Omschrijving
Cava Argent Rosé wordt nog maar sinds enkele jaren gevinifieerd. Totale productie van slechts 4000 flessen.
Vinificatie
Na het oogsten volgt er een pneumatische persing met 40% rendement. De alcoholische gisting met natuurlijke gistcellen volgens de Método Tradicional met een rijping 'sur lattes' van minimum 30 maanden. 2e gisting onder kurk. Argent Rosé komt als Brut Nature op de markt.
Proefanalyse
Mooi fonkelend roze. Als we eraan snuffelen, merken we dat we met iets groots in het glas zitten. Complex, compleet en met veel aanknopingspunten. Zowel fruitige toetsen van rode pitvruchten, fijne toast en brioche, als vineusiteit. Op de tong krijgen we een bevestiging van het geurenpalet. Fijne en zeer romige mousse en een smaakgegeven dat aansluit bij de grootste rosébubbels van de wereldwijnplas!
Bewaarpotentieel
8 jaar.
Serveren
Niet te fris, 10°C in een brede flûte.