Omschrijving
Selectie van de beste witte Grenache en oudste stokken afkomstig van de wijngaarden El Grau, Carrascal en La Cometa, in totaal 2 ha. Aan de basis krijgt de druif een schilmaceratie van 24 uur, gevolgd door een alcoholische gisting op nieuwe Franse eiken vaten van Allier van 500 liter. Na de gisting verblijft de wijn 6 maanden met bâtonnage in de vaten. Totale productie van bijna 5000 flessen.
Vinificatie
Schilmaceratie van 24 uur. Vatlagering van 6 maanden op nieuwe eik van Allier met een inhoud van 500 liter.
Proefanalyse
Diepgeel van kleur. Uitgesproken rijk boeket van rijpe peer met op de tweede plaats roosterige vataroma’s. Stevige en rijke aanzet, sappig rijp wit fruit met een beperkt zuurtje. Nootjesachtige, droge en bijzonder lange finale met een mineraal accent. Voelt zich het beste bij stevige en klassieke visbereidingen, wit vlees en kazen zoals Comté, echt top! Na enkele jaren flesrijping krijgen we enorm veel mineralen, zowel in de geur als in de smaak.
Bewaarpotentieel
Meest impressionant in de eerste jaren na botteling; te bewaren tot 4 Jaar. Nadien krijgt de wijn een nootjesachtig en gecontroleerd oxidatief karakter wat voor een uitgesproken smaak zorgt.
Serveren
12°C en schenken in een groot glas.