Omschrijving
Een van de weinige 100% zuivere Cabernet Franc-wijnen van het Iberisch Schiereiland. De aanplant van deze druif diende voor de vroegere coupagewijnen van dit domein. Sinds enkele jaren wordt hij apart gevinifieerd, met zeer positieve resultaten. Een wijn met een alcoholische gisting van 14 dagen , maceratie van 26 dagen en een vatrijping op deels nieuwe Franse eik van Nevers gedurende 13 maanden. Slechts 5300 flessen.
Vinificatie
13 maanden op eik van Nevers van het 2e jaar.
Proefanalyse
Zeer diep van kleur. Rijpe Cabernet Franc met toetsen van leder, koffie en rijpe rode bes in
de tweede geurfase. Stevig in de smaak met een frisheid die de wijn structurele lengte geeft. Uitgebalanceerd houtgebruik. Een Cabernet Franc die helemaal niet van het paprika-achtige en adstringerende type is.
Bewaarpotentieel
Streng in zijn eerste 2 jaren, bewaarpotentieel van 6 tot 7 jaar.
Serveren
Eerste 3 jaar best decanteren, serveren op 18°C.