Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven



































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Acústic Celler

Toon onze 7 wijnen

Appellaties Acústic Celler

Omschrijving Acústic Celler

Acústic Celler is zonder twijfel hét succesverhaal van deze jonge appellatie. 2004 was nog maar zijn eerste millésime, maar intussen heeft hij naam gemaakt als dé topproducent van Montsant. Pure en fruitige wijnen met een vol en mediterraan karakter zijn zijn handelsmerk; hij gebruikt enkel vieilles vignes Garnacha en Carinyena en is daar ook zeer trots op. En met reden !

Geschiedenis Acústic Celler

Albert Jané is de jongste van de twee broers van het topdomein Jané Ventura in Penedès. Gerard staat sedert 2005 alleen aan het hoofd van het familiedomein. Albert wou al lang een project van hemzelf en heeft uiteindelijk zijn droom kunnen verwezenlijken. Hij begon in 2004 met een aantal kleine wijngaarden rond Capçanes en Marça, uitsluitend vieilles vignes Garnatxa en Samsó (plaatselijke variant van Carinyena). In een garage in Els Guiamets begon hij met de vinificatie van zijn eigen wijn Acústic. De naam werd niet toevallig gekozen. Albert wil wijnen maken die een trouwe weerspiegeling zijn van het karakter van de druivensoort en van de wijngaard. Hij wil wijnen maken zonder versterking, dus 'akoestisch', op een natuurlijke manier. Naar zijn eigen woorden is 99 procent van de kwaliteit van de wijn terug te vinden in de wijngaard. In de bodega zelf controleert hij of alles oké is met de wijn maar zal hij nooit manipuleren.

Intussen is zijn klein project gegroeid en is hij vanuit zijn kleine garage in Els Guiamets verhuisd naar een oud textielatelier in Marça, een dorpje verder. De kleine Acústic heeft intussen een grote broer Braó gekregen en een nog grotere broer Auditori. Al deze wijnen worden beter van jaar tot jaar. Sedert 2008 is er ook een Acústic Blanc met een zeer kleine productie.

Albert Jané wordt vandaag genoemd als een van de groten uit deze kleine appellatie, en zijn topwijnen behoren tot de absolute top in Spanje. Dit domein staat vooral voor wijnen met karakter, authenticiteit en respect voor de traditie.

Varieteiten

Acústic Celler werkt enkel met de traditionele autochtone cépages van de regio en enkel met oude wijnstokken. Op dit moment werkt hij in totaal met een goede 25 ha onder controle. Daarnaast werkt hij nauw samen met sommige wijnboeren die nog oude stokken hebben.

Rood: Garnatxa (5 ha) en Samsó of Carinyena (15 ha) zijn de voornaamste druivensoorten. Bij de oudste wijnstokken is er ook een deel Garnatxa Peluda. Alle stokken zijn tussen 25 en 90 jaar oud, enkel 'en gobelet'.

Wit: Garnatxa Blanca, Macabeu, Garnatxa Gris en Pansal (lokale variant van Xarel.lo). In totaal een goede 5 ha wijngaarden met witte variëteiten.

Terroir

Albert werkt met vele kleine perceeltjes verspreid over het hele Montsant-gebied. Sommige percelen liggen op 300 meter, andere op 800 meter hoogte. Het terroir is dus overal verschillend: van grote keien, sauló (zand van sedimentaire oorsprong), klei, tot leisteen en graniet. Alle bodems zijn arme bodems met veel keien, aanwezig door de erosie van de valleien.

Montsant heeft een uitzonderlijk klimaat. De regio is natuurlijk dichtbij de Middellandse Zee gelegen, doch helemaal omringd met bergen waardoor het mediterrane klimaat veel harder en extremer wordt: zeer koude winters, zeer warme zomers en een zeer droog klimaat. Dit klimaat zorgt ervoor dat de wijnstok veel meer afziet en dus veel lagere rendementen kent dan in andere regio's. De filosofie van het domein bestaat erin de wijngaarden en hun omgeving te respecteren en een volmaakt evenwicht te vinden. De wijngaarden worden dan ook op biologische manier bewerkt.

Vinificatie

Albert legt weinig nadruk op de vinificatie. Voor hem bestaat 99 procent van de wijn uit het werk in de wijngaard. Hij hecht enorm veel belang aan oude wijnstokken. Zijn investeringen concentreren zich dan ook vooral op de aankoop van oude wijngaarden en niet in het bouwen van een 'state of the art bodega'. Aangezien al de wijngaarden 'en gobelet' zijn aangeplant en bijna altijd op hellingen, wordt de oogst vanzelfsprekend manueel gedaan. De vinificatie verloopt klassiek en voor de élevage gebruikt hij nooit nieuwe vaten. De vaten die worden gebruikt zijn minstens 2de jaarsvaten, wel enkel Franse eik. Hij wil echter zo min mogelijk invloed van de barrique.

Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen
Acústic Celler - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.