Omschrijving
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha, deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Vinificatie
Maceratie en alcoholische gisting tot 22 dagen in inox en open eiken vaten. Er wordt deels met rist gewerkt en enkel met autochtone gisten gewerkt. Elevage in gebruikte barriques en ook grotere vaten.
Proefanalyse
Helder rood van kleur en heel expressief in de neus. Rood fruit met een lichte toast, mineralig. Balsemachtig in de aanzet met veel volume, fruit, diepgang en soepele tannine die in de finale komt opzetten. De wijn is de laatste jaren een stuk frisser geworden, meer in de elegantie en finesse.
Bewaarpotentieel
Tot 10 jaar.
Serveren
18°C In een groot wijnglas en karafferen in de eerste 3 jaar na botteling.