Omschrijving
2011 is de eerste jaargang van productie. Nosodos staat voor een wijn gemaakt zonder zwavel. Aan de basis ligt een Xarel.lo wijn die niet volledig werd uitgegist.
Slechts 2600 flessen productie.
Vinificatie
Botteling in cavafles zonder toevoeging van suikers of gisten. De 2de gisting herneemt zich in de fles omwille van de resterende suikers (méthode ancestrale). Stabilisatie van de wijn gebeurt in de winterperiode door de flessen in de koude buitentemperatuur te plaatsen. Dégorgement zonder toevoeging van dosage en de Nosodos+Escumos is klaar.
Proefanalyse
Bleekgeel met groene hints. Romige mousse, belegen geuren van brioche en rijp wit fruit. Ronde en verweven aanzet met een basiswijn die zijn rijkdom toont. Zachte en romige mousse, geeft de indruk van een meer belegen bubbel. Een rijp zuurtje maakt het geheel af. Gewoon een heel lekker glas met punch!
Serveren
10°C in een brede flûte.