Omschrijving
Braó is zowat de essentie van Montsant: een stevige mediterrane wijn op basis van vieilles vignes Garnatxa en Carinyena, in dit geval van 70 jaar oud. Zoals al de andere wijnen die Albert Jané maakt, is dit een verleider pur sang en behoort hij tot de top van de appellatie.
Vinificatie
Afkomstig van vaak steile terrassen en hellingen, steeds biologisch verbouwd. Handmatige pluk in mandjes, selectie op de wijnstok en in de bodega. Na maceratie en gisting, 10 à 11 maanden op Franse eik van het 2e, 3e en 4e jaar.
Proefanalyse
Donkerrode spiegel, bijna ondoorzichtig. In de neus een mooie en verleidelijke aromatwist van zwart fruit, garrigue en cacao. Typische mediterrane kruiden en veel sap in de mond. Power met toch een mooie structuur en alles perfect in balans. Lange afdronk.
Bewaarpotentieel
10 jaar.
Serveren
Best karafferen. Serveren in een groot glas.