Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties






















































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen












































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Cérvoles Blanc (150 cl. (Magnum))

Cérvoles Blanc 2011 (150 cl. (Magnum))

Domein : Cérvoles Bekijk dit domein
Appellatie : D.O. Costers del Segre Bekijk deze appellatie
Streek : Catalunya Bekijk deze streek
Categorie : Witte Spaanse wijn Bekijk deze categorie
Download : Technische fiche in PDF Download

Uitverkocht

Assemblage : 50% Chardonnay, 50% Macabeu
Maat : 150 cl. (Magnum)
Jaar : 2011
Flesafsluiter : Kurk
Pakeenheid : 1
*
*
*
*
Verzenden
Omschrijving

De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Na de persing met een horizontale pers komt de wijn in nieuwe Franse eiken vaten van Allier terecht om de gisting te starten. In totaliteit verblijft de wijn 7 maanden op vat, waarvan er 6 met ‘bâtonnage’ zijn. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.

Vinificatie

7 maanden op nieuwe Franse eik van Allier; zowel gisting als élevage met bâtonnage.

Proefanalyse

Mooi glanzend geel van kleur. Complexe aroma’s (tropische toets) die zich openen na het walsen en veel mineralen laten doorschemeren. De Chardonnay is in zijn jeugdjaren ondergeschikt aan de frisse, kruidige en anijsachtige Macabeu, zoals hij zich in Pobla de Cérvoles presenteert. Imponerende aanzet, zeer verfijnd en krachtig, met een romig en uitgebalanceerd midden onderbouwd met ondersteunend hout. Een zeer Bourgondisch glas!

Bewaarpotentieel

Klaar om drinken vanaf de botteling met een potentieel van 4 jaar en meer.

Serveren

Fris 12°C in een groot glas.

Gerecht suggesties

Vis

  • zeevis (mager)
  • zeevis (vet)
  • zoetwater vis (mager)

Schaal- en schelpdieren

  • coquille
  • kreeft

Vlees

  • kip/kalkoen (gevogelte)

Bereidingen

  • gebakken
  • gegrild
  • gepocheerd
  • mediterrane keuken
Ook beschikbaar

Publieke beoordelingen

Voor dit product zijn nog geen beoordelingen. Log in en geef de eerste beoordeling. Inloggen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.