Omschrijving
Deze Tros de Mas Vilella is de kleine broer van de Mas Vilella, één van Spanjes beste Cabernets. Albert heeft er hier geen 100% Cabernet van gemaakt, maar een coupage van de belangrijkste druiven gebruikt die aangeplant zijn op Mas Vilella : de lokale Sumoll voor 50%, aangevuld met 50% Cabernet Sauvignon.
Vinificatie
De druiven zijn allemaal van eigen wijngaarden van Mas Vilella. Heel arme stenige bodems met lage opbrengsten van 15-20 hl / hectare. Er wordt biologisch gewerkt in de wijngaarden en alles wordt manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in inox met daarna 12 maanden gerijpt wordt in grote Franse eiken vaten van 400 liter en amforen.
Proefanalyse
Opvallend aromatisch in de neus met veel besfruit, wat typisch is voor de Sumoll en een kruidige toets van de Cabernet. De wijn proeft nog heel jong, veel tannine zowel van Sumoll als Cabernet, met ook behoorlijk wat zuren. Heel verrassend voor deze mediterraanse streek.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2021
Op zijn top: 2022-2023
Te drinken tot: 2024
Serveren
In een groot Bordeauxglas. Best carafferen.