Omschrijving
Gerijpte Cava in de traditie van de grote Champagnes. Productie van 10.000 flessen. Wordt enkel gemaakt in topjaren!!! De naam komt van de stichters van het wijnhuis, de familie Batlle (laatste Batlle was een dame die een Gramona huwde).
Vinificatie
2e gisting op de fles met kurk, traditionele methode. Minimaal 9 jaar ‘sur lattes’. Dosage van 8 g/l.
Proefanalyse
Karaktervolle Cava met rijpe, volle aroma’s en de typische smaken en geuren van zijn langere rijping. Ondanks zijn complexiteit is hij fris, jong en levendig. Getoaste geuren en volrijpe fruitsmaken. Cava met allure. Mollig en vol van smaak. Na wat verluchten komt er een fijn terroirachtig jodiumaccent naar boven. Hier spreken we over het beste wat Cava kan bieden.
Bewaarpotentieel
Tot 16 jaar na de oogst.
Serveren
10°C in een breed fluitglas of wijnglas.