Omschrijving
Pablo Calatayud heeft niet alleen de regio van Valencia en dan vooral het binnenland van Terra dels Alforins weer op de wijnkaart gezet, en en passant hier en daar wat bijna uitgestorven druivensoorten van de vergetelheid gered, hij is nu ook de redder van de plaatselijke coöperatieve van het dorp Moixent. Onder zijn kundige technische en commerciële leiding worden deze waardevolle wijnen binnenkort weer wereldwijd vermarkt. Van een schoon gebaar gesproken...
Vinificatie
De druiven worden ontritst, daarna gisting in cementen cuves met autochtone gisten. Een deel van de wijn gaat voor een élevage van 8 maanden op de cementen cuves en een gedeelte van de Pedro Ximénez wordt gefermenteerd én verder gerijpt op Franse en Amerikaanse eik.
Proefanalyse
Stevige wijn gemaakt van vieilles vignes van de regio. De Pedro Ximénez zorgt voor een ziltige en stevige toets in de aanzet. Macabeu voor de structuur en de Malvasia voor de fruitige en bloemige toetsen. De élevage is perfect geïntegreerd. Mooi vol middenrif en lang sappig einde met kruidige nasmaak.
Bewaarpotentieel
2 à 3 jaar.
Serveren
Mag fris geserveerd worden.