Omschrijving
2010 is de tweede jaargang van de Corimbo I en werkelijk een topjaar. Corimbo is een botanische term. Wanneer de distelbloem horizontaal in bloei staat spreken we over een Corimbo. Een Corimbo zou een vrij zeldzaam gegeven zijn.
Vinificatie
14 maanden rijping op 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. Voor 1/3 nieuwe eiken vaten. Productie van 20.000 flessen.
Proefanalyse
Dieprood van kleur. Jeugdige aroma’s van blauwe bes, densiteit, moet gewalst worden in het glas om al zijn geuren vrij te laten komen. Een discrete kruidigheid duikt op, maar met geen spoor van de vatrijping. Sappig in de mond, veel van alles, grootse aanzet, lekker. Bij de tweede slok merken we meer structuur, diepgang en plooit het Ribera-karakter meer open. Niettemin bezit de Corimbo I een zekere Roda-identiteit.
Bewaarpotentieel
12 jaar.
Serveren
18°C in een groot glas en best karafferen in zijn eerste 5 levensjaren.