Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen



























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven







































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Viñedos de Raúl Perez

Toon onze 20 wijnen

Appellaties Viñedos de Raúl Perez

Omschrijving Viñedos de Raúl Perez

Mencia afkomstig van zandbodems, getekend Raúl Pérez.

Geschiedenis Viñedos de Raúl Perez

Raúl Pérez is op dit moment zonder twijfel de meest mediatieke wijnmaker van heel Spanje. Zijn wijnen zijn echter bijna niet te vinden! Iedereen praat erover, doch weinigen hebben ze reeds geproefd. Raúl is aanwezig in talloze appellaties en regio's, niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Amerika ... Wij volgen Raúl al sinds 2000; op dat moment werkte hij nog als oenoloog op het familiedomein Castro Ventosa in Valtuille de Abajo. Hij werkte daarnaast ook als oenoloog-consultant voor andere domeinen in Bierzo. Hij raffineerde de Mencia tot ongekende hoogtes, hielp ook Ricardo en Alvaro Palacios van start gaan met hun topdomein, en intussen proefde en probeerde hij onophoudelijk andere wijnen van over de hele wereld. Raúl is een rusteloze natuur en zijn nieuwsgierigheid en passie brengen hem steeds verder.

Tussen 2005 en 2007 verliet hij het familiedomein en vertrok hij voor een wijnodyssee. In een paar jaar tijd maakte hij naam en faam en werd hij een echte 'star' in de wijnwereld. De rode draad in zijn werk is de recuperatie van vieilles vignes van autochtone druivensoorten en het maken van authentieke wijnen met veel karakter en persoonlijkheid. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'Ik maak liever een ondrinkbaar slechte Galicische wijn, maar laat het dan tenminste een Galicische wijn zijn.' Hij heeft dan ook al tientallen wijnen gevinifieerd in ontelbaar verschillende streken (meestal in het noordwesten van Spanje, en ook daarbuiten), maar die echter nooit op de markt gebracht zijn. Hij test, hij probeert, en mislukt ook heel vaak. Deze manier van werken brengt hem natuurlijk wel ontzettend veel ervaring bij, waarmee hij dan later wel in staat is om het uiterste uit één druivensoort of uit één regio te halen.

Vandaag maakt hij of helpt hij mee aan meer dan 80 wijnen. Uiteindelijk heeft hij zich sinds kort ook min of meer gesetteld door twee minibodega's van hemzelf te verbouwen: eentje in de regio Tierra de León, in het dorpje Valdevimbre, en een andere in zijn geboortestreek Bierzo, waar hij in het dorpje Salas de los Barrios zijn eigen Ultreia's maakt, de absolute essentie van Mencía. Raúl werkt altijd biologisch en zo puur mogelijk. Hij gebruikt het minimum aan SO2. De wijnen die we van hem binnenkrijgen zijn steeds in minimale hoeveelheden en bovendien weten we bijna nooit wat we gaan binnenkrijgen, van welk jaar en hoeveel ... Dat is Raúl ten voeten uit. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn en op voorhand te reserveren! De wijnen van Raúl Pérez zorgen voor een extra, bijna metafysische dimensie. En daarvoor kunnen we hem niet erkentelijk genoeg zijn.

Varieteiten

Mencía: nog steeds de variëteit waarmee het allemaal begonnen is. Hij helpt op het familiedomein Castro Ventosa om de Valtuille te vinifiëren, maar maakt de allergrootste Mencías in zeer kleine kwantiteiten met zijn Ultreia de Valtuille. Ultreia was de Latijnse groet voor de pelgrims op weg naar Santiago en betekent zoveel als 'vervolg uw weg'. Hij maakt eveneens Mencía in Ribeira Sacra, waar het karakter meer Atlantisch is en op de markt gebracht wordt onder de naam El Pecado.

Pinot Noir: in zeer kleine hoeveelheden maakt hij La Tentación, eveneens in Bierzo van een kleine wijngaard met vieilles vignes Pinot Noir.

Prieto Picudo: in zijn andere kleine bodega in Valdevimbre onder de appellatie Tierra de León maakt hij zijn Delito y Castigo. Een harde, krachtige wijn die veel tijd nodig heeft. Prieto Picudo is een moeilijke druif die heel hard en groen is indien te vroeg geoogst, met veel zuren en krachtige tannines.

Garnacha: hij heeft eveneens gevinifieerd in en rond Madrid en samengewerkt met Daniel Jiménez-Landi voor de topwijn El Reventón uit Cebreros. Hij werkt ook samen met Marc Isart van Bernabeleva die eveneens met Garnacha werkt.

Terroir

Zoveel wijnen hij maakt, zoveel terroirs bewerkt hij en onderzoekt hij. In Bierzo op het familiedomein is hij vooral bekend om zijn Mencia op zanderige bodems. Met zijn Ultreia-project werkt hij echter ook met Mencia op leisteenbodems. In Ribeira Sacra zijn de bodems van leisteen, met een mengeling van graniet en zanddeeltjes. De wijngaarden waarmee hij hier werkt zijn altijd zeer steil en moeilijk toegankelijk. In Rias Baixas werkt hij op granieten terroirs, vaak verbrokkeld en vermengd met klei of zand. De regio van León staat vooral bekend om zijn arme en zanderige gronden. In Monterrei vinden we granietbodems met een mengeling van leisteen. Raúl werkt vooral in noordelijke klimaten, veelal met Atlantische invloeden. Deze invloeden proeft men vaak in zijn wijnen die veel frisheid bezitten.

Vinificatie

Raúl manipuleert zijn wijnen zo weinig mogelijk. In de wijngaard gaat hij tot het uiterste en zoekt hij de perfecte rijpheid. Dat is ook nodig omdat hij vaak vergist met de steeltjes. Onrijpe druiven zouden groene toetsen tot gevolg hebben. In zijn geval zorgen ze echter vaak voor evenwicht. Hij gebruikt minimale dosissen SO2 en werkt hoofdzakelijk met grote houten foeders en in beperkte mate met Bourgondische vaten van 300 en 500 liter. In zijn wijnen zul je nooit de invloed van hout proeven. Hoewel zijn wijnen natuurlijk zeer verschillend zijn, hebben ze toch iets met elkaar gemeen: hun karakter, hun persoonlijkheid en vaak ook hun fraîcheur en hun Atlantische signatuur. In al zijn projecten werkt hij biologisch en in sommige ook biodynamisch.

Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen
Viñedos de Raúl Perez - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.