi. Vervolgens waagden ze zich buiten hun regio en kochten het mooie Finca Villacreces in Quintanillo de Onésimo, in Ribera del Duero. Hun laatste projecten zijn Orben in Rioja Alavesa en dit kleine Vetus in Toro.

In 2003 zochten en vonden ze een domein met oude wijnstokken Tinta de Toro rond het stadje Toro (Morales de Toro). Een deel werd bij aangeplant met jonge stokken Tinta de Toro.

Er werd een kleine nieuwe bodega gebouwd, modern in contrast met het rustieke landschap van Toro. De naam Vetus werd gekozen, wat Latijns voor is voor verboden; in het verbodene ligt vaak de oorsprong van de nieuwsgierigheid, de aantrekkingskracht, de provocatie. Dat is ook de spanning die ze in de wijnen zoeken.

Naast de Vetus wordt er ook een Flor de Vetus gemaakt van de jongste wijnstokken, twee wijnen boordevol fruit. Voor de witte Rueda Flor de Vetus werd gekozen voor de hoger en meer noordelijker ligging om een mooi continentaal exemplaar van Verdejo te kunnen bottelen. Geen exotisme of eendimensionale variant van deze cépage waardoor de markt reeds overspoeld wordt.

Varieteiten

In wit : enkel Verdejo vieilles vignes van micropercelen gelegen in de koudste zone van Rueda. De wijngaarden liggen hier op een hoogte van 900 m. Door deze natuurlijke componenten krijgen we een nog betere expressie van de reeds frisse en nerveuze Verdejo. Hierdoor spreken we meer over citrustoetsen dan over exotische aroma's.

In rood: slechts één variëteit, Tinta de Toro, een van de meest interessante druivenrassen van Castilla y León die het rustieke en ongerepte van dit gebied uitstralen.

In totaal 20 ha wijngaard, waarvan 1/3 oude wijnstokken en 2/3 jonge aanplant uit 2003.

Terroir

Rueda: uitzonderlijk voor Rueda kunnen we hier spreken van laderas (steile flanken) waar de Verdejo staat aangeplant. De ondergronden zijn zanderig en kalkhoudend met een oriëntatie van de stokken noord-zuid, variërend in hoogte van 810 tot 930 m, in de regio van Segovia.

Voor Toro: zanderige gronden en kalkbodems met veel grind en keien. Het domein is gelegen op 700 m hoogte. Enkel lage rendementen, voor zowel de jonge als oude stokken.

Een continentaal klimaat met Atlantische invloeden, droog en met veel zon (meer dan 3000 zonne-uren per jaar).

Vinificatie

Manuele oogst.

Rueda : klassieke vinificatie in inox cuves met temperatuurcontrole, stabilisatie en een lichte filtering.

Toro : maceratie en fermentatie in conische cuves, geschikt voor een dubbele pigeage. Élevage van 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.