Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen



























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven







































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Geschiedenis Mesquida i Mora

Dit is een echt familiedomein. Het werd gesticht in 1945 door de overgrootvader van de huidige generatie in het kleine dorpje Porreres, aan de oostkant van het eiland Mallorca. Het was vooral hun vader die pionier was in Mallorca: hij bracht nieuwe variëteiten aan, alsook nieuwe technieken in de wijngaard en de vinificatie. Hij plantte vooral Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot aan. Bàrbara en Jaume staan sinds 2004 aan het roer en ook zij zijn pioniers. Ze beslisten om volledig biodynamisch (Demeter) te werken. Ze keerden ook terug naar hun roots, via de aanschaf van twee Mallorcaanse muilezels voor het werk in de wijngaard. De nadruk ligt nu volledig op de recuperatie van de autochtone druivensoorten Callet, Mantonegro, Premsal, Giró (Garnatxa) en Monastrell.

Hun wijnen zijn bij uitstek mediterraan van stijl, met veel aandacht voor finesse en elegantie. Bàrbara en haar jongere broer Jaume zijn intussen een van de bekendste wijnmakers van het eiland geworden. Zij verdedigen het respect voor de traditie en de natuur van Mallorca. Hun project is het behoud van het leven in en rond de wijngaard. Wij zijn trots dat we daar deel mogen van uitmaken.

Varieteiten

De druivensoorten waarmee gewerkt wordt, zijn in grote mate bepaald door hun vader, aangezien hij de pionier was van de introductie van Franse druivenstokken op het eiland. Intussen hebben ze gelukkig nog heel wat autochtone druivensoorten en ligt daar vandaag de volledige nadruk op. Op dit moment worden er nog volop vieilles vignes Premsal, Callet en Mantonegro aangekocht.

Het domein bezit 32 ha in eigendom, verdeeld over een 12-tal druivensoorten. De grootste wijngaarden zijn aangeplant met Premsal (8 ha), Cabernet Sauvignon (8 ha), Chardonnay (6 ha) en Callet (5 ha). Daarnaast zijn er kleinere wijngaarden met Monastrell, Macabeu, Parellada, Tempranillo, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Riesling.

De autochtone Callet overleefde de phylloxera en zorgt normaliter voor grote producties. De druiven zijn groot. De wijnen zijn weinig alcoholisch en licht van kleur. Het is enkel op goede terroirs en met goede wijngaarden dat er met Callet topwijnen kunnen gemaakt worden, met zeer mooie en interessante mediterrane aroma’s. Perfect in combinatie met Mantonegro, die echter wel voor hoge alcoholgradaties zorgt.

Terroir

Er wordt, door het werken in biodynamie, veel belang gehecht aan het evenwicht in de wijngaard. De bodems zijn zeer divers: van de typische klei-kalkbodems met ijzeroxide 'call vermell' tot de bittere leemgronden van Son Porquer.

Dit is een eilandcultuur met een zachte zeebries, wat voor verfrissing van de wijngaarden zorgt. De wijngaarden worden volledig bewerkt met twee Mallorcaanse muilezels. Respect voor de omgeving door het werk in biodynamie zorgt voor een mooie mediterrane expressie in de wijnen.

Vinificatie

De oogst wordt volledig manueel gedaan. Een eerste selectie vindt plaats in de wijngaard, daarna op de selectietafel in de bodega. De druiven en de wijn worden zo weinig mogelijk gemanipuleerd. Er wordt nauwelijks gefilterd zodat de wijnen tijd nodig hebben om te stabiliseren. Jaume en Bàrbara hechten veel belang aan het gebruik van minimale dosissen zwavel bij zowel de vinificatie als de botteling.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.