Omschrijving
Baanbreker sinds 1994. Deze Spaanse wijn werd als eerste van het domein naar de stichtster van het domein genoemd. Na decennia lang werken om de juiste vinificatiemethode en samenstelling van de cuvée te vinden, is deze wijn vandaag het toonbeeld van een frisse witte Grenache. Totale productie van 20000 flessen
Vinificatie
In de vinificatie start men hier met een schilmaceratie van 24 uur, om vervolgens op 18°C een alcoholische gisting van 15 dagen te doorlopen. Inox cuves, er worden enkel autochtone gisten gebruikt.
Proefanalyse
Mannelijke witte Spaanse wijn, beendroog, floraal, licht kruidig, met een droge en vlezige finale. Een mediterrane witte Grenache die vol, loepzuiver en kruidig in de fles komt. Na enkele jaren van veroudering krijgt deze druif een nootjesachtig en licht oxidatief aroma.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2022
Op zijn top: 2022-2023
Te drinken tot: 2024
Serveren
Fris 10°C.