Omschrijving
Pablo Calatayud heeft niet alleen de regio van Valencia, en dan vooral het binnenland van Terra dels Alforins weer op de wijnkaart gezet, 'en passant' hier en daar enkele bijna uitgestorven druivensoorten van de vergetelheid gered, hij is nu ook de redder van de plaatselijke coöperatie van het dorp Moixent! Onder zijn kundige technische en commerciële leiding worden deze waardevolle wijnen binnenkort weer wereldwijd vermarkt. Van een schoon gebaar gesproken...
Vinificatie
De druiven worden ontrist en daarna volgt er een gisting in cementen cuves met autochtone gisten. Een deel van de wijn gaat voor een opvoeding van 8 maanden in de cementen cuves, en een deel van de Pedro Ximénez wordt gefermenteerd én verder gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Proefanalyse
Stevige wijn gemaakt van vieilles vignes van de regio. De Pedro Ximénez zorgt voor een ziltige en stevige toets in de aanzet, de Macabeu voor de structuur en de Malvasia voor de fruitige en bloemige toetsen. De opvoeding is perfect geïntegreerd. Mooi vol middenrif en een lang en sappig einde met een kruidige nasmaak.
Bewaarpotentieel
2 à 3 jaar.
Serveren
Mag fris geserveerd worden.