Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven



































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Jiménez-Landi

Toon onze 7 wijnen

Appellaties Jiménez-Landi

Omschrijving Jiménez-Landi

Lang leve Grenache!

Geschiedenis Jiménez-Landi

In de familie Jiménez-Landi wordt er al sinds mensenheugenis wijn gemaakt van oude wijnstokken Garnacha. Het was echter in 2004 dat Daniel en José, twee neven, aan hun avontuur begonnen. Ze besloten om de vieilles vignes van hun appellatie Méntrida, vaak geplant op hellingen en moeilijk bereikbaar, te recupereren en vooral om de Garnacha op topniveau te brengen.

Daniel kreeg zijn vorming aan de universiteit van Madrid als oenoloog in 2005, maar volgens hemzelf vooral door de vele reizen en bezoeken die hij ondernam naar wijngebieden in Frankrijk en andere landen. De vele gesprekken die hij had met wijnmakers uit andere landen, deden hem steeds meer beseffen dat hij in zijn geboortestreek iets uniek in handen had. In een paar jaar leerde hij enorm veel bij.

Zijn zoektocht naar altijd oude en interessante wijngaarden met Garnacha aangeplant, dreef hem naar andere dorpen van de Sierra de Gredos (bergmassief ten zuidwesten van Madrid). In 2006 vond hij hier de hoogst gelegen wijngaarden van de appellatie Méntrida, in El Real de San Vicente, in de vallei van de Tiétar. Hier zou hij zijn 'grand crus' creëren : Ataulfos, Cantos del Diable, Fin del Mundo (later veranderd in The End door merknaamproblemen). Hij vond ook een topwijngaard in Avila; in het dorp Cebreros maakt hij met Raúl Pérez in 2007 de eerste Reventón. In 2008 richtte hij samen met twee vrienden-oenologen Marc Isart (Bernabeleva) en Fernando García (bodega Marañones) Comando G op, waarbij de G natuurlijk voor Garnacha staat. Ze zoeken samen de hoogste wijngaarden Garnacha in de Sierra de Gredos, waarbij ze gaan tot 1000 en 1200 m hoogte, zowel in de DO Vinos de Madrid als sedert 2010 in Avila.

De rode draad in al zijn wijnen is finesse en elegantie; Garnacha met veel fraîcheur. Daniel, el rey de la Garnacha !

Varieteiten

In het dorp van de bodega Méntrida bezitten ze een beperkte aanplant met Syrah, Cabernet, Tempranillo en Merlot, die slechts in twee wijnen worden gebruikt (Bajondillo – coupage van alle) en Sotorrondero (Syrah in hoofdzaak). De leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 11 jaar.

De druif bij uitstek van dit domein is natuurlijk Garnacha. En in dit geval de Garnacha van de Sierra de Gredos op grote hoogte. Volgens Daniel geeft de Garnacha hier, samen met Pinot Noir en Nebbiolo, een van de meest elegante en fijne wijnen ter wereld. Al de Garnacha’s zijn tussen 40 en 80 jaar oud.

Alle wijngaarden (totaal ongeveer 30 ha) worden met volledig respect voor het ecosysteem biologisch (20 ha) of biodynamisch (10 ha) verbouwd.

Terroir

Daniel maakt onderscheid tussen zijn 'vinos de pueblo' (dorpswijnen) en zijn 'vinos de parcela' (perceelwijnen).

Vinos de pueblo:

Hij werkt in twee verschillende dorpen in de DO Méntrida, in Méntrida zelf en in El Real de San Vicente.

Bajondillo en Sotorrondero worden gemaakt in Méntrida, op wijngaarden met zanderige en kleiachtige bodems, steeds van granietoorsprong, op een hoogte tussen 500 à 600 m. De Garnacha is hier tussen 40 en 70 jaar oud. De Syrah werd 10 jaar geleden aangeplant. De regio heeft een mediterraan karakter, maar met veel fraîcheur.

Piélago wordt gemaakt in El Real de San Vicente, op 8 kleine percelen, tussen 700 à 850 m hoogte en met verschillende oriëntaties. Zanderige bodems van granietoorsprong. De zanderige bovenlaag is ondiep (30-50 cm). Pluviometrie van ongeveer 600 liter. het klimaat is hier meer Atlantisch. Hier wordt enkel 100% Garnacha gebruikt, tussen 40 en 70 jaar oud.

Vinos de parcela :

Méntrida

Al deze wijnen zijn steeds 100% Garnacha en alle gronden steeds van granietoorsprong op verschillende percelen in El Real de San Vicente.

Ataulfos: zeer dunne bovenlaag; de moederrots (graniet) zit al op 30 cm, veel stenen aan de oppervlakte. Oriëntatie west op 740 m hoogte. De stokken zijn 40 jaar oud. De meest fruitige wijn.

The End: zeer zanderig (meer fraîcheur) en oriëntatie naar het noorden (minder zonne-uren) op een hoogte van 730 m. Stokken van 40 jaar oud. De meest pure en mineralige wijn met florale toetsen.

Cantos del Diablo: zanderige bovenlaag met oriëntatie naar het oosten op een hoogte van 850 m. De stokken zijn 60 jaar oud. De meest evenwichtige en vineuze wijn.

Avila

Reventón: buiten de appellatie Méntrida, in het dorpje Cebreros. Leisteenbodem op 850 m hoogte, westelijk georiënteerd. Garnacha van 70 jaar oud.

Comando G

La Bruja Avería: in Cadalso de los Vidrios (Madrid), granietbodem met zanderige oppervlakte van 100 à 150 cm diepte. Garnacha van 80 jaar oud op een hoogte van 950 m voor de terrassen (0,5 ha) en Garnacha van 50 jaar oud op 850 m voor de hellingen (2 ha).

Las Umbrias: in Rozas de Puerto Real (Madrid), granietbodem met zand en klei aan de oppervlakte (50–100 cm) op een hoogte van 1000 m, oostelijk georiënteerd. Garnacha van 60 jaar (0,35 ha).

Rumbo al Norte: in Navarrevisca (Avila), granietbodem op een hoogte van 1100 m, noordelijke oriëntatie. Garnacha van 60 jaar oud (0,3 ha)

A Por uvas: in Navatalgordo (Avila), hoofdzakelijk Garnacha blanca op granietbodems op 1200 m hoogte, met noordelijke oriëntatie (0,14 ha).

Vinificatie

Enkel met autochtone gisten en steeds met een minimale dosis zwavel. Er worden enkel grote barriques gebruikt van 500 tot 1500 liter en nooit nieuwe eik, tenzij in de basiswijn Bajondillo. Daniel wil vooral tot wijnen komen die evenwichtig zijn, elegant en mineralig. Vandaar ook dat de druiven en de wijnen zo weinig mogelijk gemanipuleerd worden; er wordt bijvoorbeeld nooit overgepompt.

Meestal vindt de fermentatie plaats in grote, open barriques van Franse eik, gevolgd door een élevage van 12 à 14 maanden.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.