Omschrijving
Oude wijnstokken van de beste wijngaarden. Zijn persoonlijke beste selectie: Selección Personal. De herkomst, selectie van de wijngaard kan jaarlijks verschillend zijn in functie van de rijpheid/kwaliteit. 7000 flessen productie.
Vinificatie
12 maanden op nieuwe Franse eik.
Proefanalyse
Dieprood en jong in kleur. Ietwat moderne stijl van het kruidige Rioja-gebied. Pakken rood rijp, fris fruit. Zowel in boeket als smaakaanzet een enorme dichtheid en rijkdom. Tempranillo op een hoog niveau in een zeer zuivere vorm. Mooi onderbouwd door de rijping op nieuwe Franse eik, wat het geheel ook een mooi roosterige hoek meegeeft. Versmelting van finesse en kracht. Een wijn gemaakt in de wijngaard! Zuivere expressie van een Alavesa Rioja => meer mineralen. Groots glas wijn!
Bewaarpotentieel
10 jaar.
Serveren
Keldertemperatuur (18°C) decanteren de eerste 6 jaar na botteling is bijna verplicht.