Omschrijving
Voor de eerste keer gemaakt in 2017. Zeer uitzonderlijke wijn die enkel gemaakt wordt door Rodri, aangezien hij van een uniek terroir komt : de wijngaard werd 100 jaar geleden geplant in de duinen op nauwelijks 50m van de zee, met een 3 meter dikke zandlaag als bodem. Op het strand van Arra in Montalvo-Sanxenxo. Uniek !
Vinificatie
Er zijn 3 perceeltjes met dit terroir in de regio, maar enkel Areas de Arra wordt gevinifieerd als een aparte wijn. De wijn krijgt een élevage van 12 maanden op een grote foudre van 1500 liter. Vervolgens rijpt hij nog 2 jaar verder op fles. Het resultaat is verbluffend.
Proefanalyse
Lichtgeel van kleur. In de neus vooral mineralige stenige tonen met wat florale toetsen op de achtergrond. De neus heeft duidelijk nog veel tijd nodig om verder te ontwikkelen. In de mond veel grip met mooie ruggengraat aan zuren. Alweer die mineralige nuances die de boventoon halen. Ziltig en strak met nog veel potentieel.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf : 2022
Op zijn best tussen : 2027-2029
Tot : 2033
Serveren
Zeker te karafferen. Heeft lucht nodig. Fris serveren in een groot bourgogneglas.