Omschrijving
Een blend van Vidal en Viognier.
Jaargang 2002 was de wijn die voor het eerst gelanceerd werd, dit voor de 25e verjaardag van de bodega in 2004, en was dadels een succes. Productie van 1000 flessen.
Vinificatie
Gisting op nieuwe Franse eik, enkel voor de Viognier en dit 2 tot 3 maanden.
Proefanalyse
Wijn die zich niet dadelijk prijsgeeft. Na wat verluchten komen er frisse en kruidige aroma’s van groene verse kruiden en citrus opzetten. Na wat walsen volgen de meer typische Viognieraroma’s. Het hout is zeer subtiel aanwezig; geeft enkel wat steun, maar is verder niet opmerkbaar. In de mond zeer fijn en elegant, met veel complexiteit en inhoud. Een wijn met veel karakter. Aangename en lange finale met een mooi mineralig bittertje op het einde. Hier niet het rijpe, perzikachtige en florale van Viognier. Vidal is een stijl à la Sauvignon Blanc maar strakker. Staat in Canada veel aangeplant voor restzoete Spaanse wijnen.
Bewaarpotentieel
7 jaar.
Serveren
Fris (12°C). Best karafferen in zijn eerste 4 levensjaren.