Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen














































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven
































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Celler Nin Ortiz

Toon onze 18 wijnen

Appellaties Celler Nin Ortiz

Omschrijving Celler Nin Ortiz

Een van onze kleinste domeinen in Priorat. Ester Nin is de oenologe van Clos Erasmus en heeft daarnaast haar eigen domein samen met haar man Carles. Zeer zuivere en elegante Priorat-wijnen met zeer weinig sulfiet zijn het resultaat.

Geschiedenis Celler Nin Ortiz

Ester Nin en Carles Ortiz zijn de trotse eigenaars van dit piepkleine wijndomein met wijngaarden in Porrera en Torroja en een (geleende) bodega in Gratallops. Ester is oenologe en biologe en oorspronkelijk afkomstig uit het hoger gelegen gedeelte van de Penedès, in El Pla de Manlleu. Carles is verantwoordelijk voor de wijngaard, samen met zijn muilezels Negret en Max.

Ester is vooral bekend vanwege haar werk als oenologe van Clos Erasmus in Gratallops (hier ligt ook de bodega die ze mag gebruiken om haar wijnen te vinifiëren) en van NUN, de witte topwijn van Enric Soler in de Penedès. In al haar projecten kiest zij voor biodynamie.

In 2004 kocht ze en klein perceel met iets meer dan 1 ha wijngaard, Mas d’en Caçador: een steile helling, hoog gelegen boven de weg van Porrera naar Torroja. 2004 was meteen ook de eerste oogst van haar eigen wijn (amper 1 barrique), de Nit de Nin, die dadelijk een cultstatus en monsterscores kreeg. Wij hadden van in het begin onze 60 jaarlijkse flessen, maar hebben dit domein, door de beperkt beschikbare hoeveelheden, nooit in onze catalogus vermeld. Sedert enkele jaren hebben ze echter de hand kunnen leggen op meer vieilles vignes Garnatxa en Carinyena in Porrera en hebben ze zelf op steile hellingen ook wat wijnstokken aangeplant. Het moment ook om een tweede wijn te maken, de Planetes de Nin. Nog steeds zeer beperkt, maar toch al voldoende om in onze catalogus te vermelden.

Varieteiten

Enkel Garnatxa en Carinyena. Voor de Nit de Nin is dat 60% Garnatxa Peluda en voor de Planetes 70% Garnatxa País. De Garnatxa Peluda staat vermengd met oude Carinyena op steile hellingen (costers) aangeplant. De wijngaarden van de Planetes (5 ha) bestaan uit 4 ha Garnatxa op terrassen en 1ha Carinyena op een steile helling. De nieuwe stokken die aangeplant zijn, zijn klonen die ze zelf genomen hebben van oude Carinyena.

Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt met de hulp van twee muilezels.

Terroir

Pure llicorella verspreid over:

Mas d’en Caçador, drie kleine wijngaarden op steile hellingen (costers), met oriëntatie noord-oost, noord-west, tussen 400 en 650 m hoogte. Dit is een van de hoogst gelegen wijngaarden van Priorat, te zien vanop de weg tussen Porrera en Torroja.

Planetes: llicorella met veel ijzeroxide, ferral genoemd, veel harder dan gewone llicorella. De nieuwe wijngaarden (tussen 5 à 13 jaar oud) zijn op terrassen aangeplant en een deel op oude 'costers' (Carinyena), te zien vanaf de weg tussen Falset en Porrera.

Het klimaat is mediterraan maar met een effect van de garbí of zeewind die in de namiddag waait en de wijngaarden verkoeling brengt.

Vinificatie

Er wordt enkel met autochtone gisten gewerkt en met een absoluut minimum aan zwavel. Een uitermate doorgedreven selectie, waarbij al de overrijpe druiven worden verwijderd, zorgt voor elegante en mineralige wijnen. Één pigeage per dag, manueel en zacht. Daarna 18 maanden élevage op Franse eikenhouten vaten, 1/3 nieuw.

De Planetes wordt op dezelfde manier geselecteerd. De gisting en élevage gedurende 12 à 14 maanden vindt plaats op conische foeders van Franse eik van 3000 liter en gedeeltelijk op barriques van de Nit de Nin van het jaar daarvoor.

Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen
Celler Nin Ortiz - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.