Omschrijving
De Vino Joven was de eerste wijn die het wijnhuis in 1984 op de markt bracht. Jaarlijks produceerde men hier 50.000 flessen van, een wijn die reeds 3 maanden na de oogst verkocht werd. Vanaf 1996 werden er nog andere cuvées gemaakt en de selecties werden strenger. Vandaag is de productie van de Joven sterk afgenomen en wordt hij enkel nog regionaal en in enkele exportlanden zeer beperkt aangeboden.
Vinificatie
De wijn kent een maceratie van slechts 3 dagen in combinatie met zijn alcoholische gisting op een temperatuur van 20°C. Inox cuves. Biodynamische wijnbouw, aangesloten bij Demeter.
Proefanalyse
Jong en licht van kleur. Geurend naar zoet rood fruit, cuberdons met een kruidig en peperig toetsje. Vlot drinkend met beperkte tannines en een fruitig en zuiders karakter met frisheid. Nadat de wijn openkomt merk je dat er meer in zit, complexer dan de eerste indruk. Fijn zonder opulente kracht. Een weergave van zijn terroir en cépages in een toegankelijke stijl.
Bewaarpotentieel
Dit type wijn is gemaakt om jong te drinken, best in de eerste 3 jaar na botteling.
Serveren
Keldertemperatuur van 14°C, in de zomer kan de wijn ook gekoeld geschonken worden omwille van zijn beperkte tanninestructuur.