Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën







Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties













Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen


























Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




































Selecteer één of meerdere druiven
" OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Vall Llach

Toon onze 5 wijnen

Appellaties Vall Llach

Omschrijving Vall Llach

Zanger en wijnproducent.

Geschiedenis Vall Llach

Vall Llach werd gecreëerd begin jaren 90 door Lluis Llach en Enric Costa. Lluis Llach is Catalunya’s meest bekende chansonnier; Enric Costa is notaris en had verschillende wijngaarden in bezit. De twee wilden terug naar hun roots en besloten om oude wijngaarden, verspreid over Porrera en Torroja, terug te recupereren. Deze vieilles vignes, vaak kleine stukjes wijngaard op steile hellingen, worden 'trossos' genoemd. Het is altijd Garnatxa of Carinyena die staan aangeplant. Het was een monnikenwerk om deze 'trossos' terug te herstellen en te doen herleven, maar in 1998 konden ze hun eerste wijnen vinifiëren en eind 2000 aan het publiek voorstellen. Terzelfdertijd besloot Lluis Llach ook enkele oude gebouwen in het dorpje Porrera te laten renoveren. Zo hebben we La Final op het dorpsplein dat dienst doet als vinificatieruimte en waar al de microvinificaties van de verschillende 'trossos' plaatsvinden, en Cal Valdrich, op 200 m van La Final, dat uitermate mooi werd gerestaureerd en waar de élevage van de wijnen plaatsvindt.

Naast hun topwijn Vall llach, enkel afkomstig van 'trossos' in eigendom en essentie van de Carinyena, maken ze ook de Idus, met druiven afkomstig van 'trossos' die ze aankopen. Van de jongere wijnstokken wordt de Embruix gemaakt ('embruixat' betekent betoverd). Hun witte wijn, Aigua de Llum, komt van wijnstokken Viognier en Garnatxa blanca geplant op een van de hoogste wijngaarden van Porrera. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt met een opperste respect voor het ecosysteem en steeds om de lokale flora en fauna op het voorplan te brengen.

Varieteiten

De 'trossos' of kleine wijngaarden op hellingen zijn het voornaamste kapitaal van dit domein. In hun topwijnen blijken vooral die met Carinyena van groot belang te zijn; zowel de Idus als de Vall llach bestaan hoofdzakelijk uit Carinyena.

In totaal bezitten ze 49 ha in eigendom, waarvan 16 ha Carinyena, 10 ha Garnatxa, 8 ha Syrah, 8 ha Cabernet Sauvignon en 6 ha Merlot in rood; 0,5 ha Viognier, 0,5 ha Garnatxa blanca en 0,5 ha Macabeu in wit.

Daarnaast zijn er de 'trossos' van andere wijnboeren die aangekocht worden. Ook hier betreft het enkel Carinyena en wat Garnatxa.

Terroir

In totaal zijn er 16 wijngaarden, met een grote verscheidenheid van expositie: noordkant, zuidkant, oost- en westkant. De 'trossos' liggen bovendien altijd op stevige hellingen, waarvan sommige een steile hellingsgraad van 60% bezitten. Alle zijn gelegen op een hoogte tussen 350 en 500 m.

Het terroir is natuurlijk llicorella, of de typische leisteen die we in Priorat vinden. De ouderdom van de stokken en het gebrek aan organisch materiaal in de bodem zorgt voor zeer lage opbrengsten van nauwelijks 180 tot 300 gram per wijnstok. De nieuwe stokken geven tot 500 gram per stok.

Het klimaat is mediterraan, maar met verfrissing door de nabijheid van de zee en de grote hoogte van sommige wijngaarden. In de winter is het koud en tijdens de nachten kan het sterk afkoelen.

Vinificatie

De druiven kunnen in dit soort van wijngaarden natuurlijk enkel manueel geoogst worden. Afhankelijk van de wijngaard en de ligging is dat van midden september tot begin november. Elke wijngaard of 'tros' wordt afzonderlijk gevinifieerd in zeer kleine cuves. Op die manier zijn er tot 80 verschillende vinificaties tijdens één oogst.

Koude maceratie. Zowel gisting als malolactische gisting gedeeltelijk op inox cuves en gedeeltelijk op barriques. De gisting verloopt enkel met autochtone gisten. De élevage vindt plaats in Franse eiken vaten van 225, 300 en 500 liter.

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.