Omschrijving
Selectie van de beste witte Grenache en oudste stokken afkomstig van de wijngaarden Coll de Batea en La Cometa, in totaal 2 ha.Totale productie van bijna 5000 flessen.
Vinificatie
Aan de basis krijgt de druif een schilmaceratie van 24 uur, gevolgd door een alcoholische gisting op nieuwe Franse eiken vaten van Allier van 500 liter. Na de gisting verblijft de wijn 6 maanden met een heel lichte bâtonnage in de vaten.
Proefanalyse
Diepgeel van kleur. Uitgesproken rijk boeket van rijpe peer met op de tweede plaats subtiele roosterige vataroma’s. Stevige en rijke aanzet, sappig rijp wit fruit met een beperkt zuurtje. Nootjesachtige, droge en bijzonder lange finale met een mineraal accent. Voelt zich het beste bij stevige en klassieke visbereidingen, wit vlees en kazen zoals comté, echt top! Na enkele jaren flesrijping krijgen we enorm veel mineralen, zowel in de geur als in de smaak.
Bewaarpotentieel
Meest impressionant in de eerste jaren na botteling; te bewaren tot 4 Jaar na botteling. Nadien krijgt de wijn een nootjesachtig en gecontroleerd oxidatief karakter wat voor een uitgesproken smaak zorgt.
Serveren
12°C en schenken in een groot glas.